AJM Performance

PVC okna AJM Performance so primerna za vse graditelje energetsko varčnejših objektov. Nudijo kar trikratno zaščito: toplotno, zvočno in protivlomno! Poleg trikratne zaščite vašega doma, to izjemno PVC okno odlikuje še širok, moderno oblikovan profil elegantnih ravnih linij, ki je brez jeklenih ojačitev, kar izboljšuje toplotno izolativnost okna. S tremi brezkončnimi tesnili in velikim naslonom med podbojem in krilom, pa to PVC okno zagotavlja tudi visoko zvočno in toplotno izolacijo. 

 • Odlično razmerje kakovost-cena!
 • Odlična toplotna in zvočna izolacija!
 • Priporočamo za novogradnje.
 • Izboljšana izolativnost - brez jeklenih ojačitev.
Toplotna izolativnost: izboljšana
Zvočna izolativnost: izboljšana
Varnost: izboljšana
Cenovni razred: srednji

Barve

Več kot 250 odtenkov za PVC okna

Na PVC profile lahko nanašamo različne barve po vaših željah. Barve so na izbiro po lestvici RAL - izbirate lahko med več kot 250 odtenki, pri čemer je možna tudi kombinacija več barv na enem oknu.

V vseh 250 odtenkih barvne lestvice RAL lahko pobarvamo tudi zunanje ALU prekrivne profile, ki poskrbijo za dodatno zaščito. Za barvanje PVC profilov oken in vrat uporabljamo barvo na vodni osnovi, ki je okolju prijaznejša od ostalih barv.

 

Sistem barvanja Adler Protor

Za najzahtevnejše objekte priporočamo izbiro sistema barvanja Adler Protor, ki omogoča kakovosten in vzdržljiv nanost vseh barv po lestvici RAL, ne glede na material.

Foliranje za učinek lesa - barvni sistem DEKOR

Lahko se odločite tudi za tehniko foliranja. Gre za tehnološki proces toplega lepljenja renolitnih folij v različnih barvah in v raznih barvnih imitacijah lesa.

Barve

Izberite barvo, ki bo ustrezala tako arhitekturnim rešitvam kot vašim željam.

Steklo

V podjetju AJM nudimo širok nabor različnih možnosti zasteklitve. Od trislojne zasteklitve, ki jo predvsem priporočamo za pasivne hiše, do različnih možnosti dvoslojnih zasteklitev. Ne glede na izbiro zasteklitev, velja, da lahko s primerno zasteklitvijo z našimi okni prihranite tudi do 36% energije letno.

Vloga stekla - toplotna in zvočna izolacija

Steklo je tisti del okna od katerega je zelo odvisna njegova toplotna in zvočna izolacija.

Uw - koeficient toplotnega prehoda

Pri izbiri zasteklitve okna upoštevajte kakšen koeficient toplotnega prehoda okna (določa količino toplotne energije, ki se v določenem času in ob temperaturni razliki 1K izgubi skozi površino 1m2) vam izbrana zastekliklitev omogoča skupaj z izbranim profilom. Zapomnite si, da čim manjši je koenficient toplotnega prehoda (Uw) tem boljša je toplotna izolativnost.

Dvoslojna ali trislojna zasteklitev?

Trislojno zasteklitev priporočamo graditeljem novih energetsko zahtevnejših objektov kot so nizkoenergijske in predvsem pasivne hiše. 
Medtem ko dvoslojna zasteklitev ob izbiri kakovostnega profila povsem zadovolji pričakovanja po energetskih prihrankih v klasično grajenih objektih, pri prenovah in energetskih sanacijah.

Prednosti in slabosti vsake od zasteklitev prikazuje spodnja tabela. Rw - zvočna izolativnost oken

Zvočna izolativnost oken je odvisna od vrste zasteklitve. Pri naših oknih se giblje od 27 do 51 dB.

Steklo

Kako nas bodo okna zaščitila pred vplivi iz zunanjosti je zelo odvisno od izbire stekla.

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Nega PVC oken

Vzdrževanje okenskih podbojev

Podboji PVC oken AJM so izdelani iz visokokakovostnega umetnega materiala, ki je odporen proti vremenskim vplivom in je enostaven za vzdrževanje. Za čiščenje gladkih, higienskih površin brez por potrebujete le blago raztopino detergenta. Umazanija zaradi prahu in dežja se na tak način hitro odstrani.

Za čiščenje ne uporabljajte čistilnih sredstev za trde površine ali kemikalije, kot so različna (agresivna) razredčila, bencin in podobna sredstva, ki poškodujejo površino. V kolikor se na vaših oknih pojavi umazanija, ki je na zgoraj opisan način ne morete odstraniti, poiščite nasvet pri naših strokovnjakih za okna v reklamacijsko-servisni službi AJM.

Vzdrževanje okenskih tesnil

Tesnila vašega PVC okna so izdelana iz visokokakovostnega umetnega materiala, ki je odporen proti vremenskim vplivom in proti staranju. Priporočamo vam, da pri čiščenju vašega okna s tesnil redno odstranjujete prah in umazanijo. Z redno uporabo posebnih silikonskih olj lahko občutno podaljšate elastičnost in delovanje okenskih tesnil. Čistilna sredstva za okenska tesnila nabavite v vsakem prodajnem salonu AJM. 

