AJM ENERGETO VIEW

Profil PVC okna AJM Energeto VIEW je naše najnovejše okno s pomembno novostjo: okvir okna se skoraj v celoti skrije za fasado, krilo okna pa je skrito za okvir (oznaka VIEW), zato je na zunaj videti samo stekleno površino in izjemno tanek rob okvirja. Okno se odlično sklada s sodobnimi fasadami, tudi zato ker ima na zunanji strani prekrivno masko iz aluminija.

 • Izboljšana zunanja zaščita okna.
 • Odlično razmerje kakovost-cena!
 • Odličen videz okna!
 • Odlična toplotna in zvočna izolacija!
Toplotna izolativnost: visoka
Zvočna izolativnost: visoka
Varnost: visoka
Cenovni razred: višji

Barve

Več kot 250 odtenkov za PVC okna

Na PVC profile lahko nanašamo različne barve po vaših željah. Barve so na izbiro po lestvici RAL - izbirate lahko med več kot 250 odtenki, pri čemer je možna tudi kombinacija več barv na enem oknu.

V vseh 250 odtenkih barvne lestvice RAL lahko pobarvamo tudi zunanje ALU prekrivne profile, ki poskrbijo za dodatno zaščito. Za barvanje PVC profilov oken in vrat uporabljamo barvo na vodni osnovi, ki je okolju prijaznejša od ostalih barv.

 

Sistem barvanja Adler Protor

Za najzahtevnejše objekte priporočamo izbiro sistema barvanja Adler Protor, ki omogoča kakovosten in vzdržljiv nanost vseh barv po lestvici RAL, ne glede na material.

Foliranje za učinek lesa - barvni sistem DEKOR

Lahko se odločite tudi za tehniko foliranja. Gre za tehnološki proces toplega lepljenja renolitnih folij v različnih barvah in v raznih barvnih imitacijah lesa.

Barve

Izberite barvo, ki bo ustrezala tako arhitekturnim rešitvam kot vašim željam.

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Montaža

Sodobna okna z vsemi svojimi lastnostmi dosegajo izjemne rezultate energetske učinkovitosti, pogosto pa se zatakne pri vgradnji. Dobra montaža mora zagotoviti trajno zaščito pred vremenskimi vplivi, zrakotesnost med stiki, toplotno in zvočno zaščito.

Vgradnjo oken v AJM načrtujemo skupaj z vami. Začne se že pri svetovanju in izmeri na objektu, kjer vam predstavimo najbolj primeren način vgradnje. Montažo izvajamo izključno z usposobljenimi monterji, pri vgradnji pa se zgledujemo po smernicah ZAG Ljubljana in po smernicah RAL (standard RAL), ki jih uporabljajo v Avstriji in Nemčiji.

RAL montaža - za najzahtevnejše objekte

Tak način montaže priporočamo predvsem pri novogradnjah, oziroma pri vseh energetsko zahtevnejših objektih (nizkoenergijska in pasivna gradnja; energetsko zahtevnejša sanacija).

Pri energetsko učinkoviti vgradnji se uporablja sistem vgradnje s tesnjenjem fuge med oknom in objektom v treh ravneh. Velja načelo "znotraj tesneje, kot zunaj", zato mora biti:

- notranji stik (stik okvirja in ometa) zrakotesen in paroneprepusten, zato da ne dovoli vdora vodne pare in zraka,

- vmesni del oziroma srednji sloj (ki je v regi) toplotno izolativen in kolikor se da tesen,

- zunanji stik (izstop iz rege) vodotesen in paroprepusten, da preprečuje vdor dežja, vetra in prepušča vodno paro.

Pri nas izvajamo več različnih načinov RAL montaže, ki se razlikujejo glede na stanje na terenu - na primer ali gre za novogradnjo, ali želite ob tem tudi boljšo zvočno izolacijo, tretji v primeru prenov, četrti v primeru montaže oken v cono izolacije itd. Naš strokovnjak bo upošteval stanje na terenu in vaše želje, ter se na podlagi tega odločil za rešitev, ki bo najbolj primerna. Pri vsem je najbolj pomembna izbira materialov. Izbiramo le materiale, ki so med seboj kompatibilni in za katere so na voljo dokazila o njihovi lastnostih in so certificirani.

