Vrata Trend Inspiration

Že pri vhodnih vratih sporočite kdo ste in v kaj verjamete. Vhodna vrata Trend Inspiration vam omogočajo, da misel, ki vas spremlja, inspirira ali opogumlja, krasi vhod v vaš dom in pozdravi vaše obiskovalce. Lahko pa jim izrazite zgolj dobrodošico ali izpišete priimek vaše družine. Možnosti so neštete, prepustite domišljiji prosto pot. Vhodna vrata AJM Trend Inspiration so zagotovo edinstvena priložnost, da izrazite to kar verjamete že na pragu svojega doma. 

 • Odlično razmerje med kakovostjo in ceno!
 • Širok spekter uporabe: novogradnje in prenove.
 • Sodobne kombinacije materialov in barv.
 • Individualno: izpis po želji!
Toplotna izolativnost: izboljšana
Zvočna izolativnost: izboljšana
Varnost: izboljšana
Cenovni razred: srednji

Varnost

Vhodna vrata morajo biti lepa in funkcionalna, zvočno in toplotno izolativna, pa tudi varna. 

Imejte vmislih, da kdor želi nepovabljen vstopiti, to želi storiti hitro, tiho in neopazno.

Dobra in varna vhodna vrata naj imajo:

 • kakovostno okovje,
 • ključavnico z večkratnim zaklepanjem,
 • avtomatično zaklepanje in
 • zaščiten ključavnični celinder.

Naša vhodna vrata imajo okovje s 17-točkovnim zaklepanjem, ki onemogočajo odpiranje vrat dokler je zataknjen še zadnji zapah.

Visoka stopnja varnosti je zagotovljena s trikratnim zaklepanjem po višini, od tega dvakrat z masivnim kavljem.

Vsa vrata imajo v standardu varnostni ščit z vijaki na notranji strani. 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steklo ni šibki člen varnosti vrat 

V vrata že standardno vstavljamo enostransko varnostno trislojno steklo, lahko pa vam ponudimo še več. Lepljeno steklo ne samo, da ima izboljšano odpornost na udarce, temveč se pri morebitnem razbitju tudi razleti na tisoče delcev. 

Varnost

Cena varnosti je neprimerljivo nižja od škode, ki vam jo lahko povzročijo nepridipravi.

ALU ali PVC vhodna vrata?

Izbira vhodnih vrat se začne pri odločitvi za ALU ali PVC okvir vhodnih vrat.

VRATA IZ ALUMINIJA: Za zelo frekventne prostore, kjer se vrata pogosto odpirajo, priporočamo vrata iz aluminija. Aluminij je lahek in čvrst ter korozijsko obstojen material. Je nezahteven za nego in ima dolgo življenjsko dobo. Zato aluminijasta vrata odlikuje izredna kompaktnost in zanesljivost. Čeprav ima aluminij v primerjavi s plastiko slabše toplotno-izolativne lastnosti, danes s pomočjo tehnologije, ki v aluminijasti profil vnaša prekinjen toplotnim most, tudi aluminijasti profili dosegajo dobre rezultate toplotne izolativnosti. Alumij je material, ki ga je enostavno reciklirati - po obnovi se ga lahko ponovno uporabi za vrsto izdelkov, tudi vhodna vrata. To torej pomeni, da smo z izbiro ALU vhodnih vrat tudi trajnostno naravnani. 

Za izdelavo ALU vhodnih vrat uporabljamo kakovostne profile nemškega proizvajalca. 

 • AJM WicStyle 75 EVO: Profil z 75 milimetersko širino ustvarja robustna in zanesljiva vhodna vrata. Ima prekinjen termični most, s katerim dosega odlične vrednosti toplotne izolativnosti (Ud do 0,8 W/m2K). 
 • AJM WicStyle 95: Masiven 95 mm profil z ravnimi robovi in štirikratnim tesnjenjem. Robustna vhodna vrata skupne debeline 112 mm dosegajo skupno toplotno prehodnost do 0,8 W/m2K. 

 

PLASTIČNA VRATA: PVC vrata imajo profile okvirja in krila iz PVC-ja. PVC je trden in stabilen material, enostaven za vzdrževanje in ima dolgo življenjsko dobo. PVC vhodna vrata so izdelana iz okolju prijaznih materilov primernih za reciklažo. Naša PVC vhodna vrata odlikuje odlična toplotna izolacija, ki omogoča viden prihranek energije. V osnovi imajo višji nivo toplotne izolativnosti, kakor aluminijasta vhodna vrata.  

 • AJM 7000: PVC-profili z montažno globino 85 mm in s 6 komornim sistemom zagotavlja optimalne toplotne karakteristike, kjer je toplotna izolativnost vrat (Ud) do 0,73 W/m2K. 

ALU ali PVC vhodna vrata?

Izbira vhodnih vrat se začne pri odločitvi za material - ALU ali PVC?

Toplotna izolativnost

V naši ponudbi imamo več različnih paketov toplotne izolativnosti vhodnih vrat. Priporočamo vam izbiro stopnje izolativnosti, ki bo usklajena z izolativnostjo objekta.

 • Za klasične gradnje priporočamo izbiro vhodnih vrat s toplotno izolativnostjo stopnje STANDARD
 • Za nižje stopnje energetsko varčne gradnje priporočamo izbiro izolativnega razreda ENERGETIK, kjer govorimo o izboljšani toplotni izolativnosti vhodnih vrat. 
 • Za nizkoenergijsko gradnjo priporočamo izbiro izolativnega razreda ENERGETIK+, kjer gre za višji razred toplotne izolativnosti. 
 • Za pasivno gradnjo pa izberite naš izolativni paket PASIV

 

Toplotna izolativnost

Kakovostna vhodna vrata prinašajo varnost, udobje in prihranek energije. 

Odpiranje na prstni odtis

Odpiranje na prstni odtis ponuja elegantno odpiranje vrat brez ključa, kod ali kartic, pri tem je ta sistem povsem varen in preizkušen. Še celo več, izmed vseh biometričnih tehnik, je odpiranje na prstni odtis ena najbolj varnih, ekonomičnih in enostavnih tehnik. Vaš prstni odtis, ki je unikaten in ga na svetu ni enakega, je tako veliko bolj varen, kakor ključ, ki ga lahko izgubimo, pozabimo ali pa nam ga ukradejo. Vhodna vrata enostavno odprete samo z zdrsom prsta čez čitalec. Tako niti prstnega odtisa ne pustite na čitalcu. 

Način odpiranja s prstnim odtisom lahko uporabljajo tudi otroci, in sicer nekje od šestega leta starosti. Zmogljiva spominska kartica si lahko zapomni več kot 900 prstnih odtisov. Novi prstni odtisi se dodajajo hitro in enostavno, pri tem pa ni potrebna uporaba računalnika. Skrbi da bi vi ali vaši najdražji izgubili ključe vašega doma in da bi se jih polastili nepridipravi, so tako v primeru odklepanja na ta način povsem odveč. 

Odpiranje na prstni odtis

Odpiranje na prstni odtis - udobje in varnost v enem! 

Za vsa vhodna vrata AJM iz linije Trend, tudi za to posebno izdajo Trend Inspiration, je značilna visoka stopnja kompaktnosti, ki jo zagotavljajo kakovostni profili iz aluminija ter trdna polnila; kot tudi nemoteno delovanje, varnost in udobje. 

 • Aluminijasti profili z debelino 75 milimetrov zagotavlja visoko statičnost in odlično energetsko učinkovitost, za katero poskrbi prekinjen termični most širine 35 milimetrov. Posebna prednost teh aluminijastih vhodnih vrat je tudi masiven prag, ki je prav tako iz aluminija, s prav tako prekinjenim termičnim mostom. 
   
 • Lahko pa izberete vhodna vrata Trend Inspiration v PVC izvedbi - se pravi s profili iz umetne mase. Tudi tukaj gre za prvovsrten izbor - na razpolago je namreč visoko kakovosten profil AJM 7000 z montažno globino 85 mm in s 6 komornim sistemom. Profil prinaša optimalne toplotne karakteristike, katerih odraz je skupna toplotna prehodnost vrat do 0,73 W/m2K. 

Za atraktiven videz vhodnih vrat Trend Inspiration boste poskrbeli sami z izbiro misli ali motiva, za dovršeno usklajeno celoto pa bomo poskrbeli pri nas s prekritim krilom na zunanji strani - torej, da na zunanji strani vrat krilo sega čez okvir vrat, z izravnanimi linijami okvirja in krila in z prekrivnimi letvicami na utorih. Videz pomembno definirajo tudi dodatki. Za vhodna vrata Trend Inspiration so vam na voljo številni sodobni dodatki, od številnih ročajev, potezal, kljuk in rozet. Možni so tudi številni dodatki, ki dvigujejo nivo udobja in varnosti, kot je odklepanje s pomočjo prstnega odtisa ali številčne tipkovnice, upravljanje na daljavo preko pametnega telefona ali tablice, ipd.  

Za visok nivo varnosti poskrbijo trije masivni tečaji in varnostni cilindrični vložek WinkHaus s priloženimi tremi ključi. V vrata vgrajujemo kakovostno okovje WinkHaus AV3, ki omogoča posebni dnevno nočni režim rokovanja z vhodnimi vrati: to je tudi tisto, kar prinaša prav posebno prednost teh vhodnih vrat; zaklepanje brez uporabe ključa. Natančneje to pomeni, da se vrata z zapiranjem hkrati tudi zaklenejo: sistem z dvema zapahoma izskoči iz krila vrat v elemente na okvirju in jih s tem zaklene. A le, kadar tako želite, saj lahko avtomatsko zaklepanje tudi izključite in tako onemogočite dostop z zunanje strani brez odklepanja s ključem.

Naj bodo vrata dolgoročna naložba v vašo varnost. Ob ceni in varnostnem vidiku upoštevajte še energetsko učinkovitost, videz, kakovost materialov in poreklo. Vse to v najbolj optimalni različici združujejo vhodna vrata Trend Inspiration.

Vrata Trend Inspiration so v celoti izdelana iz aluminija. Gre za ALU profil AJM WicStyle 75 EVO s prekinjenim termičnim mostom*, kar izboljšuje energetsko učinkovitost. Ob tem so zanj značilne še naslednje lastnosti:

 • debelina profila: 75 mm
 • oblika profila: ravne linije
 • vsi utori so pokriti s PVC pokrivnimi profili
 • Ud = do 0,8 W/m2K
 • Barva okvirja/podboja in krila je DB 701 FS (barva po želji) 
 • na krilu vrezkana aplikacija: izpis po želji 

*prekinjen termični most: aluminij združuje dobre mehanske lastnosti, njegova slabost pa je majhen toplotni upor. Da bi to pomanjkljivost odpravili, imajo sodobna okna in vrata iz aluminija vložek iz snovi z nizko toplotno prevodnostjo. Okvir je torej toplotno ločen v na dva dela, na hladnejši (zunaj) in toplejši (znotraj), med njima pa je PVC vmesnik, ki poskrbi za prekinjen toplotni most.

PODROBNEJŠI OPIS

Za vsa vhodna vrata AJM iz linije Trend, tudi za to posebno izdajo Trend Inspiration, je značilna visoka stopnja kompaktnosti, ki jo zagotavljajo kakovostni profili iz aluminija ter trdna polnila; kot tudi nemoteno delovanje, varnost in udobje. 

 • Aluminijasti profili z debelino 75 milimetrov zagotavlja visoko statičnost in odlično energetsko učinkovitost, za katero poskrbi prekinjen termični most širine 35 milimetrov. Posebna prednost teh aluminijastih vhodnih vrat je tudi masiven prag, ki je prav tako iz aluminija, s prav tako prekinjenim termičnim mostom. 
   
 • Lahko pa izberete vhodna vrata Trend Inspiration v PVC izvedbi - se pravi s profili iz umetne mase. Tudi tukaj gre za prvovsrten izbor - na razpolago je namreč visoko kakovosten profil AJM 7000 z montažno globino 85 mm in s 6 komornim sistemom. Profil prinaša optimalne toplotne karakteristike, katerih odraz je skupna toplotna prehodnost vrat do 0,73 W/m2K. 

Za atraktiven videz vhodnih vrat Trend Inspiration boste poskrbeli sami z izbiro misli ali motiva, za dovršeno usklajeno celoto pa bomo poskrbeli pri nas s prekritim krilom na zunanji strani - torej, da na zunanji strani vrat krilo sega čez okvir vrat, z izravnanimi linijami okvirja in krila in z prekrivnimi letvicami na utorih. Videz pomembno definirajo tudi dodatki. Za vhodna vrata Trend Inspiration so vam na voljo številni sodobni dodatki, od številnih ročajev, potezal, kljuk in rozet. Možni so tudi številni dodatki, ki dvigujejo nivo udobja in varnosti, kot je odklepanje s pomočjo prstnega odtisa ali številčne tipkovnice, upravljanje na daljavo preko pametnega telefona ali tablice, ipd.  

Za visok nivo varnosti poskrbijo trije masivni tečaji in varnostni cilindrični vložek WinkHaus s priloženimi tremi ključi. V vrata vgrajujemo kakovostno okovje WinkHaus AV3, ki omogoča posebni dnevno nočni režim rokovanja z vhodnimi vrati: to je tudi tisto, kar prinaša prav posebno prednost teh vhodnih vrat; zaklepanje brez uporabe ključa. Natančneje to pomeni, da se vrata z zapiranjem hkrati tudi zaklenejo: sistem z dvema zapahoma izskoči iz krila vrat v elemente na okvirju in jih s tem zaklene. A le, kadar tako želite, saj lahko avtomatsko zaklepanje tudi izključite in tako onemogočite dostop z zunanje strani brez odklepanja s ključem.

Naj bodo vrata dolgoročna naložba v vašo varnost. Ob ceni in varnostnem vidiku upoštevajte še energetsko učinkovitost, videz, kakovost materialov in poreklo. Vse to v najbolj optimalni različici združujejo vhodna vrata Trend Inspiration.

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Serija Classic

Vhodna vrata, ki prinašajo prihranek brez kompromisov pri izgledu in...

Serija Zero

Vrhunska vhodna vrata iz ekskluzivne linije Zero Sash by AJM...

NE SPREGLEJTE

Nastavitev okovja ALU vhodnih vrat

Če vaša ALU vhodna vrata ne delujejo tekoče, brez skrbi. Sledite posnetku in spet so bodo tekoče delovala. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Prodajna svetovalka v salonu v Murski Soboti je prisluhnila vsem najinim željam. Svetovala je tudi nekaj dodatnih rešitev, na katere sama nisva pomislila. Tako sva se kar hitro odločila za tip oken in vse podrobnosti povezane s tem. Kvaliteta in izgled oken sta nedvomno vrhunska. Metod Gutman, Panon Vina


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!