Serija Trend

Vhodna vrata Trend najlažje opišemo z besedama: kakovostno in trendi. Odlikujejo jo namreč sodobni in kakovostni materiali od najboljših LES, PVC ali ALU profilov do zanesljivih polnil. Značilne so tudi zanimive kombinacije materialov in barv ter sodobni, tudi nekonvencionalni dodatki, ki poskrbijo za udobno in tiho uporabo, prijetno rokovanje in za visok nivo varnosti. Vhodna vrata Trend tudi zadostujejo vsem standardom trajne, varčne in energetsko učinkovite gradnje, saj so narejena iz recikliranih materialov.

 • Odlično razmerje med kakovostjo in ceno!
 • Izboljšana toplotna izolativnost.
 • Inovacija in razvoj AJM.
 • LES, ALU ali PVC izvedba.
Toplotna izolativnost: visoka
Zvočna izolativnost: izboljšana
Varnost: visoka
Cenovni razred: srednji

Varnost

Vhodna vrata morajo biti lepa in funkcionalna, zvočno in toplotno izolativna, pa tudi varna. 

Imejte vmislih, da kdor želi nepovabljen vstopiti, to želi storiti hitro, tiho in neopazno.

Dobra in varna vhodna vrata naj imajo:

 • kakovostno okovje,
 • ključavnico z večkratnim zaklepanjem,
 • avtomatično zaklepanje in
 • zaščiten ključavnični celinder.

Naša vhodna vrata imajo okovje s 17-točkovnim zaklepanjem, ki onemogočajo odpiranje vrat dokler je zataknjen še zadnji zapah.

Visoka stopnja varnosti je zagotovljena s trikratnim zaklepanjem po višini, od tega dvakrat z masivnim kavljem.

Vsa vrata imajo v standardu varnostni ščit z vijaki na notranji strani. 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steklo ni šibki člen varnosti vrat 

V vrata že standardno vstavljamo enostransko varnostno trislojno steklo, lahko pa vam ponudimo še več. Lepljeno steklo ne samo, da ima izboljšano odpornost na udarce, temveč se pri morebitnem razbitju tudi razleti na tisoče delcev. 

Varnost

Cena varnosti je neprimerljivo nižja od škode, ki vam jo lahko povzročijo nepridipravi.

Dodatki

Posvetite čas tudi izbiri potezal in kljuk.

Nabor je bogat od modernih in inovativnih, do klasičnih in stilnih kljuk in potezal.

Različne oblike, funkcionalnosti, obdelave in kombinacije materialov vas bodo navdušile.

Vabimo vas, da si celotno ponudbo ogledate v najbližjem salonu AJM.

 

Dodatki

Doživetje vrat se začne in konča s prijemom. Zato je izbiri potezal in kljuk vredno posvetiti svoj čas.

ALU ali PVC vhodna vrata?

Izbira vhodnih vrat se začne pri odločitvi za ALU ali PVC okvir vhodnih vrat.

VRATA IZ ALUMINIJA: Za zelo frekventne prostore, kjer se vrata pogosto odpirajo, priporočamo vrata iz aluminija. Aluminij je lahek in čvrst ter korozijsko obstojen material. Je nezahteven za nego in ima dolgo življenjsko dobo. Zato aluminijasta vrata odlikuje izredna kompaktnost in zanesljivost. Čeprav ima aluminij v primerjavi s plastiko slabše toplotno-izolativne lastnosti, danes s pomočjo tehnologije, ki v aluminijasti profil vnaša prekinjen toplotnim most, tudi aluminijasti profili dosegajo dobre rezultate toplotne izolativnosti. Alumij je material, ki ga je enostavno reciklirati - po obnovi se ga lahko ponovno uporabi za vrsto izdelkov, tudi vhodna vrata. To torej pomeni, da smo z izbiro ALU vhodnih vrat tudi trajnostno naravnani. 

Za izdelavo ALU vhodnih vrat uporabljamo kakovostne profile nemškega proizvajalca. 

 • AJM WicStyle 75 EVO: Profil z 75 milimetersko širino ustvarja robustna in zanesljiva vhodna vrata. Ima prekinjen termični most, s katerim dosega odlične vrednosti toplotne izolativnosti (Ud do 0,8 W/m2K). 
 • AJM WicStyle 95: Masiven 95 mm profil z ravnimi robovi in štirikratnim tesnjenjem. Robustna vhodna vrata skupne debeline 112 mm dosegajo skupno toplotno prehodnost do 0,8 W/m2K. 

 

PLASTIČNA VRATA: PVC vrata imajo profile okvirja in krila iz PVC-ja. PVC je trden in stabilen material, enostaven za vzdrževanje in ima dolgo življenjsko dobo. PVC vhodna vrata so izdelana iz okolju prijaznih materilov primernih za reciklažo. Naša PVC vhodna vrata odlikuje odlična toplotna izolacija, ki omogoča viden prihranek energije. V osnovi imajo višji nivo toplotne izolativnosti, kakor aluminijasta vhodna vrata.  

 • AJM 7000: PVC-profili z montažno globino 85 mm in s 6 komornim sistemom zagotavlja optimalne toplotne karakteristike, kjer je toplotna izolativnost vrat (Ud) do 0,73 W/m2K. 

ALU ali PVC vhodna vrata?

Izbira vhodnih vrat se začne pri odločitvi za material - ALU ali PVC?

Toplotna izolativnost

V naši ponudbi imamo več različnih paketov toplotne izolativnosti vhodnih vrat. Priporočamo vam izbiro stopnje izolativnosti, ki bo usklajena z izolativnostjo objekta.

 • Za klasične gradnje priporočamo izbiro vhodnih vrat s toplotno izolativnostjo stopnje STANDARD
 • Za nižje stopnje energetsko varčne gradnje priporočamo izbiro izolativnega razreda ENERGETIK, kjer govorimo o izboljšani toplotni izolativnosti vhodnih vrat. 
 • Za nizkoenergijsko gradnjo priporočamo izbiro izolativnega razreda ENERGETIK+, kjer gre za višji razred toplotne izolativnosti. 
 • Za pasivno gradnjo pa izberite naš izolativni paket PASIV

 

Toplotna izolativnost

Kakovostna vhodna vrata prinašajo varnost, udobje in prihranek energije. 

Predstavljamo vam enega izmed zahtevnejših, pa tudi lepših projektov preteklega leta - hišo med drevesnimi krošnjami, ki človeka, s svojo edinstveno umestitvijo, poveže z naravo na zares prekrasen način. Velika okna in fiksne steklene površine od stropa do tal poskrbijo, da je meja med zunanjim in notranjim svetom praktično nevidna. 

Hiša, ki stoji nedaleč od Slovenj Gradca, je prijeten dom mlade družine, ki si je pri zasnovi svojega bivanjskega prostora želela čim več sožitja z naravo. In nastala je hiša, ki je postavljena v gozdno klančino, tako da so vsi prostori tega prekrasnega doma v neposrednem sožitju z drevesi in njihovimi krošnjami. 

 

 

Glede na opisano lokacijo je jasno, da izbrati lesena okna z zunanjo ALU oblogo pri tej hiši ni bilo vprašanje, ampak logično nadaljevanje njene prostorske umeščenosti. Vse drugo bi tukaj delovalo vsiljivo ali celo neprimerno. Lesena okna, lesena balkonska vrata, lesena drsno-dvižna vrata in fiksne steklene stene imajo vse velike steklene površine, izravnane linije lesenih okvirjev na notranji strani, na vogalih pa neposredne medstekelne spoje, ki omogočajo neprekinjene razglede. Balkonska vrata in drsno-dvižna vrata imajo nizke pohodne pragove, ki omogočajo neovirane prehode. Fiksne zasteklitve s praktično nevidnimi okvirji skoraj popolnoma izbrišejo mejo med znotraj in zunaj. Na zunanji strani so za zaščito pred vremenskimi vplivi, ki iz leta v leto prikazuje vse večje ekstreme tako v poletnem kot zimskem času, dodane zunanje prekrivne maske iz aluminija v temno sivi barvi. 

Lastniki so si želeli velik in lep hišni vhod, ki bo z odprtimi rokami vabil v njihov dom. Zato so izbrali lesena vhodna vrata iz Serije Trend, model TL2 z veliko fiksno obsvetlobo na levi strani. Zahvaljujoč tej je sprejemna veža, ki se nadaljuje v hodnik, svetel, z naravno svetlobo napolnjen prostor.

Vhodna vrata TL2 imajo leseni okvir in leseno krilo iz sibirskega macesna. Izbrani ročaj na zunanji strani je model Kreta II, obsvetloba pa je iz 3-slojnega kaljenega stekla z emajliranim robom z Ug = 0,5 W/m2K. Jasno, vhodna vrata morajo biti lepa, vendar, ali predvsem, tudi varna. Vhodna vrata AJM imajo že serijsko trikratno zaklepanje po višini, od tega dvakrat z masivnima kavljema. Trije masivni tečaji poskrbijo za to, da je krilo trdno nameščeno na okvir, cilindrični vložek s posebno identifikacijsko kartico pa preprečuje podvajanje ključev. Lastniki so se odločili, da bodo svoja vhodna vrata odklepali s pomočjo čitalnika prstnih odtisov in motorizirane ključavnice autoLock EAV3, ki omogoča samodejno zaklepanje brez uporabe ključa - vrata zapremo in ta se sama avtomatsko tudi zaklenejo. Funkcijo zaklepanja lahko na primer podnevi tudi izključimo.  