A AJM montažo po smernicah RAL že leta potrjujemo s certifikatom "Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva", ki ga izdaja pooblaščeni organ ZRMK iz Ljubljane.

Klasična AJM montaža - v primeru prenove

Tudi v primeru zamenjave starih oken z novimi boste skupaj z našim strokovnjakom poiskali najboljšo rešitev, ki vam bo zagotavljala pričakovano energetsko učinkovitost. V primeru klasičnih zamenjav oken v obstoječih stavbah RAL montaža pogosto ni najbolj primerna, saj pogosto stavba ne dohaja toplotne zaščite, ki bi jo z navedeno montažo nudila okna. V tem primeru svetujemo izvedbo klasične AJM montaže. Tudi to opravi izkušen in strokovno podkovan kader v skladu z najsodobnejšimi normativi za vgradnjo stavbnega pohištva.

 

 

Montaža

Nova okna ne bodo dosegla
pričakovanih učinkov,
če ne bodo pravilno vgrajena.

Prezračevanje

Svež zrak v prostoru ni nujen samo zaradi našega dobrega počutja, ampak ga potrebujejo tudi notranji prostori, sicer se v njih nabira vlaga, plesen in škodljive snovi. Pri izbiri načina prezračevanja upoštevajte, da naj okna še vedno opravljajo svoje temeljno poslanstvo, to je dobro tesnjenje.

 

Pri nas vam ponujamo več različnih možnosti prezračevanja:

1. Zračenje s pomočjo kljuke - sistem MSL.OS

Enostaven in cenovno zelo dostopen način prezračevanja, primeren za plastična okna.

                 Njegove ključne prednosti so:

                                  A) enostavna nastavitev in krmiljenje,

                                  B) šest različnih stopenj zračenja nastavljivih s kljuko,

                                  C) preprosta vgradnja,

                                  D) zanesljivo v vetrovnih razmerah. 

 

 

2. Okovje za vzporedni odmik: PADK in PADM

Izjemno učinkovit in hkrati varen način prezračevanja omogoča okovje za vzporedni odmik activPilot PADK.

Gre za sistem okovja s pomočjo katerega se krilo okna vzporedno odmakne od okvirja po celotnem obodu (vse štiri stranice).

         Tak  način zračenja je:

                    A) varen in varčen,

                    B) ne povzroča prepiha ali loputanja oken,

                    C) ohranja se stalna sobna temperatura.

Upravljanje sistema poteka bodisi ročno s pomočjo prestavljanja kljuke okna v različne položaje (sistem PADK), bodisi elektronsko, torej z možnostjo krmiljenja z daljincem (sistem PADM).

Oba tipa okovja se lahko namestita na okna naknadno, saj ne zahtevata večjih posegov. Zamenjava je čista in hitra.

 

 

 

 

4. Sistem prezračevanja z lokalnim dvosmernim prezračevalnim sistemom z rekuperacijo toplote 

Vedno svež zrak brez odpiranja oken lahko dosežemo tudi z lokalnim dvosmernim sistemom z rekuperacijo toplote Airdoo. Omogoča kotrolirano zračenje in s stalnim dvosmernim pretokom zraka zagotavlja, da se vlaga nenehno odvaja iz prostora. Če želite dom s stalnim pritokom svežega zraka, brez nepotrebnih vonjav, zunanjega hrupa in brez mrčesa, se odločite za sistem Airdoo, ki je hkrati tudi energetsko učinkovit, saj gre za prezračevanje prostorov z vračanjem toplote. 

