AJM ZERO SASH

Okno Zero Sash odpira nove dimenzije v svetu izdelave oken. Gre za revolucionaren izdelek - leseno okno, ki smo ga razvili v podjetju AJM in pri tem za uporabljene inovativne rešitve prejeli tudi patent. Zero Sash je okno, ki prvič enakovredno združuje tehnično brezhibnost in dizajn. Posebnost okna je edinstven videz, ki ga najbolj zaznamuje krilo, ki je brez vidnega okvirja, torej v celoti iz stekla z emajlirano obrobo na vseh štirih stranicah. 

 • Odlična toplotna in zvočna izolacija!
 • Inovativen dizajn in enkraten izgled!
 • Razvito v AJM.
 • Certificirano na IFT Rosenheim!
Toplotna izolativnost: izboljšana
Zvočna izolativnost: izboljšana
Varnost: visoka
Cenovni razred: višji

Barve

Več kot 250 odtenkov za PVC okna

Na PVC profile lahko nanašamo različne barve po vaših željah. Barve so na izbiro po lestvici RAL - izbirate lahko med več kot 250 odtenki, pri čemer je možna tudi kombinacija več barv na enem oknu.

V vseh 250 odtenkih barvne lestvice RAL lahko pobarvamo tudi zunanje ALU prekrivne profile, ki poskrbijo za dodatno zaščito. Za barvanje PVC profilov oken in vrat uporabljamo barvo na vodni osnovi, ki je okolju prijaznejša od ostalih barv.

 

Sistem barvanja Adler Protor

Za najzahtevnejše objekte priporočamo izbiro sistema barvanja Adler Protor, ki omogoča kakovosten in vzdržljiv nanost vseh barv po lestvici RAL, ne glede na material.

Foliranje za učinek lesa - barvni sistem DEKOR

Lahko se odločite tudi za tehniko foliranja. Gre za tehnološki proces toplega lepljenja renolitnih folij v različnih barvah in v raznih barvnih imitacijah lesa.

Barve

Izberite barvo, ki bo ustrezala tako arhitekturnim rešitvam kot vašim željam.

Steklo

V podjetju AJM nudimo širok nabor različnih možnosti zasteklitve. Od trislojne zasteklitve, ki jo predvsem priporočamo za pasivne hiše, do različnih možnosti dvoslojnih zasteklitev. Ne glede na izbiro zasteklitev, velja, da lahko s primerno zasteklitvijo z našimi okni prihranite tudi do 36% energije letno.

Vloga stekla - toplotna in zvočna izolacija

Steklo je tisti del okna od katerega je zelo odvisna njegova toplotna in zvočna izolacija.

Uw - koeficient toplotnega prehoda

Pri izbiri zasteklitve okna upoštevajte kakšen koeficient toplotnega prehoda okna (določa količino toplotne energije, ki se v določenem času in ob temperaturni razliki 1K izgubi skozi površino 1m2) vam izbrana zastekliklitev omogoča skupaj z izbranim profilom. Zapomnite si, da čim manjši je koenficient toplotnega prehoda (Uw) tem boljša je toplotna izolativnost.

Dvoslojna ali trislojna zasteklitev?

Trislojno zasteklitev priporočamo graditeljem novih energetsko zahtevnejših objektov kot so nizkoenergijske in predvsem pasivne hiše. 
Medtem ko dvoslojna zasteklitev ob izbiri kakovostnega profila povsem zadovolji pričakovanja po energetskih prihrankih v klasično grajenih objektih, pri prenovah in energetskih sanacijah.

Prednosti in slabosti vsake od zasteklitev prikazuje spodnja tabela. Rw - zvočna izolativnost oken

Zvočna izolativnost oken je odvisna od vrste zasteklitve. Pri naših oknih se giblje od 27 do 51 dB.

Steklo

Kako nas bodo okna zaščitila pred vplivi iz zunanjosti je zelo odvisno od izbire stekla.

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Montaža

Sodobna okna z vsemi svojimi lastnostmi dosegajo izjemne rezultate energetske učinkovitosti, pogosto pa se zatakne pri vgradnji. Dobra montaža mora zagotoviti trajno zaščito pred vremenskimi vplivi, zrakotesnost med stiki, toplotno in zvočno zaščito.

Vgradnjo oken v AJM načrtujemo skupaj z vami. Začne se že pri svetovanju in izmeri na objektu, kjer vam predstavimo najbolj primeren način vgradnje. Montažo izvajamo izključno z usposobljenimi monterji, pri vgradnji pa se zgledujemo po smernicah ZAG Ljubljana in po smernicah RAL (standard RAL), ki jih uporabljajo v Avstriji in Nemčiji.

RAL montaža - za najzahtevnejše objekte

Tak način montaže priporočamo predvsem pri novogradnjah, oziroma pri vseh energetsko zahtevnejših objektih (nizkoenergijska in pasivna gradnja; energetsko zahtevnejša sanacija).

Pri energetsko učinkoviti vgradnji se uporablja sistem vgradnje s tesnjenjem fuge med oknom in objektom v treh ravneh. Velja načelo "znotraj tesneje, kot zunaj", zato mora biti:

- notranji stik (stik okvirja in ometa) zrakotesen in paroneprepusten, zato da ne dovoli vdora vodne pare in zraka,

- vmesni del oziroma srednji sloj (ki je v regi) toplotno izolativen in kolikor se da tesen,

- zunanji stik (izstop iz rege) vodotesen in paroprepusten, da preprečuje vdor dežja, vetra in prepušča vodno paro.

Pri nas izvajamo več različnih načinov RAL montaže, ki se razlikujejo glede na stanje na terenu - na primer ali gre za novogradnjo, ali želite ob tem tudi boljšo zvočno izolacijo, tretji v primeru prenov, četrti v primeru montaže oken v cono izolacije itd. Naš strokovnjak bo upošteval stanje na terenu in vaše želje, ter se na podlagi tega odločil za rešitev, ki bo najbolj primerna. Pri vsem je najbolj pomembna izbira materialov. Izbiramo le materiale, ki so med seboj kompatibilni in za katere so na voljo dokazila o njihovi lastnostih in so certificirani.

A AJM montažo po smernicah RAL že leta potrjujemo s certifikatom "Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva", ki ga izdaja pooblaščeni organ ZRMK iz Ljubljane.

Klasična AJM montaža - v primeru prenove

Tudi v primeru zamenjave starih oken z novimi boste skupaj z našim strokovnjakom poiskali najboljšo rešitev, ki vam bo zagotavljala pričakovano energetsko učinkovitost. V primeru klasičnih zamenjav oken v obstoječih stavbah RAL montaža pogosto ni najbolj primerna, saj pogosto stavba ne dohaja toplotne zaščite, ki bi jo z navedeno montažo nudila okna. V tem primeru svetujemo izvedbo klasične AJM montaže. Tudi to opravi izkušen in strokovno podkovan kader v skladu z najsodobnejšimi normativi za vgradnjo stavbnega pohištva.

 

 

Montaža

Nova okna ne bodo dosegla
pričakovanih učinkov,
če ne bodo pravilno vgrajena.

Sodobna okna Zero Sash za sodoben dom

Stranka je za svoj nov dom, montažno novogradnjo na obrobju Maribora, želela le najboljše. Odličen izvajalec pasivne hiše je poskrbel za objekt, za vgrajeno stavbno pohištvo, pa se je stranka obrnila na naše podjetje. Po posvetu z našim prodajnim svetovalcem in pregledu načrtov ter izrisov je padla odločitev za stavbno pohištvo Zero Sash, saj se bo le to odlično skladalo s sodobno arhitekturo. Okna Zero Sash odlikuje vrhunski dizajn, ki ga zaznamuje odsotnost okvirja krila, s čimer omogoča za petnajst odstotkov večji vpad svetlobe v prostor.

Izbira Zero Sash lesena okna je izbira dizajna in tehnologije!

Izbrana lesena okna Zero Sash imajo aluminijasto zunanjo oblogo sive barve, ki poskrbi za dodatno zaščito okna pred različnimi zunanjimi vplivi, hkrati pa deluje sodobno in usklajeno z arhitekturno usmeritivijo objekta. Na notranji strani pa imajo okna Zero Sash emajlirano stekleno površino. Stranka se je lahko odločala za barvo po barvnem spektru lestvice RAL, na koncu je padla odločitev za emajliran rob v črni barvi. 

Drsno dvižna vrata večjih dimenzij omogočajo vpad svetlobe v prostor, hkrati pa z večjimi izhodi tudi brišejo mejo med zunaj in znotraj, ter združujejo naravo in notranjost v enovito celoto. Njihova posebna značilnost je tudi tako imenovani potopljeni prag, ki imogoča neoviran prehod med prostori. 

Stranka se je odločila za enovit videz objekta, zato je izbrala tudi vhodna vrata iz linije Zero Sash v videzu črnega stekla. Njihova odlika so čiste linije, ki se odlično zlijejo s sodobno kubusno arhitekturo hiše. Podboj in krilo vrat sta iz kaljenega stekla debeline 6 milimetrov. Za njihovo zanesljivost in stabilnost poskrbi močna podkonstrukcija iz aluminija. Že serijsko je pri teh vhodnih vratih krilo tako na zunanji kakor notranji strani prekrito. Poleg tega pa sta pri tej izvedbi tako na notranji kot zunanji strani poravnani tudi površini krila in podboja - gre za t.i. Flat izvedbo.

Njihovo krmiljenje je avtomatsko. Odklepanje poteka s pomočjo elektro motorja v kombinaciji z bralcem prstnih odtisov, odpiranje dopolnjuje na zunanji strani ročaj v suroven industrijskem izgledu. Za brezhiben videz vrat poskrbi še skrito okovje in s prekrivnimi letvicami v celoti zaščiten okvir vrat.

 

 

 

Odličen dizajn, odsoten okvir krila okna, ekstremne steklene površine, energetska učinkovitost in kakovost, so prvič tako harmonično združene v celoto; v novo okno, ki odpira še nevidene dimenzije v oblikovanju in izdelavi stavbnega pohištva. Vidni okvir krila okna nadomešča neprekinjena steklena površina, ki je za petnajst odstotkov večja, kot pri primerljivih sodobnih oknih z okvirjem. Ravnini krila in okvirja sta na notranji strani popolnoma izravnani, kar daje piko na i vrhunskemu dizajnu. Krilo je dobavljivo v črni barvi.

Zero Sash okna so izdelana s kakovostno trislojno zasteklitvijo, ki lahko dosega faktor toplotne prehodnosti stekla Ug vse do 0,5 W/m2K. Za dodatni nivo varnosti je poskrbljeno s kaljeno notranjo stekleno površino. Trislojna zasteklitev prinaša nadpovrečno zvočno in toplotno izolacijo in na račun slednje tudi visoko energetsko učinkovitost. Celotno okno z okvirjem skupaj tako lahko dosega toplotno izolativnost Uw tudi vse do 0,74 W/m2K, kar znatno presega zahteve pasivne gradnje, ki velja za energetsko najbolj zahtevno gradnjo.

Okvir okna meri v debelino zanesljivih 80 milimetrov in je izdelan iz lesa macesna ali smreke. Les je obdelan z vrhunskimi in okolju prijaznimi materiali, ki zagotavljajo dolgo in nemoteno življenjsko dobo, ter zahtevajo minimalni nivo vzdrževanja. Za dodatno zaščito je na zunanji strani že serijsko nameščena zunanja prekrivna maska iz aluminija, ki doda debelini profila dodatnih 10 milimetrov in tako okno skupaj meri kar 90 milimetrov.

Z okni Zero Sash bo pridobil zunanji in notrani izgled vašega doma. Njihov vrhunski dizajn bo odlično zaokrožil sodobno arhitekturo vaše zgradbe, hkrati pa v notranji sodobno opremljen prostor pridodal skladnost in uglašenost.

Na okna Zero Sash se prilegajo vsa sodobno oblikovana senčila - od zunanjih žalozij, do notranjih screenov različnih barv in vzorcev.

Več o liniji Zero Sash si lahko ogledate na spletni strani www.zerosash.com. 

 

 • Edinstven dizajn.
 • Najboljša kakovost.
 • Natančna izdelava.
 • Odsotnost okvirja na krilu okna.
 • Petnajst odstotkov več steklenih površin.
 • Okvir okna iz kakovostnega slovenskega lesa macesna ali smreke. 
 • Okovje Siegenia vgrajeno skrito.
 • Maska iz aluminija na zunanji strani okna. 
 • Emajliran rob v črni ali drugi barvi po lestvici RAL, ob upoštevanju tehničnih omejitev pri določenih barvah. 
 • Na notranji strani okna sta ravnini krila in okvirja izravnani ali neizravnani.
 • Ug = 0.5 W/m2K.
 • Uw ≈ 0.74 W/m2K.
ŠTUDIJA PRIMERA
PODROBNEJŠI OPIS

Odličen dizajn, odsoten okvir krila okna, ekstremne steklene površine, energetska učinkovitost in kakovost, so prvič tako harmonično združene v celoto; v novo okno, ki odpira še nevidene dimenzije v oblikovanju in izdelavi stavbnega pohištva. Vidni okvir krila okna nadomešča neprekinjena steklena površina, ki je za petnajst odstotkov večja, kot pri primerljivih sodobnih oknih z okvirjem. Ravnini krila in okvirja sta na notranji strani popolnoma izravnani, kar daje piko na i vrhunskemu dizajnu. Krilo je dobavljivo v črni barvi.

Zero Sash okna so izdelana s kakovostno trislojno zasteklitvijo, ki lahko dosega faktor toplotne prehodnosti stekla Ug vse do 0,5 W/m2K. Za dodatni nivo varnosti je poskrbljeno s kaljeno notranjo stekleno površino. Trislojna zasteklitev prinaša nadpovrečno zvočno in toplotno izolacijo in na račun slednje tudi visoko energetsko učinkovitost. Celotno okno z okvirjem skupaj tako lahko dosega toplotno izolativnost Uw tudi vse do 0,74 W/m2K, kar znatno presega zahteve pasivne gradnje, ki velja za energetsko najbolj zahtevno gradnjo.

Okvir okna meri v debelino zanesljivih 80 milimetrov in je izdelan iz lesa macesna ali smreke. Les je obdelan z vrhunskimi in okolju prijaznimi materiali, ki zagotavljajo dolgo in nemoteno življenjsko dobo, ter zahtevajo minimalni nivo vzdrževanja. Za dodatno zaščito je na zunanji strani že serijsko nameščena zunanja prekrivna maska iz aluminija, ki doda debelini profila dodatnih 10 milimetrov in tako okno skupaj meri kar 90 milimetrov.

Z okni Zero Sash bo pridobil zunanji in notrani izgled vašega doma. Njihov vrhunski dizajn bo odlično zaokrožil sodobno arhitekturo vaše zgradbe, hkrati pa v notranji sodobno opremljen prostor pridodal skladnost in uglašenost.

Na okna Zero Sash se prilegajo vsa sodobno oblikovana senčila - od zunanjih žalozij, do notranjih screenov različnih barv in vzorcev.

Več o liniji Zero Sash si lahko ogledate na spletni strani www.zerosash.com. 

 

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

AJM HST HI-PERFORMANCE DRSNO-DVIŽNA BALKONSKA VRATA

Drsno-dvižna vrata HST Hi-PERFORMANCE so odlična za izhode na vrtove, terase...

Vhodna vrata Trend L8

Vhodna vrata Trend najlažje opišemo z besedama: kakovostno in trendi....

NE SPREGLEJTE

Zero Sash predstavitev

Predstavitev prestižne linije Zero Sash. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Vsi kontakti z AJM so bili izključno s telefonom in vedno je vse funkcioniralo. Stanko, Maribor


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!