Odklepanje s pomočjo čitalnika prstnih odtisov je vse bolj priljubljen način odklepanja za vhodna vrata. To ni samo zaradi svoje praktičnosti, saj pomeni konec z izgubljenimi ali založenimi ključi, ampak tudi za to, ker je izjemno varen. Sistem lahko uporabljajo vsi družinski člani, tudi otroci. Za odklepanje registriran uporabnik spolzi s prstom preko čitalnika, ki preveri kodo in sproži odklepanje vhodnih vrat. 

Posebnost, ki jo imajo naša lesena vhodna vrata, je edinstvena sestava lesenega vratnega krila. Izdelano je iz posebne večslojne gladke lesene "sendvič" plošče, ki pripomore k odličnim rezultatom toplotne in zvočne izolativnosti. V jedru takega krila se nahaja posebna patentirana rešitev iz popolnoma zvarjenega jeklenega okvirja, ki preprečuje ukrivljanje krila vhodnih vrat. 

Za lesena vhodna vrata sta sicer na voljo dva izredno kakovostna profila, AJM Eco-Energy 78 in AJM Eco-Pasiv 98 - prvi z montažno globino 78 mm, drugi z montažno globino 98 mm. Od montažne globine je nato odvisna tudi debelina krila vhodnih vrat. Vhodna vrata lahko izdelamo iz treh vrst lesa, macesen (vrata na sliki), smreka in hrast. 

Za vhodna vrata AJM je značilna visoka stopnja kompaktnosti, ki jo zagotavljajo kakovostni profili iz lesa, aluminija ali PVC-ja in trdna polnila; kot tudi nemoteno delovanje, varnost in udobje. Vse našteto velja tudi za linijo vhodnih vrat Trend. 

Za dobro tesnjenje in zapiranje poskrbi kakovostno okovje Winkhaus AV3. To je tudi tisto, ki prinaša prav posebno prednost teh vhodnih vratzaklepanje brez uporabe ključa. Natančneje to pomeni, da se vrata z zapiranjem hkrati tudi zaklenejo: sistem z dvema zapahoma izskoči iz krila vhodnih vrat v elemente na okvirju in jih s tem zaklene. A le, kadar tako želite, saj lahko avtomatsko zaklepanje tudi izključite in tako onemogočite dostop z zunanje strani brez odklepanja s ključem.

Seveda gre pri vhodnih vratih najprej za varnost, zato imajo vhodna vrata Trend že serijsko vgrajena še trislojno varnostno in na zunanji strani kaljeno steklo.

Vhodna vrata Trend prinašajo tudi sodoben videz. Izbirate lahko med polnili modernih barvnih kombinacij, ki z dodatki iz stekla in aluminija pridobivajo tudi na dinamičnosti. Trend vhodna vrata imajo tudi serijsko prekrito krilo na zunanji strani - torej da na zunanji strani vrat, vratno krilo sega čez okvir krila vrat in s tem poskrbi za enovito in usklajeno podobo. Na razpolago je tudi široka paleta dodatkov: kljuke, potezala, ročaji.  

Naj bodo vrata dolgoročna naložba v vašo varnost. Ob ceni in varnostnem vidiku upoštevajte še energetsko učinkovitost, videz, kakovost materialov in poreklo. Vse to v najbolj optimalni različici združujejo vhodna vrata Trend

Niste prepričani ali so vrata iz linije Trend najboljša rešitev za vas? Brezplačno si snemite e-priročnik za sistematičen nakup vhodnih vrat TUKAJ

Vhodna vrata Trend so lahko izdelana iz ALU profila AJM WicStyle 75 EVO ali AJM WicStyle 95. Aluminijasta profila sta s prekinjenim termičnim mostom*, kar izboljšuje energetsko učinkovitost. Za AJM WicStyle 75 EVO so značilne naslednje lastnosti:

 • debelina profila: 75 mm,
 • oblika profila: ravne linije,
 • vsi utori so pokriti s PVC pokrivnimi profili,
 • Ud = do 0,8 W/m2K,
 • standardno 3-slojna zasteklitev.

Za AJM WicStyle 95, ki velja za robusten profil, debeline kar 112 mm, ki je lahko v profilu s peno ali brez, pa so značilni naslednje lastnosti:

 • ravne linije profilov, 
 • montažna globina 95 mm, 
 • štiri tesnila, 
 • trije tečaji, 
 • skupna toplotna prehodnost (Ud) znaša do 0,8 W/m2K,
 • trislojna zasteklitev. 