Airdoo namreč deluje po principu velikih rekuperacijskih sistemov in poskrbi za enakomeren istočasni dovod svežega in odvod kontaminiranega zraka. To pomeni, da ne prihaja do sprememb tlaka v prostoru in tako poskrbi za kar največje udobje. Sistem ima možnost popolnoma avtomatiziranega delovanja, ki zagotavlja optimalno delovanje in nadzor na daljavo. 

Vsestransko je uporaben za prostore do 60 m2. S svojim inovativnim načinom delovanja se oblikovno zlije s prostorom ne glede na način vgradnje. 

Rekuperator Airdoo poganjata močna in trpežna motorja z realnim pretokom več kot 100 m3/h, uporaba filtra F7 za filtriranje drobnih delcev (cvetni prah in delci pm 10) pa ta pretok ne zmanjša. 

Rekuperacijsko jedro je izdelano iz kakovostnega aluminija in zaščiteno proti vlagi in koroziji. Vsi uporabljeni materiali so antialergeni in antibakterijski. 

Kar loči sistem Airdoo od ostalih podobnih prezračevalnih sistemov sta popolnoma ločeni poti za umazan in čisti zrak! Zrak tako ne potuje po isti poti v obe smeri, zaradi česar tudi ne prihaja do mešanja zraka oziroma kontaminacije. Kar je tudi v skladu s priporočili NIJZ.

Prezračevanje

Nova okna tesnijo veliko bolje od starih, zato je potrebno ob njihovi vgradnji razmisliti tudi o načinu prezračevanja.

To je okno za ljubitelje sodobne arhitekture. Elegantno, moderno, do detajla izpopolnjeno tehnično in vizualno

PVC okno AJM Energeto VIEW odlikujejo številne vrhunske lastnosti:

 • kakovosten 85-milimetrski profil,
 • nov način ojačitev iz steklenih vlaken,
 • s posebno izolacijsko poliuretansko peno polnjeni profil,
 • posebna zunanja prekrivna maska iz aluminija, ki skrije krilo okna za podboj in tako poskrbi za lepši videz okna,
 • NOVO!: možnost, da se AJM Energeto VIEW skoraj v celoti nanese na omet, oziroma se okenski okvir vizualno vključi v steno. 

AJM Energeto VIEW predstavlja novo rešitev za najsodobnejše arhitekturne trende. Odgovarja zlasti na oblike sodobnih fasad, ki so zelo jasnih in enostavnih linij. Napredna konstrukcija profila omogoča vgradnjo vse od osnovnega (varnostna stopnja I), do najzahtevnejšega varnostnega okovja (stopnja IV po DIN standardu). Tehnika lepljenja stekla v krilo zagotavlja še dodatno varnost. Rokovanje z okovjem je lahko in zanesljivo.

Zaradi ozkih profilov AJM Energeto VIEW pušča v prostor zelo veliko svetlobe. Linije profila so trendovsko oglate, s čimer nudijo v notranjosti atraktiven, sodoben videz, zunaj pa videz oblikuje prekrivna maska iz aluminija, ki s svojo posebno namestitvijo skrije okvir krila okna, ga pri tem zaščiti, hkrati pa ustvari eleganten videz. 

Inovativna tehnologija izdelave 

Pri razvoju PVC okna AJM Energeto VIEW so bile uporabljene inovativne tehnike izdelave, ki prinašajo nov nivo udobja in zanesljivosti: 

 • "BONDING INSIDE" za višjo stabilnost

Sistem pri katerem je steklo lepljeno v okensko krilo poskrbi za boljše tesnjenje okna, boljšo toplotno izolativnost in višjo stabilnost.

 • "SAFETEC INSIDE"  za višjo protivlomno zaščito

Posebno tretje tesnilo v okenskem okvirju na eni strani izboljša toplotno izolativnost in na drugi strani preprečuje nepridipravom hiter vlom.

 • "POWERDUR INSIDE" za boljšo toplotno izolativnost

Profil energeto odlikujejo PVC-trakovi iz steklenih vlaken. Ta sistem, ki je bil razvit posebej za uporabo v oknih, nadomešča sicer običajno jeklo, ki ima slabšo toplotno prehodnost.

