Serija Trend

Vhodna vrata Trend najlažje opišemo z besedama: kakovostno in trendi. Odlikujejo jo namreč sodobni in kakovostni materiali od najboljših ALU profilov do zanesljivih polnil. Značilne so tudi zanimive kombinacije materialov in barv ter sodobni, tudi nekonvencionalni dodatki, ki poskrbijo za udobno in tiho uporabo, prijetno rokovanje in za visok nivo varnosti. Vhodna vrata Trend tudi zadostujejo vsem standardom trajne, varčne in energetsko učinkovite gradnje, saj so narejena iz recikliranih materialov.

 • Odlično razmerje med kakovostjo in ceno!
 • Izboljšana toplotna izolativnost.
 • Inovacija in razvoj AJM.
 • LES, ALU ali PVC izvedba.
Toplotna izolativnost: visoka
Zvočna izolativnost: izboljšana
Varnost: visoka
Cenovni razred: srednji

Varnost

Vhodna vrata morajo biti lepa in funkcionalna, zvočno in toplotno izolativna, pa tudi varna. 

Imejte vmislih, da kdor želi nepovabljen vstopiti, to želi storiti hitro, tiho in neopazno.

Dobra in varna vhodna vrata naj imajo:

 • kakovostno okovje,
 • ključavnico z večkratnim zaklepanjem,
 • avtomatično zaklepanje in
 • zaščiten ključavnični celinder.

Naša vhodna vrata imajo okovje s 17-točkovnim zaklepanjem, ki onemogočajo odpiranje vrat dokler je zataknjen še zadnji zapah.

Visoka stopnja varnosti je zagotovljena s trikratnim zaklepanjem po višini, od tega dvakrat z masivnim kavljem.

Vsa vrata imajo v standardu varnostni ščit z vijaki na notranji strani. 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steklo ni šibki člen varnosti vrat 

V vrata že standardno vstavljamo enostransko varnostno trislojno steklo, lahko pa vam ponudimo še več. Lepljeno steklo ne samo, da ima izboljšano odpornost na udarce, temveč se pri morebitnem razbitju tudi razleti na tisoče delcev. 

Varnost

Cena varnosti je neprimerljivo nižja od škode, ki vam jo lahko povzročijo nepridipravi.

Dodatki

Posvetite čas tudi izbiri potezal in kljuk.

Nabor je bogat od modernih in inovativnih, do klasičnih in stilnih kljuk in potezal.

Različne oblike, funkcionalnosti, obdelave in kombinacije materialov vas bodo navdušile.

Vabimo vas, da si celotno ponudbo ogledate v najbližjem salonu AJM.

 

Dodatki

Doživetje vrat se začne in konča s prijemom. Zato je izbiri potezal in kljuk vredno posvetiti svoj čas.

Upravljanje vrat na daljavo

Ekey dLine čitalnik prstnih odtisov

Čitalnik prstnih odtisov dLine prinaša kupcem vhodnih vrat AJM, ki se odločijo za tak način dostopa, nov občutek udobja in več prilagodljivosti v vsakdanjem življenju. Ekey dLine ponuja inteligenten sistem dostopa, ki že danes ustreza jutrišnjim potrebam:

 • dostop brez ključa,
 • priročno daljinsko odpiranje,
 • samodejna SMS obvestila,
 • praktičen govorni asistent.

Naprava Ekey dLine čitalnik prstnih odtisov komunicira z uporabnikom prek različnih barv svetlobnega obroča. Svetlobni obroč ni le vizualni poudarek, temveč uporabnikom signalizira tudi povratne informacije sistema in načine delovanja.

Čitalnik je lahko vgrajen na ročaj ali vratno krilo. 
Standardno je na voljo v sivi, črni in v barvi nerjavečega jekla. Po naročilu pa so lahko izdelani tudi v barvah RAL.

Naprava se uči ob vsaki uporabi, prepozna rast otroških prstov in spremenjene navade uporabnikov ter majhne poškodbe.

