AJM Performance ALU

PVC okno AJM Performance ALU je tisto, kar iščejo graditelji energetsko varčnejših objektov. Nudi kar trikratno zaščito: toplotno, zvočno in protivlomno! Ob tem to izjemno PVC okno z zunanjo prekrivno masko iz aluminja odlikuje še širok, moderno oblikovan profil elegantnih ravnih linij.  PVC okno AJM Performance ALU tako priporočamo vsem, ki iščete PVC okno z višjim prihrankom energije znotraj srednjega cenovnega razreda.

 • Izboljšana zunanja zaščita okna.
 • Odlično razmerje kakovost-cena!
 • Odlična toplotna in zvočna izolacija!
 • Priporočamo za novogradnje.
Toplotna izolativnost: izboljšana
Zvočna izolativnost: izboljšana
Varnost: izboljšana
Cenovni razred: višji

Barve

Več kot 250 odtenkov za PVC okna

Na PVC profile lahko nanašamo različne barve po vaših željah. Barve so na izbiro po lestvici RAL - izbirate lahko med več kot 250 odtenki, pri čemer je možna tudi kombinacija več barv na enem oknu.

V vseh 250 odtenkih barvne lestvice RAL lahko pobarvamo tudi zunanje ALU prekrivne profile, ki poskrbijo za dodatno zaščito. Za barvanje PVC profilov oken in vrat uporabljamo barvo na vodni osnovi, ki je okolju prijaznejša od ostalih barv.

 

Sistem barvanja Adler Protor

Za najzahtevnejše objekte priporočamo izbiro sistema barvanja Adler Protor, ki omogoča kakovosten in vzdržljiv nanost vseh barv po lestvici RAL, ne glede na material.

Foliranje za učinek lesa - barvni sistem DEKOR

Lahko se odločite tudi za tehniko foliranja. Gre za tehnološki proces toplega lepljenja renolitnih folij v različnih barvah in v raznih barvnih imitacijah lesa.

Barve

Izberite barvo, ki bo ustrezala tako arhitekturnim rešitvam kot vašim željam.

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Montaža

Sodobna okna z vsemi svojimi lastnostmi dosegajo izjemne rezultate energetske učinkovitosti, pogosto pa se zatakne pri vgradnji. Dobra montaža mora zagotoviti trajno zaščito pred vremenskimi vplivi, zrakotesnost med stiki, toplotno in zvočno zaščito.

Vgradnjo oken v AJM načrtujemo skupaj z vami. Začne se že pri svetovanju in izmeri na objektu, kjer vam predstavimo najbolj primeren način vgradnje. Montažo izvajamo izključno z usposobljenimi monterji, pri vgradnji pa se zgledujemo po smernicah ZAG Ljubljana in po smernicah RAL (standard RAL), ki jih uporabljajo v Avstriji in Nemčiji.

RAL montaža - za najzahtevnejše objekte

Tak način montaže priporočamo predvsem pri novogradnjah, oziroma pri vseh energetsko zahtevnejših objektih (nizkoenergijska in pasivna gradnja; energetsko zahtevnejša sanacija).

Pri energetsko učinkoviti vgradnji se uporablja sistem vgradnje s tesnjenjem fuge med oknom in objektom v treh ravneh. Velja načelo "znotraj tesneje, kot zunaj", zato mora biti:

- notranji stik (stik okvirja in ometa) zrakotesen in paroneprepusten, zato da ne dovoli vdora vodne pare in zraka,

- vmesni del oziroma srednji sloj (ki je v regi) toplotno izolativen in kolikor se da tesen,

- zunanji stik (izstop iz rege) vodotesen in paroprepusten, da preprečuje vdor dežja, vetra in prepušča vodno paro.

Pri nas izvajamo več različnih načinov RAL montaže, ki se razlikujejo glede na stanje na terenu - na primer ali gre za novogradnjo, ali želite ob tem tudi boljšo zvočno izolacijo, tretji v primeru prenov, četrti v primeru montaže oken v cono izolacije itd. Naš strokovnjak bo upošteval stanje na terenu in vaše želje, ter se na podlagi tega odločil za rešitev, ki bo najbolj primerna. Pri vsem je najbolj pomembna izbira materialov. Izbiramo le materiale, ki so med seboj kompatibilni in za katere so na voljo dokazila o njihovi lastnostih in so certificirani.

