AJM Energeto ALU

Toplotna izolativnost: izboljšana
Zvočna izolativnost: izboljšana
Varnost: izboljšana
Cenovni razred: višji

Barve

Več kot 250 odtenkov za PVC okna

Na PVC profile lahko nanašamo različne barve po vaših željah. Barve so na izbiro po lestvici RAL - izbirate lahko med več kot 250 odtenki, pri čemer je možna tudi kombinacija več barv na enem oknu.

V vseh 250 odtenkih barvne lestvice RAL lahko pobarvamo tudi zunanje ALU prekrivne profile, ki poskrbijo za dodatno zaščito. Za barvanje PVC profilov oken in vrat uporabljamo barvo na vodni osnovi, ki je okolju prijaznejša od ostalih barv.

 

Sistem barvanja Adler Protor

Za najzahtevnejše objekte priporočamo izbiro sistema barvanja Adler Protor, ki omogoča kakovosten in vzdržljiv nanost vseh barv po lestvici RAL, ne glede na material.

Foliranje za učinek lesa - barvni sistem DEKOR

Lahko se odločite tudi za tehniko foliranja. Gre za tehnološki proces toplega lepljenja renolitnih folij v različnih barvah in v raznih barvnih imitacijah lesa.

Barve

Izberite barvo, ki bo ustrezala tako arhitekturnim rešitvam kot vašim željam.

Steklo

V podjetju AJM nudimo širok nabor različnih možnosti zasteklitve. Od trislojne zasteklitve, ki jo predvsem priporočamo za pasivne hiše, do različnih možnosti dvoslojnih zasteklitev. Ne glede na izbiro zasteklitev, velja, da lahko s primerno zasteklitvijo z našimi okni prihranite tudi do 36% energije letno.

Vloga stekla - toplotna in zvočna izolacija

Steklo je tisti del okna od katerega je zelo odvisna njegova toplotna in zvočna izolacija.

Uw - koeficient toplotnega prehoda

Pri izbiri zasteklitve okna upoštevajte kakšen koeficient toplotnega prehoda okna (določa količino toplotne energije, ki se v določenem času in ob temperaturni razliki 1K izgubi skozi površino 1m2) vam izbrana zastekliklitev omogoča skupaj z izbranim profilom. Zapomnite si, da čim manjši je koenficient toplotnega prehoda (Uw) tem boljša je toplotna izolativnost.

Dvoslojna ali trislojna zasteklitev?

Trislojno zasteklitev priporočamo graditeljem novih energetsko zahtevnejših objektov kot so nizkoenergijske in predvsem pasivne hiše. 
Medtem ko dvoslojna zasteklitev ob izbiri kakovostnega profila povsem zadovolji pričakovanja po energetskih prihrankih v klasično grajenih objektih, pri prenovah in energetskih sanacijah.

Prednosti in slabosti vsake od zasteklitev prikazuje spodnja tabela. Rw - zvočna izolativnost oken

Zvočna izolativnost oken je odvisna od vrste zasteklitve. Pri naših oknih se giblje od 27 do 51 dB.

Steklo

Kako nas bodo okna zaščitila pred vplivi iz zunanjosti je zelo odvisno od izbire stekla.

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Montaža

Sodobna okna z vsemi svojimi lastnostmi dosegajo izjemne rezultate energetske učinkovitosti, pogosto pa se zatakne pri vgradnji. Dobra montaža mora zagotoviti trajno zaščito pred vremenskimi vplivi, zrakotesnost med stiki, toplotno in zvočno zaščito.

Vgradnjo oken v AJM načrtujemo skupaj z vami. Začne se že pri svetovanju in izmeri na objektu, kjer vam predstavimo najbolj primeren način vgradnje. Montažo izvajamo izključno z usposobljenimi monterji, pri vgradnji pa se zgledujemo po smernicah ZAG Ljubljana in po smernicah RAL (standard RAL), ki jih uporabljajo v Avstriji in Nemčiji.

RAL montaža - za najzahtevnejše objekte

Tak način montaže priporočamo predvsem pri novogradnjah, oziroma pri vseh energetsko zahtevnejših objektih (nizkoenergijska in pasivna gradnja; energetsko zahtevnejša sanacija).