Ključne prednosti:

 • Zakleniti iz hiše se je nemogoče – prst imate vedno pri sebi!
 • Odklepanje brez ključa, pametnega telefona, kode ali kartice.
 • Priročen dostop za vso družino.
 • Primerno za otroke od približno 6 let dalje.
 • Naprava Ekey dLine čitalnik prstnih odtisov se uči z vsako uporabo.
 • Rast otroških prstov se samodejno prepozna.
 • Umazanija ali manjše poškodbe na prstu ne predstavljajo težave.
 • Preprosto in intuitivno upravljanje na dotik.

 

Najvišja stopnja varnosti

Vrata lahko odprejo samo pooblaščene osebe. Naprava je 1000-krat varnejša od 4-mestne kode za bančno kartico.

 • Odklenejo jo lahko samo pooblaščene osebe.
 • 1000-krat varnejši kot 4-mestna številčna koda.
 • Najvišja stopnja varnosti pred ponarejanjem.
 • Nič več založenih, pozabljenih, izgubljenih ali ukradenih ključev.
 • Brez razkritja dostopnih kod.

Daljinsko odpiranje

Kupci Ekey dLine lahko preko pametnega telefona, odklenete svoja vrata, tudi ko ste na poti. To pomeni, da lahko mojstru odprete vrata, tudi če ste še na poti domov. Prijatelju lahko spontano odklenete in mu posodite visokotlačni čistilec – tudi če ste na dopustu. 

SMS obvestila

Nič več negotovosti! Takoj ko se vrata odklenejo, se na pametnem telefonu samodejno pojavi sporočilo. To je koristno v mnogih vsakdanjih situacijah, še posebej pri otrocih. Po zaslugi potisnega obvestila ni več skrbi, če je otrok varno prišel domov.

Govorni asistent

Obisk prijateljev in hkrati polne roke dela?! Brez potrebe po hitenju do vrat, ko zazvoni. Kratek »Alexa, odpri vrata!« je dovolj in gostje lahko vstopijo v hišo. Ekey dLine je povezljiv z govorno asistentko Alexa podjetja Amazon.

Prilagodljivo razširljiv sistem

Kdor gradi ali obnavlja hišo, se sooča z mnogimi odločitvami. Vseh želja pogosto ni mogoče izpolniti takoj. Vendar za Ekey dLine to ne predstavlja težave, saj je funkcije in naprave mogoče dodati pozneje. Uporabnike lahko shranite, začasno onemogočite ali izbrišete.

Prilagojena časovna okna

S čitalnikom dLine je preko aplikacije mogoče za vsako osebo določiti drugačno pooblastilo za dostop. Na primer dneve in čase, v katerih ima dostop pasja varuška ali gospodinjska pomočnica.

Brez skrbi

Brez skrbi, da bi otroci, starši ali sosedje izgubili ključ. Z napravo Ekey dLine čitalnik prstnih odtisov ključa ni več treba predajati, ker preprosto pooblastimo tiste, ki potrebujejo dostop do doma. Izgubljeni ključi so tako preteklost.

Upravljanje vrat na daljavo

Naj bo odpiranje vhodnih vrat pametna izkušnja.

ALU ali PVC vhodna vrata?

Izbira vhodnih vrat se začne pri odločitvi za ALU ali PVC okvir vhodnih vrat.

VRATA IZ ALUMINIJA: Za zelo frekventne prostore, kjer se vrata pogosto odpirajo, priporočamo vrata iz aluminija. Aluminij je lahek in čvrst ter korozijsko obstojen material. Je nezahteven za nego in ima dolgo življenjsko dobo. Zato aluminijasta vrata odlikuje izredna kompaktnost in zanesljivost. Čeprav ima aluminij v primerjavi s plastiko slabše toplotno-izolativne lastnosti, danes s pomočjo tehnologije, ki v aluminijasti profil vnaša prekinjen toplotnim most, tudi aluminijasti profili dosegajo dobre rezultate toplotne izolativnosti. Alumij je material, ki ga je enostavno reciklirati - po obnovi se ga lahko ponovno uporabi za vrsto izdelkov, tudi vhodna vrata. To torej pomeni, da smo z izbiro ALU vhodnih vrat tudi trajnostno naravnani. 

Za izdelavo ALU vhodnih vrat uporabljamo kakovostne profile nemškega proizvajalca. 

