AJM Energeto

Novo PVC okno AJM Energeto za hiše, klasično izolirane objekte in obnovo stanovanj. S primernim steklom tudi za energetsko zahtevnejše objekte. Okno je, tako kot vsa naša PVC oknabrez jeklenih ojačitev v podboju in krilu okna, kar poveča izolativnost okna. Na zunanji strani lahko dodamo zunanjo prekrivno masko iz aluminija - aluskin. S tem dobimo odlično sinergijo dveh materialov - PVC z odličnimi toplotnoizolativnimi lastnostmi in aluminij z visoko odpornostjo na vremenske vplive. 

 • Priporočljivo za prenove.
 • Naš najbolje prodajan model!
 • Odlično razmerje kakovost-cena!
 • Odličen videz okna!
Toplotna izolativnost: standardna
Zvočna izolativnost: standardna
Varnost: izboljšana
Cenovni razred: srednji

Barve

Več kot 250 odtenkov za PVC okna

Na PVC profile lahko nanašamo različne barve po vaših željah. Barve so na izbiro po lestvici RAL - izbirate lahko med več kot 250 odtenki, pri čemer je možna tudi kombinacija več barv na enem oknu.

V vseh 250 odtenkih barvne lestvice RAL lahko pobarvamo tudi zunanje ALU prekrivne profile, ki poskrbijo za dodatno zaščito. Za barvanje PVC profilov oken in vrat uporabljamo barvo na vodni osnovi, ki je okolju prijaznejša od ostalih barv.

 

Sistem barvanja Adler Protor

Za najzahtevnejše objekte priporočamo izbiro sistema barvanja Adler Protor, ki omogoča kakovosten in vzdržljiv nanost vseh barv po lestvici RAL, ne glede na material.

Foliranje za učinek lesa - barvni sistem DEKOR

Lahko se odločite tudi za tehniko foliranja. Gre za tehnološki proces toplega lepljenja renolitnih folij v različnih barvah in v raznih barvnih imitacijah lesa.

Barve

Izberite barvo, ki bo ustrezala tako arhitekturnim rešitvam kot vašim željam.

Steklo

V podjetju AJM nudimo širok nabor različnih možnosti zasteklitve. Od trislojne zasteklitve, ki jo predvsem priporočamo za pasivne hiše, do različnih možnosti dvoslojnih zasteklitev. Ne glede na izbiro zasteklitev, velja, da lahko s primerno zasteklitvijo z našimi okni prihranite tudi do 36% energije letno.

Vloga stekla - toplotna in zvočna izolacija

Steklo je tisti del okna od katerega je zelo odvisna njegova toplotna in zvočna izolacija.

Uw - koeficient toplotnega prehoda

Pri izbiri zasteklitve okna upoštevajte kakšen koeficient toplotnega prehoda okna (določa količino toplotne energije, ki se v določenem času in ob temperaturni razliki 1K izgubi skozi površino 1m2) vam izbrana zastekliklitev omogoča skupaj z izbranim profilom. Zapomnite si, da čim manjši je koenficient toplotnega prehoda (Uw) tem boljša je toplotna izolativnost.

Dvoslojna ali trislojna zasteklitev?

Trislojno zasteklitev priporočamo graditeljem novih energetsko zahtevnejših objektov kot so nizkoenergijske in predvsem pasivne hiše. 
Medtem ko dvoslojna zasteklitev ob izbiri kakovostnega profila povsem zadovolji pričakovanja po energetskih prihrankih v klasično grajenih objektih, pri prenovah in energetskih sanacijah.

Prednosti in slabosti vsake od zasteklitev prikazuje spodnja tabela. Rw - zvočna izolativnost oken

Zvočna izolativnost oken je odvisna od vrste zasteklitve. Pri naših oknih se giblje od 27 do 51 dB.

Steklo

Kako nas bodo okna zaščitila pred vplivi iz zunanjosti je zelo odvisno od izbire stekla.

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Nega PVC oken

Vzdrževanje okenskih podbojev

Podboji PVC oken AJM so izdelani iz visokokakovostnega umetnega materiala, ki je odporen proti vremenskim vplivom in je enostaven za vzdrževanje. Za čiščenje gladkih, higienskih površin brez por potrebujete le blago raztopino detergenta. Umazanija zaradi prahu in dežja se na tak način hitro odstrani.

Za čiščenje ne uporabljajte čistilnih sredstev za trde površine ali kemikalije, kot so različna (agresivna) razredčila, bencin in podobna sredstva, ki poškodujejo površino. V kolikor se na vaših oknih pojavi umazanija, ki je na zgoraj opisan način ne morete odstraniti, poiščite nasvet pri naših strokovnjakih za okna v reklamacijsko-servisni službi AJM.

Vzdrževanje okenskih tesnil

Tesnila vašega PVC okna so izdelana iz visokokakovostnega umetnega materiala, ki je odporen proti vremenskim vplivom in proti staranju. Priporočamo vam, da pri čiščenju vašega okna s tesnil redno odstranjujete prah in umazanijo. Z redno uporabo posebnih silikonskih olj lahko občutno podaljšate elastičnost in delovanje okenskih tesnil. Čistilna sredstva za okenska tesnila nabavite v vsakem prodajnem salonu AJM. 

Vzdrževanje okenskega okovja

Prožnost in delovanje okenskega okovja ohranite z občasnim nanosom olja. Za gibljive dele okovja priporočamo nekaj kapljic olja, za tečaje pa maščobe ali vazelin, ki ne vsebujejo kislin. Tako boste ohranili neoporečno delovanje vašega okna.

Prezračevanje in ogrevanje

Moderna PVC okna že sama po sebi kot tudi v razmerju do gradbenega objekta tako dobro tesnijo, da naravna izmenjava zraka ne more potekati. Kdor skrbi za potrebno izmenjavo zraka, lahko z modernimi PVC okni prihrani pri stroških ogrevanja in poskrbi za zdrave klimatske pogoje v prostoru.

Hitro in učinkovito je navzkrižno prezračevanje oken, saj eno odprto okno včasih ne zadostuje. Za izmenjavo zraka je dovolj 5 minut. Za intenzivno prezračevanje pa potrebujemo približno 10 minut. Najboljše rezultate dosežete, če prezračujete tri- do štirikrat na dan. Vendar pa morate biti pozorni na to, da tok prezračevanja ni moten (npr. zaradi pohištva itd.). Zaradi kuhanja, kopanja in tuširanja se v prostoru ustvari vlaga, zaradi česar je treba kuhinjo in kopalnico prezračevati bolj pogosto. Načeloma velja: zarošeno okno je najboljši znak za to, da je prostor treba prezračiti.

Temeljno čiščenje PVC oken po montaži

Kljub natančni vgradnji lahko na oknih po montaži ostanejo umazanije kot so ostanki malte, lepil itn. Ostanke malte in kapljice barve lahko ostranite s srednje trdo lopatico in previdnim odstranjevanjem s stranico in z vlažno krpo. Bodite pozorni, da ostri kamenčki v malti ne bodo pustili prask na površini oken. Ostanke lepila na steklenih površinah previdno odstranite z britvico, ki jo držite poševno.

Nega PVC oken

Z ustrezno nego in vzdrževanjem do dolge in nemotene življenjske dobe vaših PVC oken. 

Zunaj les, znotraj belina? To zmorejo naša nova PVC okna! 

Od lanske jeseni je eno naših najlepših obmorskih mestec Izola bogatejše za edinstven Center starejših Izola, ki  združuje varovana stanovanja in dnevni center z bogatim družabnim programom za starejše lokalno prebivalstvo. Veseli smo, da smo del te pozitivne zgodbe, ki ruši tabuje o starosti in starostnikih, ter povezuje generacije, tudi nas.

Okna, ki so vzdržljiva, dolgotrajna in enostavna za uporabo. Ob tem pa tudi lepa. 

Za opremo celotnega doma so bila izbrana PVC okna iz našega sistema AJM Energeto, za katera se vedno znova izkaže, da odlično zadovoljujejo še tako različne potrebe naših kupcev in zato ne preseneča, da do bila v preteklosti ta PVC okna najpogostejša izbira tako za opremo zasebnih, kot javnih objektov. Pvc okna AJM Energeto so sodobnega videza, trendovskih, ravnih linij in izdelano iz tehnološko dovršenih pet-komornih profilov. Ožji profil zagotavlja več svetlobe v prostoru in zaradi segrevanja sonca tudi večje energijske prihranke, ki v času dragih energentov še kako prav pridejo.

PVC okna, ki so vgrajena v opisani objekt, so iz dvoslojne zasteklitve in z dekorjem v videzu lesa-breze. Prav ta dekor je dal stavbi videz značilne mediteranske arhitekture. Dekor PVC oken v videzu lesa je sicer priljubljena izbira za vse, ki si želijo enostavnega vzdrževanja PVC oken in eleganten videza lesa. Izbirate lahko med dekorjem na obeh straneh – zunaj in znotraj, ali samo zunaj oziroma samo znotraj.

Skupni prostori, svetli in lahko dostopni

Skupni prostori v pritličju enega od objektov so namenjeni druženju in različnim aktivnostim vseh stanovalcev Doma za starejše Izola, pa tudi zunanjih obiskovalcev, imajo velike izhode na urejeno dvoriščno ploščad. Zaradi visoke frekvence prehoda, varnostnih zahtev in želje po velikih steklenih površinah, skozi katere pogled ujame tudi modrino jadranskega morja, smo opremili s fiksnimi stenami in drsnimi vrati iz aluminija 75 Evo . Za izdelavo oken in vrat iz aluminija uporabljamo profile priznanega nemškega proizvajalca Wicona.  Wiconini profili so enostavni za uporabo, njihova največja prednost pa je v izpopolnjeni prekinitvi toplotnega mostu, kjer z dodatno toplotno izolacijo parametre toplotne in zvočne izolativnosti še dodatno izboljšamo. Prednost sistema je tudi v zanesljivi in elegantni varnosti, ki omogoča izvedbo različnih protivlomnih in neprebojnih stekel oziroma ognjeodpornih  in protipožarnih elementov.