Vzdrževanje okenskega okovja

Prožnost in delovanje okenskega okovja ohranite z občasnim nanosom olja. Za gibljive dele okovja priporočamo nekaj kapljic olja, za tečaje pa maščobe ali vazelin, ki ne vsebujejo kislin. Tako boste ohranili neoporečno delovanje vašega okna.

Prezračevanje in ogrevanje

Moderna PVC okna že sama po sebi kot tudi v razmerju do gradbenega objekta tako dobro tesnijo, da naravna izmenjava zraka ne more potekati. Kdor skrbi za potrebno izmenjavo zraka, lahko z modernimi PVC okni prihrani pri stroških ogrevanja in poskrbi za zdrave klimatske pogoje v prostoru.

Hitro in učinkovito je navzkrižno prezračevanje oken, saj eno odprto okno včasih ne zadostuje. Za izmenjavo zraka je dovolj 5 minut. Za intenzivno prezračevanje pa potrebujemo približno 10 minut. Najboljše rezultate dosežete, če prezračujete tri- do štirikrat na dan. Vendar pa morate biti pozorni na to, da tok prezračevanja ni moten (npr. zaradi pohištva itd.). Zaradi kuhanja, kopanja in tuširanja se v prostoru ustvari vlaga, zaradi česar je treba kuhinjo in kopalnico prezračevati bolj pogosto. Načeloma velja: zarošeno okno je najboljši znak za to, da je prostor treba prezračiti.

Temeljno čiščenje PVC oken po montaži

Kljub natančni vgradnji lahko na oknih po montaži ostanejo umazanije kot so ostanki malte, lepil itn. Ostanke malte in kapljice barve lahko ostranite s srednje trdo lopatico in previdnim odstranjevanjem s stranico in z vlažno krpo. Bodite pozorni, da ostri kamenčki v malti ne bodo pustili prask na površini oken. Ostanke lepila na steklenih površinah previdno odstranite z britvico, ki jo držite poševno.

Nega PVC oken

Z ustrezno nego in vzdrževanjem do dolge in nemotene življenjske dobe vaših PVC oken. 

PVC okna za ohranitev prvotnega videza objekta 

Na mirni lokaciji, v urejenem okolju enega od slovenskih mest, se nahaja popolnoma prenovljena meščanska vila. Skrbna prenova je do potankosti ohranila arhitekturne detajle obdobja v katerem je bila zgrajena. Tudi novi elementi so narejeni v izvornem stilu. Izjema ni niti stavbno pohištvo, ki smo ga izdelali v našem podjetju. 

Vila, ki je nastala v začetku 19. stoletja je zasebni investitor prenovil do potankosti. Prenova je zajemala tako zunanji ovoj stavbe, kakor notranje prostore. Vsak, ki se je kdaj loteval prenove starejšega objekta ve, kako zahteven projekt je to, še posebej, če želimo pri tem ohraniti izvirno podobo objekta. Pogosto se namreč zgodi, da o objektu in morebitnih kasnejših posegih ni na voljo nobene tehnične dokumentacije, tako je vsak poseg tudi veliko tveganje. Zato so pri takih projektih nujni izvajalci z veliko izkušenj in občutka za obnovo starejših objektov. Če ob tem še vzamemo v obzir dejstvo, da so dela potekala v skladu s spomeniškovarstvenimi predpisi, ki predvidevajo uporabo materialov, ki niso množično na trgu, je jasno, zakaj se je lastnik te čudovite meščanske vile odločil, da bo izvedbo prenove zaupal le izvajalcem z dolgoletno tradicijo in bogatim referenčnim portfolijem. 

Prenova je potekala po delih in je zaradi obsega dela zahtevala tudi veliko koordinacije in prilagajanja med izvajalci. Del zunanje prenove je tudi naš prispevek - novo stavbno pohištvo. To je bilo zamenjano v celoti.

Okna in spomeniškovarstvena služba 

Projekt je bil zahteven, saj je bilo po predpisih spomeniškovarstvene službe, bilo potrebno opraviti rekonstrukcijo obstoječega stavbnega pohištva. Ohraniti podobo prvotnega in pri tem imeti še vse tehnične prednosti sodobnega, je bila torej naša osnovna naloga pri izdelavi tega stavbnega pohištva. Projekt je bil še dodatno kompliciran v primerih nekaterih elementov, ki imajo na vrhu krivine. Izdelali smo okna AJM Performance, ki so na zunanji strani zelene, znotraj pa krem bele barve. Tako so okna na zunanji strani ohranila prvoten videz objekta, na notranji strani pa z izbiro nežne in tople krem bele barve delujejo umirjeno in nevpadljivo. Ob stavbnem pohištvu smo poskrbeli še za zunanja senčila - ALU roloje v enaki barvni kombinciji kakor okna. 

