Zaključne fasadne letvice za zaključek vgradnje okna

19.6.2017

Na stiku okna in ometa ali fasade se pogosto pojavijo razpoke, ki nastanejo zaradi temperaturnega raztezanja elementov stavbnega pohištva in drugih gradbenih materialov. Te razpoke zmanjšujejo toplotno in zvočno izolativnost, v njih pa se nabira tudi vlaga in umazanija.

Problem, ki ga mnogi še vedno rešujejo s popravili in kitanjem s paro-prepustno elastično silikonsko maso, mi že leta rešujemo s tako imenovanimi zaključnimi fasadnimi letvicami.

Zaključne fasadne letvice so naš inovativen izdelek, ki smo ga razvili v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki.

Zaključne fasadne letvice so fleksibilni profilni elementi iz PVC-ja, ki se vgradijo kot zaključek in spojni element fasadnega sloja ali ometa s profilom okna. Omogočajo nemoteno raztezanje materialov pod vplivom temperaturnih sprememb, hkrati pa je v njih tudi izolacijski element, ki služi kot dodatna toplotna in zvočna izolacija.

Zaključne fasadne letvice so na voljo v treh različnih izvedbah. Za vgradnjo na zunanji strani z zelenim trakom z mrežico ali brez in za vgradnjo znotraj objekta (rdeči trak).  

Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

PREJŠNJI ČLANEK

Kako lahko okna prispevajo k mirnejšemu življenju

Promet na cesti in na železnici, letala, industrija, dinamično nočno družabno življenje po diskotekah in klubih; naš sve...
Več
NASLEDNJI ČLANEK

Preden se odločimo za določeno senčilo je dobro vedeti …

Na trgu je več različnih možnosti senčenja steklenih površin z zunanje ali notranje strani. Preden se odločimo za zunanj...
Več
PREBERITE TUDI

Spoznajte varnostne stopnje za okna. In ustrezno zaščitite svoj dom.

Statistični podatki policije so nedvoumni: večina vlomov se ne zgodi ponoči, ampak sredi belega dne, med 12. in 17. uro. Ko stano...
Več