Prilagodljivost oken starejšim

Ker so stanovanja v celoti namenjena starejšim ljudem smo prilagodili tudi okna. Kljuko smo namestili nekoliko nižje, da je ta lažje dostopna in ni potrebnega napora ob odpiranju oken. Namestili smo tudi zunanje žaluzije, ki so prav tako prilagojene lažji uporabi. Če želite tudi vi imeti okna in vrata, ki bodo prilagojena Vašim željam in potrebam nas kontaktirajte na brezplačno telefonsko številko 080 14 01 ali preko e-pošte. Lahko pa nas tudi obiščete v eni iz med naših poslovalnic, kjer bomo prisluhnili Vašim željam.

Kadar iščete standardno PVC okno za prenovo ali tudi novogradnjo, z dobro toplotno in zvočno izolativnostjo, ki bo hkrati polepšalo zunanji izgled vašega doma in sodobno zaokrožilo notranjo urejenost, priporočamo izbiro okna AJM Energeto. 

To novo okno predstavlja odlično rešitev za klasično izolirane objekte in obnovo stanovanj. S primerno izbiro stekla povsem zadovolji tudi potrebe energetsko zahtevnejših objektov. 

Zaradi naštetih široko uporabnih lastnosti PVC okno AJM Energeto vedno znova odlično zadovoljuje tako potrebe individualnih kupcev, kakor tudi gradbenikov in arhitektov. Poleg tega je PVC okno AJM Energeto sodobnega videza in izdelano iz tehnološko dovršenih petkomornih profilov. Ožji profil okna zagotavlja več svetlobe v prostoru in zaradi segrevanja sonca tudi večje energijske prihranke doma. Tako kot vsa naša okna, tudi to izdelujemo po meri. 

Odlična kakovost, moderen izgled okna, številne funkcionalnosti, ki jih lahko prilagodite glede na svoje potrebe, in dostopna cena so prepričali največje število naših kupcev. To je naš najbolj prodajan model PVC okna. Gre za kvalitetna PVC okna, ki bodo zadovoljila vse vaše potrebe po energetskih prihrankih. 

Prednosti in odlike profila PVC okna AJM 5000 Energeto: 

 • Skupna toplotna prehodnost okna: Uw = do 0,68 W/m2K.
 • Skupna debelina stekla: do 41 mm.
 • Zvočna izolacija stekla: Rw= do 47 dB.
 • Tri trajnoelastična tesnila.
 • Tip profila: ravni robovi.
 • Podboj in krilo brez jeklene ojačitve*.
 • Debelina podboja: 70 mm, debelina okna: 89 mm.

*pri barvanih profilih in profilih daljših od 2400 mm sta podboj in krilo z jekleno ojačitvijo.

ŠTUDIJA PRIMERA
PODROBNEJŠI OPIS

Kadar iščete standardno PVC okno za prenovo ali tudi novogradnjo, z dobro toplotno in zvočno izolativnostjo, ki bo hkrati polepšalo zunanji izgled vašega doma in sodobno zaokrožilo notranjo urejenost, priporočamo izbiro okna AJM Energeto. 

To novo okno predstavlja odlično rešitev za klasično izolirane objekte in obnovo stanovanj. S primerno izbiro stekla povsem zadovolji tudi potrebe energetsko zahtevnejših objektov. 

Zaradi naštetih široko uporabnih lastnosti PVC okno AJM Energeto vedno znova odlično zadovoljuje tako potrebe individualnih kupcev, kakor tudi gradbenikov in arhitektov. Poleg tega je PVC okno AJM Energeto sodobnega videza in izdelano iz tehnološko dovršenih petkomornih profilov. Ožji profil okna zagotavlja več svetlobe v prostoru in zaradi segrevanja sonca tudi večje energijske prihranke doma. Tako kot vsa naša okna, tudi to izdelujemo po meri. 

Odlična kakovost, moderen izgled okna, številne funkcionalnosti, ki jih lahko prilagodite glede na svoje potrebe, in dostopna cena so prepričali največje število naših kupcev. To je naš najbolj prodajan model PVC okna. Gre za kvalitetna PVC okna, ki bodo zadovoljila vse vaše potrebe po energetskih prihrankih. 

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

PVC okenska polica

K boljšemu počutju v vašem bivalnem prostoru zagotovo pripomore tudi...

Serija Entry

Vhodna vrata sestavljena iz prečk. Možnih je veliko različnih oblikovnih...

NE SPREGLEJTE

Nega oken

Nega oken ni zapletena. S pomočjo video navodil bo to opravilo postalo povsem enostavno.  

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Naša hiša je dobila odlično novo podobo tudi zaradi prvovrstnega stavbnega pohištva. Hvala vam za profesionalno držo in odlično izvedbo! Če želite presežek, priporočam AJM. Gregor Vračko, chef, Hiša Denk


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!