Lahko pa so izdelana tudi iz lesenih profilov - na izbiro sta dva različna lesena profila za lesena vhodna vrata Trend, in sicer AJM Eco-Energy 78 in AJM Eco-Pasiv 98 z naslednjimi značilnostmi: 

 • les: masecen, smreka, hrast, 
 • ravne linije profilov, 
 • montažna globina znaša 78 oziroma 98 mm, 
 • dve pri profilu AJM Eco-Energy 78 oziroma tri tesnila pri profilu AJM Eco-Pasiv 98,
 • trije tečaji,
 • toplotna izolativnost (Ud) znaša do 1,0 W/m2K oziroma 0,8 W/m2K, 
 • zasteklitev je troslojna (Ug je 0,5 W/m2K).

PVC profil AJM 7000 pa s svojim 6 komornim sistemom zagotavlja optimalne toplotne karakteristike. Ostale značilnosti za vhodna vrata iz PVC profila AJM 7000 pa so: 

 • ravne linije profila,
 • montažna globina 85 mm, 
 • tri tesnila, 
 • trije tečaji, 
 • toplotna izolativnost (Ud) znaša do 0,5 W/m2K, 
 • zasteklitev je trislojna (Ug je 0,5 W/m2K). 

*prekinjen termični most: aluminij združuje dobre mehanske lastnosti, njegova slabost pa je majhen toplotni upor. Da bi to pomanjkljivost odpravili, imajo sodobna okna in vrata iz aluminija vložek iz snovi z nizko toplotno prevodnostjo. Okvir je torej toplotno ločen v na dva dela, na hladnejši (zunaj) in toplejši (znotraj), med njima pa je PVC vmesnik, ki poskrbi za prekinjen toplotni most.

ŠTUDIJA PRIMERA
PODROBNEJŠI OPIS

Za vhodna vrata AJM je značilna visoka stopnja kompaktnosti, ki jo zagotavljajo kakovostni profili iz lesa, aluminija ali PVC-ja in trdna polnila; kot tudi nemoteno delovanje, varnost in udobje. Vse našteto velja tudi za linijo vhodnih vrat Trend. 

Za dobro tesnjenje in zapiranje poskrbi kakovostno okovje Winkhaus AV3. To je tudi tisto, ki prinaša prav posebno prednost teh vhodnih vratzaklepanje brez uporabe ključa. Natančneje to pomeni, da se vrata z zapiranjem hkrati tudi zaklenejo: sistem z dvema zapahoma izskoči iz krila vhodnih vrat v elemente na okvirju in jih s tem zaklene. A le, kadar tako želite, saj lahko avtomatsko zaklepanje tudi izključite in tako onemogočite dostop z zunanje strani brez odklepanja s ključem.

Seveda gre pri vhodnih vratih najprej za varnost, zato imajo vhodna vrata Trend že serijsko vgrajena še trislojno varnostno in na zunanji strani kaljeno steklo.

Vhodna vrata Trend prinašajo tudi sodoben videz. Izbirate lahko med polnili modernih barvnih kombinacij, ki z dodatki iz stekla in aluminija pridobivajo tudi na dinamičnosti. Trend vhodna vrata imajo tudi serijsko prekrito krilo na zunanji strani - torej da na zunanji strani vrat, vratno krilo sega čez okvir krila vrat in s tem poskrbi za enovito in usklajeno podobo. Na razpolago je tudi široka paleta dodatkov: kljuke, potezala, ročaji.  

Naj bodo vrata dolgoročna naložba v vašo varnost. Ob ceni in varnostnem vidiku upoštevajte še energetsko učinkovitost, videz, kakovost materialov in poreklo. Vse to v najbolj optimalni različici združujejo vhodna vrata Trend

Niste prepričani ali so vrata iz linije Trend najboljša rešitev za vas? Brezplačno si snemite e-priročnik za sistematičen nakup vhodnih vrat TUKAJ

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Ni komplementarnih produktov

Serija Zero

Vrhunska vhodna vrata iz ekskluzivne linije Zero Sash by AJM...

PODOBNI PRODUKTI

NE SPREGLEJTE

Nastavitev okovja ALU vhodnih vrat

Če vaša ALU vhodna vrata ne delujejo tekoče, brez skrbi. Sledite posnetku in spet so bodo tekoče delovala. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Jaz okna AJM ne zamenjam več nikdar z nikomer. Pravi ste! Hvala! Zdenka, Hoče

VEČ PRIPOROČIL
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM.