AJM HI-Performance

To PVC okno je top model! AJM Hi-Performance odlikujejo trije visokotehnološki postopki izdelave, ki premikajo meje možnega pri doseganju učinkovite toplotne izolativnosti, mehanske trdnosti in minimalnega vpliva na okolje. S tem odličnim pvc oknom boste zadovoljni vsi, ki se zavedate prednosti visoko energetsko učinkovitih oken, torej tisti, ki gradite pasivne objekte, nizkoenergijske ali skoraj nič energijske objektesaj je njegova skupna toplotna prehodnost Uw = do 0,60 W/m2K

 • Odlična stabilnost.
 • Za pasivne hiše! Uw = do 0,60 W/m2K!
 • Izboljšana stabilnost: steklo lepljeno v krilo!
 • Odlično s 3-slojno zasteklitvijo.
Toplotna izolativnost: visoka
Zvočna izolativnost: visoka
Varnost: visoka
Cenovni razred: višji

Barve

Več kot 250 odtenkov za PVC okna

Na PVC profile lahko nanašamo različne barve po vaših željah. Barve so na izbiro po lestvici RAL - izbirate lahko med več kot 250 odtenki, pri čemer je možna tudi kombinacija več barv na enem oknu.

V vseh 250 odtenkih barvne lestvice RAL lahko pobarvamo tudi zunanje ALU prekrivne profile, ki poskrbijo za dodatno zaščito. Za barvanje PVC profilov oken in vrat uporabljamo barvo na vodni osnovi, ki je okolju prijaznejša od ostalih barv.

 

Sistem barvanja Adler Protor

Za najzahtevnejše objekte priporočamo izbiro sistema barvanja Adler Protor, ki omogoča kakovosten in vzdržljiv nanost vseh barv po lestvici RAL, ne glede na material.

Foliranje za učinek lesa - barvni sistem DEKOR

Lahko se odločite tudi za tehniko foliranja. Gre za tehnološki proces toplega lepljenja renolitnih folij v različnih barvah in v raznih barvnih imitacijah lesa.

Barve

Izberite barvo, ki bo ustrezala tako arhitekturnim rešitvam kot vašim željam.

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Montaža

Sodobna okna z vsemi svojimi lastnostmi dosegajo izjemne rezultate energetske učinkovitosti, pogosto pa se zatakne pri vgradnji. Dobra montaža mora zagotoviti trajno zaščito pred vremenskimi vplivi, zrakotesnost med stiki, toplotno in zvočno zaščito.

Vgradnjo oken v AJM načrtujemo skupaj z vami. Začne se že pri svetovanju in izmeri na objektu, kjer vam predstavimo najbolj primeren način vgradnje. Montažo izvajamo izključno z usposobljenimi monterji, pri vgradnji pa se zgledujemo po smernicah ZAG Ljubljana in po smernicah RAL (standard RAL), ki jih uporabljajo v Avstriji in Nemčiji.

RAL montaža - za najzahtevnejše objekte

Tak način montaže priporočamo predvsem pri novogradnjah, oziroma pri vseh energetsko zahtevnejših objektih (nizkoenergijska in pasivna gradnja; energetsko zahtevnejša sanacija).

Pri energetsko učinkoviti vgradnji se uporablja sistem vgradnje s tesnjenjem fuge med oknom in objektom v treh ravneh. Velja načelo "znotraj tesneje, kot zunaj", zato mora biti:

- notranji stik (stik okvirja in ometa) zrakotesen in paroneprepusten, zato da ne dovoli vdora vodne pare in zraka,

- vmesni del oziroma srednji sloj (ki je v regi) toplotno izolativen in kolikor se da tesen,

- zunanji stik (izstop iz rege) vodotesen in paroprepusten, da preprečuje vdor dežja, vetra in prepušča vodno paro.

Pri nas izvajamo več različnih načinov RAL montaže, ki se razlikujejo glede na stanje na terenu - na primer ali gre za novogradnjo, ali želite ob tem tudi boljšo zvočno izolacijo, tretji v primeru prenov, četrti v primeru montaže oken v cono izolacije itd. Naš strokovnjak bo upošteval stanje na terenu in vaše želje, ter se na podlagi tega odločil za rešitev, ki bo najbolj primerna. Pri vsem je najbolj pomembna izbira materialov. Izbiramo le materiale, ki so med seboj kompatibilni in za katere so na voljo dokazila o njihovi lastnostih in so certificirani.

A AJM montažo po smernicah RAL že leta potrjujemo s certifikatom "Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva", ki ga izdaja pooblaščeni organ ZRMK iz Ljubljane.

Klasična AJM montaža - v primeru prenove

Tudi v primeru zamenjave starih oken z novimi boste skupaj z našim strokovnjakom poiskali najboljšo rešitev, ki vam bo zagotavljala pričakovano energetsko učinkovitost. V primeru klasičnih zamenjav oken v obstoječih stavbah RAL montaža pogosto ni najbolj primerna, saj pogosto stavba ne dohaja toplotne zaščite, ki bi jo z navedeno montažo nudila okna. V tem primeru svetujemo izvedbo klasične AJM montaže. Tudi to opravi izkušen in strokovno podkovan kader v skladu z najsodobnejšimi normativi za vgradnjo stavbnega pohištva.

 

 

Montaža

Nova okna ne bodo dosegla
pričakovanih učinkov,
če ne bodo pravilno vgrajena.

Senčenje

Kadar izbirate senčilo, upoštevajte, da učinkovito zaščito okna nudijo senčila, ki senčijo okno z zunanje strani in preprečujejo sončnim žarkom dostop do stekla. Dobra senčila so izredno pomembna v najbolj "ekstremnih" delih leta - v vročih poletnih dneh in zimskih s temperaturo globoko pod nič stopinj Celzija. Če je med senčilom in oknom še prostor za naravni obtok zraka, je učinkovitost senčila še nekoliko večja.  

Na slovenskem trgu najdemo rolete, žaluzije, polkna, tende, markize, t.i. screen roloje, pa še kaj bi se našlo. Vsako senčilo ima svoje prednosti in slabosti. Rolete so tiste, s katerimi bomo skoraj popolnoma zatemnili prostor in so v spuščenem položaju precej trd oreh za vlomilca. Hkrati pa rolete v spuščenem položaju ne prepuščajo toliko dnevne svetlobe, kakor zunanje žaluzije, niti jih ne moremo namestiti na okna nepravilnih oblik (polkrožne oblike, ipd.). Zunanje žaluzije so veljajo za trenutno najbolj "in" in zaželjeno senčilo vseh novogradbincev. Moderna oblika, ki pristaja sodobni arhitekturi, veliko možnosti individualne prilagoditve so dejavniki, ki govorijo za. Notranje žaluzije so odlično dnevno senčilo, saj ohranjajo nivo zasebnosti, prilegajo se tudi oknom nepravilnih oblik, vendar ne nudijo nobene zaščite za okno pred zunanjimi dejavniki. 

Kadar izbirate ustrezna senčila za vaša okna, upoštevajte, da vsako senčilo mora omogočati, da ga lahko umaknemo (pospravimo). To pomeni, da se lahko, kot rolete in žaluzije, pospravijo v omarico nad oknom, ali pa se, kakor polkna, razprejo, ali tudi premikajo drsno.

Krmiljenje senčil lahko poteka ročno ali na elektropogon. Če gradite hišo z višjimi zahtevami po energetski varčnosti (pasivna in nizkoenergijska hiša) potem velja, da se morajo senčila obvezno krmiliti na električni pogon. Ročni pogoni so neustrezni, saj jih ni mogoče dovolj dobro zatesniti. Sodobna tehnologija omogoča krmiljenje senčil na daljavo s pametnimi telefoni in osebnimi računalniki. Pripravite si lahko različne scenarije, glede na čas, vreme ipd. ter tako udobno poskrbite za zaščito oken, zasebnost in varnost vašega doma.  

Senčenje

Senčilo - obvezna oprema vsakega okna. Njihova izbira je bogata. So vsa senčila enako učinkovita? 

Najkakovostnejša PVC okna v blokovskem naselju 

S stavbnim pohištvom, stekleno fasado na pročelju in s steklenimi ograjami, smo opremili nadstandardno stanovanjsko naselje v Mariboru.

Habakuk je nizkoenergijska novogradnja, zato so bila izbrana za vgradnjo naša energetsko najbolj učinkovita PVC okna AJM Hi-Performance s trislojno zasteklitvijo, ki se ponaša s faktorjem toplotne prehodnosti okna 0,60 W/m2K. AJM Hi-Performance velja za top model na področju pvc oken, tako po tehnološki kot oblikovni plati. Velja za okno z enim od najboljših faktorjev toplotne prehodnosti okna na svetu - torej 0,60 W/m2K.

Takšen faktor dosega tudi zaradi treh visokotehnoloških postopkov izdelave, od lepljenja stekla v krilo okna, kar poskrbi za dodatno stabilnost, do integrirane ojačitev s PVC-trakovi iz steklenih vlaken v profilih, do polnjenja le teh s posebno poliuretansko peno, kar poskrbi za dodatno izolativnost. Podboj in krilo okna sta oblikovana trendovsko, sta ožja, ravnih in gladkih linij, kar zagotavlja atraktiven sodoben videz. Tako se ta okna odlično ujemajo z modernim interierjem in hkrati pokrbijo za potrebno energetsko učinkovitost. Zaradi ožjih profilov že tako velike steklene površine prepuščajo v stanovanja še več svetlobe. Hkrati pa za več svetlobe poskbijo tudi vogalni spoji, ki so brez profilov, tako da potuje pogled po okoliški pokrajini skoraj neprekinjeno.

Steklena fasada AJM 

Stanovanjsko naselje Habakuk smo opremili tudi s stekleno fasado s profili iz aluminija. Steklena fasada se razprostira na pročelju nad glavnimi vhodi v stanovanjske bloke. Izkazala se je za odličen estetski dodatek objektom, saj se v njej prekrasno zrcali okoliška narava, vendar pa njena funkcija sega čez to. zaradi velikih steklenih površin izdatno zalaga s svetlobo notranjost ter zaradi kakovostne zasteklitve pripomore tudi k energetski učinkovitosti (toplotna energija od sonca).

Za osrednje skupne vhode v stanovanjska objekta so bila izbrana AJM vhodna vrata s profili iz aluminija, ki je s 75 milimetrsko širino profilov zagotavljajo zanesljivost in varnost. Ker so profili nekoliko širši je odlična tudi zvočna izolativnost, tako da je zagotovljen mir pred zunanjimi vplivi na hodnikih in v stanovanjih.

Kljub druigačnim prvotnim načrtom smo stanovanjsko naselje Habakuk opremili tudi s steklenimi ograjami za prostorne terase. Z njihovo pomočjo seže pogled na gozdnato Pohorje naravnost od jedilniške mize ali iz sedežne garniture v dnevni sobi.

Sodobna arhitektura tega stanovanjskega naselja je tudi s pomočjo naših izdelkov dobila svojo končno podobo, ki ji ni para med stanovanjskimi naselji v Mariboru in okolici.

 

 

Gradite pasivno ali nizkoeergijsko hišo, pa iščete primerna PVC okna? Predstavljamo vam PVC okno AJM Hi-Performance. Če velja, da je okno AJM Performance le korak do popolnosti, je njegova nadgradnja, PVC okno AJM Hi-Performance, pravzaprav tam - praktično popolno PVC okno izjemnih karakteristik, kjer posebej izpostavljamo: 

 • kakovosten 85-milimetrski profil, ki bo nudil varnost, stabilnost in izolativnost, 
 • ojačitev iz steklenih vlaken, za večjo stabilnost in izolativnost, in
 • s posebno izolacijsko poliuretansko peno polnjeni profil, kar je svojevrstna posebnost, ki zagotavlja zvočno in toplotno izolacijo profilov ter doprinese k stabilnosti in zmanjšanju toplotnih mostov. 
 • trendovska oblika z ožjim krilom, za zlitost z modernim ambientom in za več svetlobe v prostoru. 

Napredna konstrukcija PVC profila okna AJM Hi-Performance omogoča vgradnjo vse od osnovnega (varnostna stopnja I), do najzahtevnejšega varnostnega okovja (stopnja IV po DIN standardu). Tehnika lepljenja stekla v krilo zagotavlja še dodatno varnost. Rokovanje z okovjem je lahko in zanesljivo.

Zaradi ozkih profilov PVC okno AJM Hi-Performance pušča v prostor zelo veliko svetlobe. Linije profila so trendovsko oglate, s čimer nudijo atraktiven, sodoben videz. 

Material, iz katerega je PVC okno AJM Hi-Performance, je odporen na UV-žarke, ekstrudirana tesnila na elastičnost in okovje na korozivnost.

Bi želeli vedeti več o tem izjemnem oknu? Kontaktirajte nas, veseli vas bomo!

Ključne tehnične karakteristike PVC okna AJM Hi-Performance so: 

 • Skupna toplotna prehodnost okna: Uw = do 0,60 W/m2K
 • Skupna debelina stekla: do 51 mm
 • Zvočna izolacija stekla: Rw= do 51 dB
 • Tri trajnoelastična tesnila
 • Tip profila: ravni robovi
 • Podboj in krilo brez jeklene ojačitve
 • Steklo lepljeno v krilo okna
 • Debelina podboja: 85 mm,
 • debelina okna: 109 mm
BROŠURE
ŠTUDIJA PRIMERA
PODROBNEJŠI OPIS

Gradite pasivno ali nizkoeergijsko hišo, pa iščete primerna PVC okna? Predstavljamo vam PVC okno AJM Hi-Performance. Če velja, da je okno AJM Performance le korak do popolnosti, je njegova nadgradnja, PVC okno AJM Hi-Performance, pravzaprav tam - praktično popolno PVC okno izjemnih karakteristik, kjer posebej izpostavljamo: 

 • kakovosten 85-milimetrski profil, ki bo nudil varnost, stabilnost in izolativnost, 
 • ojačitev iz steklenih vlaken, za večjo stabilnost in izolativnost, in
 • s posebno izolacijsko poliuretansko peno polnjeni profil, kar je svojevrstna posebnost, ki zagotavlja zvočno in toplotno izolacijo profilov ter doprinese k stabilnosti in zmanjšanju toplotnih mostov. 
 • trendovska oblika z ožjim krilom, za zlitost z modernim ambientom in za več svetlobe v prostoru. 

Napredna konstrukcija PVC profila okna AJM Hi-Performance omogoča vgradnjo vse od osnovnega (varnostna stopnja I), do najzahtevnejšega varnostnega okovja (stopnja IV po DIN standardu). Tehnika lepljenja stekla v krilo zagotavlja še dodatno varnost. Rokovanje z okovjem je lahko in zanesljivo.

Zaradi ozkih profilov PVC okno AJM Hi-Performance pušča v prostor zelo veliko svetlobe. Linije profila so trendovsko oglate, s čimer nudijo atraktiven, sodoben videz. 

Material, iz katerega je PVC okno AJM Hi-Performance, je odporen na UV-žarke, ekstrudirana tesnila na elastičnost in okovje na korozivnost.

Bi želeli vedeti več o tem izjemnem oknu? Kontaktirajte nas, veseli vas bomo!

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Nadokenska roleta

Roleta je senčilo, s katerim dosežemo skoraj popolno zatemnitev prostora....

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so se prvotno uporabljale za senčenje poslovnih stavb,...

NE SPREGLEJTE

Nega oken

Nega oken ni zapletena. S pomočjo video navodil bo to opravilo postalo povsem enostavno.  

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Hvaležni smo podjetju AJM, da nam je priskočilo na pomoč v hudi stiski, ko nam je pogorela hiša. Darovali so nam PVC okna in vhodna vrata za našo novo hišo. Neizmerno smo jim hvaležni. Miro, Zgornja Kungota


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!