 • AJM WicStyle 75 EVO: Profil z 75 milimetersko širino ustvarja robustna in zanesljiva vhodna vrata. Ima prekinjen termični most, s katerim dosega odlične vrednosti toplotne izolativnosti (Ud do 0,8 W/m2K). 
 • AJM WicStyle 95: Masiven 95 mm profil z ravnimi robovi in štirikratnim tesnjenjem. Robustna vhodna vrata skupne debeline 112 mm dosegajo skupno toplotno prehodnost do 0,8 W/m2K. 

 

PLASTIČNA VRATA: PVC vrata imajo profile okvirja in krila iz PVC-ja. PVC je trden in stabilen material, enostaven za vzdrževanje in ima dolgo življenjsko dobo. PVC vhodna vrata so izdelana iz okolju prijaznih materilov primernih za reciklažo. Naša PVC vhodna vrata odlikuje odlična toplotna izolacija, ki omogoča viden prihranek energije. V osnovi imajo višji nivo toplotne izolativnosti, kakor aluminijasta vhodna vrata.  

 • AJM 7000: PVC-profili z montažno globino 85 mm in s 6 komornim sistemom zagotavlja optimalne toplotne karakteristike, kjer je toplotna izolativnost vrat (Ud) do 0,73 W/m2K. 

ALU ali PVC vhodna vrata?

Izbira vhodnih vrat se začne pri odločitvi za material - ALU ali PVC?

Tudi hišica na drevesu potrebuje okna! 

Predstavljamo vam enega izmed zahtevnejših, pa tudi lepših projektov preteklega leta - hišo med drevesnimi krošnjami, ki človeka, s svojo edinstveno umestitvijo, poveže z naravo na zares prekrasen način. Velika okna in fiksne steklene površine od stropa do tal poskrbijo, da je meja med zunanjim in notranjim svetom praktično nevidna. 

Hiša, ki stoji nedaleč od Slovenj Gradca, je prijeten dom mlade družine, ki si je pri zasnovi svojega bivanjskega prostora želela čim več sožitja z naravo. In nastala je hiša, ki je postavljena v gozdno klančino, tako da so vsi prostori tega prekrasnega doma v neposrednem sožitju z drevesi in njihovimi krošnjami. 

 

 

Glede na opisano lokacijo je jasno, da izbrati lesena okna z zunanjo ALU oblogo pri tej hiši ni bilo vprašanje, ampak logično nadaljevanje njene prostorske umeščenosti. Vse drugo bi tukaj delovalo vsiljivo ali celo neprimerno. Lesena okna, lesena balkonska vrata, lesena drsno-dvižna vrata in fiksne steklene stene imajo vse velike steklene površine, izravnane linije lesenih okvirjev na notranji strani, na vogalih pa neposredne medstekelne spoje, ki omogočajo neprekinjene razglede. Balkonska vrata in drsno-dvižna vrata imajo nizke pohodne pragove, ki omogočajo neovirane prehode. Fiksne zasteklitve s praktično nevidnimi okvirji skoraj popolnoma izbrišejo mejo med znotraj in zunaj. Na zunanji strani so za zaščito pred vremenskimi vplivi, ki iz leta v leto prikazuje vse večje ekstreme tako v poletnem kot zimskem času, dodane zunanje prekrivne maske iz aluminija v temno sivi barvi. 

Lastniki so si želeli velik in lep hišni vhod, ki bo z odprtimi rokami vabil v njihov dom. Zato so izbrali lesena vhodna vrata iz Serije Trend, model TL2 z veliko fiksno obsvetlobo na levi strani. Zahvaljujoč tej je sprejemna veža, ki se nadaljuje v hodnik, svetel, z naravno svetlobo napolnjen prostor.

Vhodna vrata TL2 imajo leseni okvir in leseno krilo iz sibirskega macesna. Izbrani ročaj na zunanji strani je model Kreta II, obsvetloba pa je iz 3-slojnega kaljenega stekla z emajliranim robom z Ug = 0,5 W/m2K. Jasno, vhodna vrata morajo biti lepa, vendar, ali predvsem, tudi varna. Vhodna vrata AJM imajo že serijsko trikratno zaklepanje po višini, od tega dvakrat z masivnima kavljema. Trije masivni tečaji poskrbijo za to, da je krilo trdno nameščeno na okvir, cilindrični vložek s posebno identifikacijsko kartico pa preprečuje podvajanje ključev. Lastniki so se odločili, da bodo svoja vhodna vrata odklepali s pomočjo čitalnika prstnih odtisov in motorizirane ključavnice autoLock EAV3, ki omogoča samodejno zaklepanje brez uporabe ključa - vrata zapremo in ta se sama avtomatsko tudi zaklenejo. Funkcijo zaklepanja lahko na primer podnevi tudi izključimo.  

Odklepanje s pomočjo čitalnika prstnih odtisov je vse bolj priljubljen način odklepanja za vhodna vrata. To ni samo zaradi svoje praktičnosti, saj pomeni konec z izgubljenimi ali založenimi ključi, ampak tudi za to, ker je izjemno varen. Sistem lahko uporabljajo vsi družinski člani, tudi otroci. Za odklepanje registriran uporabnik spolzi s prstom preko čitalnika, ki preveri kodo in sproži odklepanje vhodnih vrat. 

Posebnost, ki jo imajo naša lesena vhodna vrata, je edinstvena sestava lesenega vratnega krila. Izdelano je iz posebne večslojne gladke lesene "sendvič" plošče, ki pripomore k odličnim rezultatom toplotne in zvočne izolativnosti. V jedru takega krila se nahaja posebna patentirana rešitev iz popolnoma zvarjenega jeklenega okvirja, ki preprečuje ukrivljanje krila vhodnih vrat. 

Za lesena vhodna vrata sta sicer na voljo dva izredno kakovostna profila, AJM Eco-Energy 78 in AJM Eco-Pasiv 98 - prvi z montažno globino 78 mm, drugi z montažno globino 98 mm. Od montažne globine je nato odvisna tudi debelina krila vhodnih vrat. Vhodna vrata lahko izdelamo iz treh vrst lesa, macesen (vrata na sliki), smreka in hrast. 

Za vhodna vrata AJM je značilna visoka stopnja kompaktnosti, ki jo zagotavljajo kakovostni profili aluminija in trdna polnila; kot tudi nemoteno delovanje, varnost in udobje. Vse našteto velja tudi za linijo vhodnih vrat Trend. 

Za dobro tesnjenje in zapiranje poskrbi kakovostno okovje Winkhaus AV3. To je tudi tisto, ki prinaša prav posebno prednost teh vhodnih vratzaklepanje brez uporabe ključa. Natančneje to pomeni, da se vrata z zapiranjem hkrati tudi zaklenejo: sistem z dvema zapahoma izskoči iz krila vhodnih vrat v elemente na okvirju in jih s tem zaklene. A le, kadar tako želite, saj lahko avtomatsko zaklepanje tudi izključite in tako onemogočite dostop z zunanje strani brez odklepanja s ključem.

Seveda gre pri vhodnih vratih najprej za varnost, zato imajo vhodna vrata Trend že serijsko vgrajena še trislojno varnostno in na zunanji strani kaljeno steklo.

Vhodna vrata Trend prinašajo tudi sodoben videz. Izbirate lahko med polnili modernih barvnih kombinacij, ki z dodatki iz stekla in aluminija pridobivajo tudi na dinamičnosti. Trend vhodna vrata imajo tudi serijsko prekrito krilo na zunanji strani - torej da na zunanji strani vrat, vratno krilo sega čez okvir krila vrat in s tem poskrbi za enovito in usklajeno podobo. Na razpolago je tudi široka paleta dodatkov: kljuke, potezala, ročaji.  

Naj bodo vrata dolgoročna naložba v vašo varnost. Ob ceni in varnostnem vidiku upoštevajte še energetsko učinkovitost, videz, kakovost materialov in poreklo. Vse to v najbolj optimalni različici združujejo vhodna vrata Trend

Niste prepričani ali so vrata iz linije Trend najboljša rešitev za vas? Brezplačno si snemite e-priročnik za sistematičen nakup vhodnih vrat TUKAJ

Vhodna vrata Trend so lahko izdelana iz ALU profila AJM WicStyle 75 EVO ali AJM WicStyle 95. Aluminijasta profila sta s prekinjenim termičnim mostom*, kar izboljšuje energetsko učinkovitost. Za AJM WicStyle 75 EVO so značilne naslednje lastnosti:

 • debelina profila: 75 mm,
 • oblika profila: ravne linije,
 • vsi utori so pokriti s PVC pokrivnimi profili,
 • Ud = do 0,8 W/m2K,
 • standardno 3-slojna zasteklitev.