Tehnične karakteristike okna AJM Energeto view: 

 • Skupna toplotna prehodnost okna: Uw = do 0,65 W/m2K,
 • skupna debelina stekla: do 55 mm,
 • zvočna izolacija stekla: Rw= do 32 dB,
 • tri trajnoelastična tesnila,
 • tip profila: ravni robovi,
 • podboj in krilo brez jeklene ojačitve,
 • steklo lepljeno v krilo okna,
 • debelina podboja: 70 mm,
 • debelina okna: 94 mm
 • zunanja prekrivna maska iz aluminija z dvignjeno pozicijo, ki prekrije krilo okna.
PODROBNEJŠI OPIS

To je okno za ljubitelje sodobne arhitekture. Elegantno, moderno, do detajla izpopolnjeno tehnično in vizualno

PVC okno AJM Energeto VIEW odlikujejo številne vrhunske lastnosti:

 • kakovosten 85-milimetrski profil,
 • nov način ojačitev iz steklenih vlaken,
 • s posebno izolacijsko poliuretansko peno polnjeni profil,
 • posebna zunanja prekrivna maska iz aluminija, ki skrije krilo okna za podboj in tako poskrbi za lepši videz okna,
 • NOVO!: možnost, da se AJM Energeto VIEW skoraj v celoti nanese na omet, oziroma se okenski okvir vizualno vključi v steno. 

AJM Energeto VIEW predstavlja novo rešitev za najsodobnejše arhitekturne trende. Odgovarja zlasti na oblike sodobnih fasad, ki so zelo jasnih in enostavnih linij. Napredna konstrukcija profila omogoča vgradnjo vse od osnovnega (varnostna stopnja I), do najzahtevnejšega varnostnega okovja (stopnja IV po DIN standardu). Tehnika lepljenja stekla v krilo zagotavlja še dodatno varnost. Rokovanje z okovjem je lahko in zanesljivo.

Zaradi ozkih profilov AJM Energeto VIEW pušča v prostor zelo veliko svetlobe. Linije profila so trendovsko oglate, s čimer nudijo v notranjosti atraktiven, sodoben videz, zunaj pa videz oblikuje prekrivna maska iz aluminija, ki s svojo posebno namestitvijo skrije okvir krila okna, ga pri tem zaščiti, hkrati pa ustvari eleganten videz. 

Inovativna tehnologija izdelave 

Pri razvoju PVC okna AJM Energeto VIEW so bile uporabljene inovativne tehnike izdelave, ki prinašajo nov nivo udobja in zanesljivosti: 

 • "BONDING INSIDE" za višjo stabilnost

Sistem pri katerem je steklo lepljeno v okensko krilo poskrbi za boljše tesnjenje okna, boljšo toplotno izolativnost in višjo stabilnost.

 • "SAFETEC INSIDE"  za višjo protivlomno zaščito

Posebno tretje tesnilo v okenskem okvirju na eni strani izboljša toplotno izolativnost in na drugi strani preprečuje nepridipravom hiter vlom.

 • "POWERDUR INSIDE" za boljšo toplotno izolativnost

Profil energeto odlikujejo PVC-trakovi iz steklenih vlaken. Ta sistem, ki je bil razvit posebej za uporabo v oknih, nadomešča sicer običajno jeklo, ki ima slabšo toplotno prehodnost.

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so se prvotno uporabljale za senčenje poslovnih stavb,...

NE SPREGLEJTE

Navodila za izmero

Okno, police in komarnik lahko izmerite sami, na njihovi podlagi pa vam pripravimo informativno ponudbo. Preverite video priročnik. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Zakaj vas bomo priporočili drugim? 1. Ker se držite rokov dobave. 2. Ker ste točni ob dogovorjeni montaži in hitri. 3. Ker imate odlične monterje. 4. Ker so vaši izdelki res odlični. Zlatka, Ljubljana

VEČ PRIPOROČIL
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM.