Kreativna kuhinja in arhitektura: Hiša Denk.

Med ljubitelji kulinarike je že dolgo znano, da Slovenija na obrobju, ne skriva samo prekrasne narave, pač pa tudi lokale z gostinsko ponudbo, ki s prvovrstno gastronomsko izkušnjo izstopajo iz povprečja. Tako je tudi v primeru Hiše Denk, dolga leta znane lokalne gostilne s priljubljeno domačo hrano, ki je po prevzemu mlajše generacije hitro stopila med kulinarične trendseterje. Po nedavni prenovi je pridobila tudi v ambientalnem smislu tisto vrhunskost, ki ljubitelje kulinarike k Denku iz različnih vetrov žene že nekaj zadnjih let.

Iz obstoječega gostinskega objekta sredi Zgornje Kungote, je po idejni zasnovi arhitektov Dominika Sagadina in Boštjana Matula iz Arhitekture Sagadin zrasla prenovljena restavracija sodobnega videza v prevladujoči kombinaciji lesa in stekla. V restavraciji ustvarja kulinarične presežke kuharski chef Gregor Vračko, ki lokalne in nacionalne jedi uspešno preoblači v sodobne, bolj ali manj ekstravagantne kombinacije.


Tako kot Gregorjeva kulinarika, je tudi njegova vizija restavracije v kateri gostom ponuja svoje kreacije, strmela k minimalizmu, perfekcionizmu in bivanjskim presežkom, ki presegajo meje ustaljenega, hkrati pa delujejo domače, udobno in toplo. Postrežba po prenovi tako poteka v sprejemnici, točilnici in dveh novih prostornih, in s preostalim objektom z mostom povezanih, jedilnicah, v toplejšem delu leta pa tudi na zunanji terasi. V notranjosti prevladuje ščetkan les in oljen parket, barvni les, leseno ostrešje z vidno jekleno konstrukcijo in leseno pohištvo. Les dopolnjuje temna keramika, v eni izmed jedilnic za toploto poskrbi kamin iz surovega betona, mehkobo pa dodajo nežno padajoče zavese v nevtralnem naravnem odtenku.

Zunanjost je koncipirana v enakem stilu kakor notranjost. Fasada je obložena s sibirskim macesnom, iz katerega so tudi lesena terasa, zunanje žaluzije in zunanja stopnišča, ki vodijo v izjemno lično urejen park z ribnikom in bogatim rastlinjem.

Leseno stavbno pohištvo je delo Denkovega soseda, torej nas, podjetja AJM. Velike steklene površine, izravnane linije lesenih okvirjev iz macesnovega lesa na notranji strani, stekleni vogalni spoji in nizki pohodni pragovi drsnih sten subtilno spajajo zunanji in notranji prostor. Zasteklitve z nevidnimi okvirji, kot je tista na mostu, ki povezuje točilnico z obema jedilnicama, pa skorajda popolnoma izbrišejo mejo med tam in tukaj, hkrati pa z emajliranim črnim robom prostoru vdihujejo eleganco in prestiž. Elegantna aluminijasta obloga v temni atrancit barvi na zunanji strani poskrbi za pridih sodobnega, hkrati pa zagotavlja dodatno zaščito lesenih profilov pred tukajšnjim vremenom.

Posebne pozornosti so vredna tudi vhodna vrata, ki zaradi svojih nadstandardnih dimenzij in markantne podobe že na daleč širokogrudno vabijo naprej, na pot prvovrstnega kulinaričnega popotovanja. Vrata so iz macesnovega lesa v kombinaciji z velikima obsvetlobama na levi in desni strani brez vidnih okvirjev, zahvaljujoč katerima sprejemna veža deluje svetlo in nadvse prijetno. 

Vas zanimajo lesena okna in vhodna vrata AJM? Oglasite se nam tukaj ali pokličite na brezplačno številko 080 14 01, z veseljem vam bomo prisluhnili in odgovorili na vaša vprašanja.

Potrebujete nasvet na domu? Kontaktirajte nas za brezplačne izmere in svetovanje pri vas doma ali na objektu.

Tukaj smo za vas. 

Hiša Denk ima izvrstno arhitekturo, ki jo krasijo okna in vhodna vrata AJM.
Hiša Denk ima izvrstno arhitekturo, ki jo krasijo okna in vhodna vrata AJM.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Družinski dom z odličnim razgledom

Arhitektka je za svojo mlado petčlansko družino zasnovala sodoben dom, ki je moderen, funkcionalen in obvljadljiv. Sodobno, a sila enostavno zasnovan dom, v eni etaži ponuja ...
Več

Oddih sredi gozda

Na visokih 1000 metrov nadmorske višine globoko med Pohorskimi smrekami se nahaja apartmajski kompleks Storžek, ki smo ga po njegovi prenovi opremili z les-ALU okni AJM. Pristna narava in tišina skupaj z vrhunsko storitvijo so ...
Več

Hiša M

Sodobna enodružinska pritlična hiša, ki je postala nov dom mlade družine znanega mariborskega nogometaša, se ponaša z veliko steklenimi površinami, zato so prostori svetli in meja med notranjostjo in zunanjostjo mini...
Več