Za AJM WicStyle 95, ki velja za robusten profil, debeline kar 112 mm, ki je lahko v profilu s peno ali brez, pa so značilni naslednje lastnosti:

 • ravne linije profilov, 
 • montažna globina 95 mm, 
 • štiri tesnila, 
 • trije tečaji, 
 • skupna toplotna prehodnost (Ud) znaša do 0,8 W/m2K,
 • trislojna zasteklitev. 

 

*prekinjen termični most: aluminij združuje dobre mehanske lastnosti, njegova slabost pa je majhen toplotni upor. Da bi to pomanjkljivost odpravili, imajo sodobna okna in vrata iz aluminija vložek iz snovi z nizko toplotno prevodnostjo. Okvir je torej toplotno ločen v na dva dela, na hladnejši (zunaj) in toplejši (znotraj), med njima pa je PVC vmesnik, ki poskrbi za prekinjen toplotni most.

ŠTUDIJA PRIMERA
PODROBNEJŠI OPIS

Za vhodna vrata AJM je značilna visoka stopnja kompaktnosti, ki jo zagotavljajo kakovostni profili aluminija in trdna polnila; kot tudi nemoteno delovanje, varnost in udobje. Vse našteto velja tudi za linijo vhodnih vrat Trend. 

Za dobro tesnjenje in zapiranje poskrbi kakovostno okovje Winkhaus AV3. To je tudi tisto, ki prinaša prav posebno prednost teh vhodnih vratzaklepanje brez uporabe ključa. Natančneje to pomeni, da se vrata z zapiranjem hkrati tudi zaklenejo: sistem z dvema zapahoma izskoči iz krila vhodnih vrat v elemente na okvirju in jih s tem zaklene. A le, kadar tako želite, saj lahko avtomatsko zaklepanje tudi izključite in tako onemogočite dostop z zunanje strani brez odklepanja s ključem.

Seveda gre pri vhodnih vratih najprej za varnost, zato imajo vhodna vrata Trend že serijsko vgrajena še trislojno varnostno in na zunanji strani kaljeno steklo.

Vhodna vrata Trend prinašajo tudi sodoben videz. Izbirate lahko med polnili modernih barvnih kombinacij, ki z dodatki iz stekla in aluminija pridobivajo tudi na dinamičnosti. Trend vhodna vrata imajo tudi serijsko prekrito krilo na zunanji strani - torej da na zunanji strani vrat, vratno krilo sega čez okvir krila vrat in s tem poskrbi za enovito in usklajeno podobo. Na razpolago je tudi široka paleta dodatkov: kljuke, potezala, ročaji.  

Naj bodo vrata dolgoročna naložba v vašo varnost. Ob ceni in varnostnem vidiku upoštevajte še energetsko učinkovitost, videz, kakovost materialov in poreklo. Vse to v najbolj optimalni različici združujejo vhodna vrata Trend

Niste prepričani ali so vrata iz linije Trend najboljša rešitev za vas? Brezplačno si snemite e-priročnik za sistematičen nakup vhodnih vrat TUKAJ

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Serija Zero

Vrhunska vhodna vrata iz ekskluzivne linije Zero Sash by AJM...

Ni komplementarnih produktov

PODOBNI PRODUKTI

NE SPREGLEJTE

Nastavitev okovja ALU vhodnih vrat

Če vaša ALU vhodna vrata ne delujejo tekoče, brez skrbi. Sledite posnetku in spet so bodo tekoče delovala. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Hvaležni smo podjetju AJM, da nam je priskočilo na pomoč v hudi stiski, ko nam je pogorela hiša. Darovali so nam PVC okna in vhodna vrata za našo novo hišo. Neizmerno smo jim hvaležni. Miro, Zgornja Kungota


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!