Pri energetsko učinkoviti vgradnji se uporablja sistem vgradnje s tesnjenjem fuge med oknom in objektom v treh ravneh. Velja načelo "znotraj tesneje, kot zunaj", zato mora biti:

- notranji stik (stik okvirja in ometa) zrakotesen in paroneprepusten, zato da ne dovoli vdora vodne pare in zraka,

- vmesni del oziroma srednji sloj (ki je v regi) toplotno izolativen in kolikor se da tesen,

- zunanji stik (izstop iz rege) vodotesen in paroprepusten, da preprečuje vdor dežja, vetra in prepušča vodno paro.

Pri nas izvajamo več različnih načinov RAL montaže, ki se razlikujejo glede na stanje na terenu - na primer ali gre za novogradnjo, ali želite ob tem tudi boljšo zvočno izolacijo, tretji v primeru prenov, četrti v primeru montaže oken v cono izolacije itd. Naš strokovnjak bo upošteval stanje na terenu in vaše želje, ter se na podlagi tega odločil za rešitev, ki bo najbolj primerna. Pri vsem je najbolj pomembna izbira materialov. Izbiramo le materiale, ki so med seboj kompatibilni in za katere so na voljo dokazila o njihovi lastnostih in so certificirani.

A AJM montažo po smernicah RAL že leta potrjujemo s certifikatom "Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva", ki ga izdaja pooblaščeni organ ZRMK iz Ljubljane.

Klasična AJM montaža - v primeru prenove

Tudi v primeru zamenjave starih oken z novimi boste skupaj z našim strokovnjakom poiskali najboljšo rešitev, ki vam bo zagotavljala pričakovano energetsko učinkovitost. V primeru klasičnih zamenjav oken v obstoječih stavbah RAL montaža pogosto ni najbolj primerna, saj pogosto stavba ne dohaja toplotne zaščite, ki bi jo z navedeno montažo nudila okna. V tem primeru svetujemo izvedbo klasične AJM montaže. Tudi to opravi izkušen in strokovno podkovan kader v skladu z najsodobnejšimi normativi za vgradnjo stavbnega pohištva.

 

 

Montaža

Nova okna ne bodo dosegla
pričakovanih učinkov,
če ne bodo pravilno vgrajena.

Kadar iščete nekaj več kot klasično PVC okno, ki naj bo primerno za prenovo (povsem primerna izbira je tudi za novogradnjo), z dobro toplotno in zvočno izolativnostjo. Hkrati naj polepša tudi zunanji izgled vašega doma in sodobno zaokroži notranjo urejenost. Takrat priporočamo PVC okno z zunanjo prekrivno masko iz aluminija iz naše družine PVC oken AJM Energeto.

PVC okno AJM Energeto ALU je sodobnega videza, v notranjosti s trendovskimi izravnanimi linijami, zunaj s prekrivno masko iz aluminija, ki je lahko v poljubni barvni izvedbi. Izdelano je iz trdnih in tehnološko dovršenih petkomornih profilov, ki s tremi brezkončnimi in trajnoelastičnimi tesnili, zagotavlja optimalno zvočno in toplotno izolacijo. Najbolj primerno je za klasično izolirane objekte ter obnovo stanovanj. Kar pa ne pomeni, da se zanj ni pametno odločiti, če gradite, saj s primerno izbiro stekla povsem zadovolji tudi potrebe novogradenj, tudi tistih energetsko zahtevnejših. 

AJM Energeto ALU je pripravljen na še dodatno varnost 
Varnost doma pri nas ni nikoli kompromis. Zato ima tudi to PVC okno prikrito srednje tesnilo, ki zagotavlja izboljšano tesnjenje in preprečuje enostaven dvig krila okna od okvirja okna, česar se pogosto poslužujejo vlomilci. Prav tako je s posebnimi zapirniki, ki jih vgrajujemo v okvir oken, v zaprtem položaju ob vlomu onemogočeno razpiranje oken in s tem vlom skozi okna. S takšnimi zapirali je mogoče doseči različne varnostne stopnje (RC) - pri tem se stopnja varnosti povečuje s številčnostjo in lego zapiral. Hkrati je to PVC okno s pomaknjeno sredico okovja pripravljeno tudi na vgradnjo zakritega in varnostnega okovja, če se boste za to odločili. Prav tako so na voljo različni mehanizmi upravljanja oken na daljavo, ki med drugim tudi dvigujejo nivo varnosti doma in oken. 

Zaradi številnih široko uporabnih lastnosti PVC okno AJM Energeto ALU vedno znova odlično zadovoljuje tako potrebe individualnih kupcev, kakor tudi gradbenikov in arhitektov.

  • skupna toplotna prehodnost okna: Uw = do 0,68 W/m²K, 
  • skupna debelina stekla: do 41 mm, 
  • zvočna izolacija stekla: Rw = do 49 dB, 
  • tri trajnoelastična tesnila, 
  • tip profila: oglato zaokroženi robovi, 
  • podboj in krilo z jekleno ojačitvijo, 
  • debelina podboja: 70 mm, debelina okna: 89 mm.
PODROBNEJŠI OPIS

Kadar iščete nekaj več kot klasično PVC okno, ki naj bo primerno za prenovo (povsem primerna izbira je tudi za novogradnjo), z dobro toplotno in zvočno izolativnostjo. Hkrati naj polepša tudi zunanji izgled vašega doma in sodobno zaokroži notranjo urejenost. Takrat priporočamo PVC okno z zunanjo prekrivno masko iz aluminija iz naše družine PVC oken AJM Energeto.

PVC okno AJM Energeto ALU je sodobnega videza, v notranjosti s trendovskimi izravnanimi linijami, zunaj s prekrivno masko iz aluminija, ki je lahko v poljubni barvni izvedbi. Izdelano je iz trdnih in tehnološko dovršenih petkomornih profilov, ki s tremi brezkončnimi in trajnoelastičnimi tesnili, zagotavlja optimalno zvočno in toplotno izolacijo. Najbolj primerno je za klasično izolirane objekte ter obnovo stanovanj. Kar pa ne pomeni, da se zanj ni pametno odločiti, če gradite, saj s primerno izbiro stekla povsem zadovolji tudi potrebe novogradenj, tudi tistih energetsko zahtevnejših. 

AJM Energeto ALU je pripravljen na še dodatno varnost 
Varnost doma pri nas ni nikoli kompromis. Zato ima tudi to PVC okno prikrito srednje tesnilo, ki zagotavlja izboljšano tesnjenje in preprečuje enostaven dvig krila okna od okvirja okna, česar se pogosto poslužujejo vlomilci. Prav tako je s posebnimi zapirniki, ki jih vgrajujemo v okvir oken, v zaprtem položaju ob vlomu onemogočeno razpiranje oken in s tem vlom skozi okna. S takšnimi zapirali je mogoče doseči različne varnostne stopnje (RC) - pri tem se stopnja varnosti povečuje s številčnostjo in lego zapiral. Hkrati je to PVC okno s pomaknjeno sredico okovja pripravljeno tudi na vgradnjo zakritega in varnostnega okovja, če se boste za to odločili. Prav tako so na voljo različni mehanizmi upravljanja oken na daljavo, ki med drugim tudi dvigujejo nivo varnosti doma in oken. 

Zaradi številnih široko uporabnih lastnosti PVC okno AJM Energeto ALU vedno znova odlično zadovoljuje tako potrebe individualnih kupcev, kakor tudi gradbenikov in arhitektov.

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Nadokenska roleta

Roleta je senčilo, s katerim dosežemo skoraj popolno zatemnitev prostora....

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so se prvotno uporabljale za senčenje poslovnih stavb,...

NE SPREGLEJTE

Navodila za izmero

Okno, police in komarnik lahko izmerite sami, na njihovi podlagi pa vam pripravimo informativno ponudbo. Preverite video priročnik. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Vsi, od komercialista do merilca in monterjev, opravljajo svoje delo zelo profesionalno. Kako se bodo odnesli izdelki - okna, vrata in rolete na dolgi rok - to še ne vemo. Prvi vtis je dober in upamo na najboljše! Alenka D., Ljubljana


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!