A AJM montažo po smernicah RAL že leta potrjujemo s certifikatom "Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva", ki ga izdaja pooblaščeni organ ZRMK iz Ljubljane.

Klasična AJM montaža - v primeru prenove

Tudi v primeru zamenjave starih oken z novimi boste skupaj z našim strokovnjakom poiskali najboljšo rešitev, ki vam bo zagotavljala pričakovano energetsko učinkovitost. V primeru klasičnih zamenjav oken v obstoječih stavbah RAL montaža pogosto ni najbolj primerna, saj pogosto stavba ne dohaja toplotne zaščite, ki bi jo z navedeno montažo nudila okna. V tem primeru svetujemo izvedbo klasične AJM montaže. Tudi to opravi izkušen in strokovno podkovan kader v skladu z najsodobnejšimi normativi za vgradnjo stavbnega pohištva.

 

 

Montaža

Nova okna ne bodo dosegla
pričakovanih učinkov,
če ne bodo pravilno vgrajena.

Prezračevanje

Svež zrak v prostoru ni nujen samo zaradi našega dobrega počutja, ampak ga potrebujejo tudi notranji prostori, sicer se v njih nabira vlaga, plesen in škodljive snovi. Pri izbiri načina prezračevanja upoštevajte, da naj okna še vedno opravljajo svoje temeljno poslanstvo, to je dobro tesnjenje.

 

Pri nas vam ponujamo več različnih možnosti prezračevanja:

1. Zračenje s pomočjo kljuke - sistem MSL.OS

Enostaven in cenovno zelo dostopen način prezračevanja, primeren za plastična okna.

                 Njegove ključne prednosti so:

                                  A) enostavna nastavitev in krmiljenje,

                                  B) šest različnih stopenj zračenja nastavljivih s kljuko,

                                  C) preprosta vgradnja,

                                  D) zanesljivo v vetrovnih razmerah. 

 

 

2. Okovje za vzporedni odmik: PADK in PADM

Izjemno učinkovit in hkrati varen način prezračevanja omogoča okovje za vzporedni odmik activPilot PADK.

Gre za sistem okovja s pomočjo katerega se krilo okna vzporedno odmakne od okvirja po celotnem obodu (vse štiri stranice).

         Tak  način zračenja je:

                    A) varen in varčen,

                    B) ne povzroča prepiha ali loputanja oken,

                    C) ohranja se stalna sobna temperatura.

Upravljanje sistema poteka bodisi ročno s pomočjo prestavljanja kljuke okna v različne položaje (sistem PADK), bodisi elektronsko, torej z možnostjo krmiljenja z daljincem (sistem PADM).

Oba tipa okovja se lahko namestita na okna naknadno, saj ne zahtevata večjih posegov. Zamenjava je čista in hitra.

 

 

 

 

4. Sistem prezračevanja z lokalnim dvosmernim prezračevalnim sistemom z rekuperacijo toplote 

Vedno svež zrak brez odpiranja oken lahko dosežemo tudi z lokalnim dvosmernim sistemom z rekuperacijo toplote Airdoo. Omogoča kotrolirano zračenje in s stalnim dvosmernim pretokom zraka zagotavlja, da se vlaga nenehno odvaja iz prostora. Če želite dom s stalnim pritokom svežega zraka, brez nepotrebnih vonjav, zunanjega hrupa in brez mrčesa, se odločite za sistem Airdoo, ki je hkrati tudi energetsko učinkovit, saj gre za prezračevanje prostorov z vračanjem toplote. 

Airdoo namreč deluje po principu velikih rekuperacijskih sistemov in poskrbi za enakomeren istočasni dovod svežega in odvod kontaminiranega zraka. To pomeni, da ne prihaja do sprememb tlaka v prostoru in tako poskrbi za kar največje udobje. Sistem ima možnost popolnoma avtomatiziranega delovanja, ki zagotavlja optimalno delovanje in nadzor na daljavo. 

Vsestransko je uporaben za prostore do 60 m2. S svojim inovativnim načinom delovanja se oblikovno zlije s prostorom ne glede na način vgradnje. 

Rekuperator Airdoo poganjata močna in trpežna motorja z realnim pretokom več kot 100 m3/h, uporaba filtra F7 za filtriranje drobnih delcev (cvetni prah in delci pm 10) pa ta pretok ne zmanjša. 

Rekuperacijsko jedro je izdelano iz kakovostnega aluminija in zaščiteno proti vlagi in koroziji. Vsi uporabljeni materiali so antialergeni in antibakterijski. 

Kar loči sistem Airdoo od ostalih podobnih prezračevalnih sistemov sta popolnoma ločeni poti za umazan in čisti zrak! Zrak tako ne potuje po isti poti v obe smeri, zaradi česar tudi ne prihaja do mešanja zraka oziroma kontaminacije. Kar je tudi v skladu s priporočili NIJZ.

Prezračevanje

Nova okna tesnijo veliko bolje od starih, zato je potrebno ob njihovi vgradnji razmisliti tudi o načinu prezračevanja.

PVC okna AJM Performance ALU ustrezajo najvišjim standardom in zahtevam za vse, ki si želijo nekaj posebnega. Ta okna odlikuje masiven profil z ravnimi robovi, ki so aktualni trend v svetu oken.

Širok profil podboja, tri brezkončna tesnila ter velik naslon med podbojem in krilom zagotavljajo visoko toplotno in zvočno izolacijo okna. Trajnoelastična tesnila zagotavljajo optimalno tesnjenje in preprečujejo toplotne izgube skozi okna. S pomočjo inovativne tehnike lepljenja stekla v krilo, le to še dodatno mehansko stabiliziramo.

PVC okno AJM Performance ALU je na voljo z zasteklitvijo, s katero lahko dosežemo toplotno prehodnost okna Uw kar do 0,67 W/m2K. S tem postane to PVC okno primerno za vgradnje v objekte z višjim energetskimi standardi.

Varnost in PVC okna AJM Performance ALU 
Pri vseh serijah PVC oken iz družine Performance, torej tudi pri Performance ALU, vam omogočamo vgradnjo senzorja za alarm, s čimer lahko poskrbite za dodatno varnost svojega doma. Prav tako imajo ta PVC okna visoko kakovostno okovje, ki preprečuje hiter in enostaven vdor v dom. S posebnim, inovativnim tretjim tesnilom, pa dvigujemo nivo osnovne varnosti še višje, saj to vlomilcu onemogoča, da bi snel krilo od okvirja okna. Dodatno si varen spanec lahko zagotovite še z vpeljavo sistema upravljanja oken na daljavo, ki vključuje tudi alarmni sistem. 

Z varnostnega vidika so pomembne tudi varnostne kljuke, ki jih lahko namesto običajnih namestite na notranji strani. To preprečujejo odpiranje oken na primer otrokom ali starejšim, dementnim osebam, in s tem morebitno nepotrebno, nenadzorovano, izpostavljanje nevarnosti. 


Prezračujte varno, udobno in zdravo 
Prav tako se lahko odločite za okovje, ki omogoča t.i. paralelno odpiranje, kar pomeni, da se okensko krilo paralelno odmakne od okvirja za 6 mm na vseh štirih oseh, s čimer je zagotovljen maksimalni pretok zraka pri maksimalni reži med krilom in podbojem plastičnega okna, kar zagotavlja protivlomno varnost pri "odprtem" oknu kar po stopnji RC2. 


ALU maska - popolna individualna prilagoditev 
PVC okna AJM Performance ALU so na zunanji stani oblečena v aluminijasto masko, ki ščiti profil profil okna pred vremenskimi in drugimi vplivi iz okolja. Zunanja maska iz aluminija je tudi izredno trendovski dodatek, posebej priljubljen pri današnjih novogradnjah. Na voljo je širok barvni razpon aluminijastih mask, kar vam omogoča popolno vizualno prilagoditev vašega okna videzu zunanjega ovoja hiše.

Ključne tehnične lastnosti PVC okna AJM Performance ALU: 

 • skupna toplotna prehodnost okna: Uw = do 0,67 W/m²K,
 • skupna debelina stekla: do 51 mm,
 • zvočna izolacija stekla: Rw = do 51 dB,
 • tri trajnoelastična tesnila,
 • tip profila: zaokroženi robovi,
 • krilo okna je zlepljeno s steklom,
 • podboj in krilo brez jeklene ojačitve (razen profilih daljših od 2400 mm),
 • debelina podboja: 85 mm, debelina stekla 109 mm,
 • ALU maska na zunanji strani profila. 
PODROBNEJŠI OPIS

PVC okna AJM Performance ALU ustrezajo najvišjim standardom in zahtevam za vse, ki si želijo nekaj posebnega. Ta okna odlikuje masiven profil z ravnimi robovi, ki so aktualni trend v svetu oken.

Širok profil podboja, tri brezkončna tesnila ter velik naslon med podbojem in krilom zagotavljajo visoko toplotno in zvočno izolacijo okna. Trajnoelastična tesnila zagotavljajo optimalno tesnjenje in preprečujejo toplotne izgube skozi okna. S pomočjo inovativne tehnike lepljenja stekla v krilo, le to še dodatno mehansko stabiliziramo.

PVC okno AJM Performance ALU je na voljo z zasteklitvijo, s katero lahko dosežemo toplotno prehodnost okna Uw kar do 0,67 W/m2K. S tem postane to PVC okno primerno za vgradnje v objekte z višjim energetskimi standardi.

Varnost in PVC okna AJM Performance ALU 
Pri vseh serijah PVC oken iz družine Performance, torej tudi pri Performance ALU, vam omogočamo vgradnjo senzorja za alarm, s čimer lahko poskrbite za dodatno varnost svojega doma. Prav tako imajo ta PVC okna visoko kakovostno okovje, ki preprečuje hiter in enostaven vdor v dom. S posebnim, inovativnim tretjim tesnilom, pa dvigujemo nivo osnovne varnosti še višje, saj to vlomilcu onemogoča, da bi snel krilo od okvirja okna. Dodatno si varen spanec lahko zagotovite še z vpeljavo sistema upravljanja oken na daljavo, ki vključuje tudi alarmni sistem. 

Z varnostnega vidika so pomembne tudi varnostne kljuke, ki jih lahko namesto običajnih namestite na notranji strani. To preprečujejo odpiranje oken na primer otrokom ali starejšim, dementnim osebam, in s tem morebitno nepotrebno, nenadzorovano, izpostavljanje nevarnosti. 


Prezračujte varno, udobno in zdravo 
Prav tako se lahko odločite za okovje, ki omogoča t.i. paralelno odpiranje, kar pomeni, da se okensko krilo paralelno odmakne od okvirja za 6 mm na vseh štirih oseh, s čimer je zagotovljen maksimalni pretok zraka pri maksimalni reži med krilom in podbojem plastičnega okna, kar zagotavlja protivlomno varnost pri "odprtem" oknu kar po stopnji RC2. 


ALU maska - popolna individualna prilagoditev 
PVC okna AJM Performance ALU so na zunanji stani oblečena v aluminijasto masko, ki ščiti profil profil okna pred vremenskimi in drugimi vplivi iz okolja. Zunanja maska iz aluminija je tudi izredno trendovski dodatek, posebej priljubljen pri današnjih novogradnjah. Na voljo je širok barvni razpon aluminijastih mask, kar vam omogoča popolno vizualno prilagoditev vašega okna videzu zunanjega ovoja hiše.

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Plise komarnik

V poletnih mesecih prehodi na terase in balkone ostajajo pogosto odprti...

Serija Trend

Vhodna vrata Trend najlažje opišemo z besedama: kakovostno in trendi....

NE SPREGLEJTE

Navodila za izmero

Okno, police in komarnik lahko izmerite sami, na njihovi podlagi pa vam pripravimo informativno ponudbo. Preverite video priročnik. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Odločitev za lesena okna AJM se je izkazala kot odlična! Hvala za strokovne nasvete in pohvale monterjem za opravljeno delo! Bili so prijazni in hitri! Andreja Ž., Zgornja Kungota


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!