Vila je dobila novo stavbno pohištvo, ki ohranja izvoren videz objekta, ob tem pa je energetsko učinkovito, stabilno in zanesljivo. Poskrbi za popolno udobje v notranjih prostorih tako poleti, ko s senčili zaščiti pred sončno pripeko, kot pozimi, ko nudi prihranek energije in preprečuje toplotne izgube. 

Dodajmo še, da smo na notranji, dvoriščni strani vile, z ALU stavbnim pohištvom opremili zimski vrt, ki poskrbi za neposreden stik z okolico in nudi udobno bivanjsko okolje v vseh letnih časih. 

Več o naših oknih AJM Performance si lahko preberete TUKAJ

 

Če razmišljate o oknih AJM Performance, naj vas razveselimo, to je odličen izbor. Okna AJM Performance namreč presegajo meje ustaljenega, standardnega in posegajo čez - tako bodo ustrezala vsem, ki želijo nekaj posebnega. Okna tega tipa odlikuje masiven profil, ki je oblikovan v skladu z najsodobnejšimi smernicami notranjega oblikovanja, hkrati je tudi tehnično dovršen - je brez jeklenih ojačitev, nadomeščajo ga posebne ojačitve iz steklenih vlaken. Gre za tehnologijo PowerDur, ki jo uporabljamo v vseh naših PVC oknih. Ta dviguje izolativne lastnosti in stabilnost okna. 

V okna AJM Performance vgrajujemo široko paleto stekel in se tako prilagodimo vašim potrebam do potankosti. Tako vam je na primer ob standardni izvedbi na voljo še tako imenovana posebna izvedba, ki omogoča toplotno prehodnost okna vse do 0,65 W/m2K, kar to okno uvršča med primerne elemente za vgradnjo v nizkoenergijske in pasivne hiše. Zahvala za to, da je okno tako odličnih toplotnoizolativnih lastnosti gre poleg stekla pripisati tudi ostalim sestavnim delom okna. Vidno vlogo odigrajo tesnila. V okna AJM Performance vstavljamo tri trajnoelastična tesnila, ki zagotavljajo odlično tesnjenje in tako prispevajo viden delež k preprečevanju toplotnih izgub. Za izjemno toplotno in tudi zvočno izolacijo tega okna pa seveda poskrbi tudi širok profil v kombinaciji s širokim naslonom med podbojem in krilom. Ta ne prispeva samo k toplotni in zvočni izolaciji, pač pa tudi k stabilnosti okna AJM Performance, ki smo jo izboljšali še z inovativnim postopkom kjer je steklo lepljeno v krilo okna. 

Rokovanje z oknom je v veliki meri odvisno od okovja, ki je vgrajeno v okno. V okna AJM Performance vgrajujemo vrhunska okovja nemškega proizvajalca Winkhaus. Lahko da se vam bo okno nekaj časa po vgradnji nekoliko povesilo, a je to povsem naraven pojav, ki terja le nastavitev okovja. To z nekaj spretnosti in z orodjem, ki se najde v vsaki domači delavnici brez težav opravite sami. Pri tem vam pomagamo s tem video navodilom. Nič hudega, če vam ne uspe ali tega ne bi želeli opraviti sami, saj se z veseljem oglasimo pri vas in nastavitev okovja opravimo namesto vas - kontaktirajte nas

Prednosti in odlike profila okna AJM Perfomance:

 • Skupna toplotna prehodnost okna: Uw = do 0,65 W/m2K
 • Skupna debelina stekla: do 51 mm
 • Zvočna izolacija stekla: Rw= do 51 dB
 • Tri trajnoelastična tesnila
 • Tip profila: ravni robovi
 • Podboj in krilo brez jeklene ojačitve
 • Steklo lepljeno v krilo okna
 • Debelina podboja: 85 mm,
 • debelina okna: 109 mm
ŠTUDIJA PRIMERA
PODROBNEJŠI OPIS

Če razmišljate o oknih AJM Performance, naj vas razveselimo, to je odličen izbor. Okna AJM Performance namreč presegajo meje ustaljenega, standardnega in posegajo čez - tako bodo ustrezala vsem, ki želijo nekaj posebnega. Okna tega tipa odlikuje masiven profil, ki je oblikovan v skladu z najsodobnejšimi smernicami notranjega oblikovanja, hkrati je tudi tehnično dovršen - je brez jeklenih ojačitev, nadomeščajo ga posebne ojačitve iz steklenih vlaken. Gre za tehnologijo PowerDur, ki jo uporabljamo v vseh naših PVC oknih. Ta dviguje izolativne lastnosti in stabilnost okna. 

V okna AJM Performance vgrajujemo široko paleto stekel in se tako prilagodimo vašim potrebam do potankosti. Tako vam je na primer ob standardni izvedbi na voljo še tako imenovana posebna izvedba, ki omogoča toplotno prehodnost okna vse do 0,65 W/m2K, kar to okno uvršča med primerne elemente za vgradnjo v nizkoenergijske in pasivne hiše. Zahvala za to, da je okno tako odličnih toplotnoizolativnih lastnosti gre poleg stekla pripisati tudi ostalim sestavnim delom okna. Vidno vlogo odigrajo tesnila. V okna AJM Performance vstavljamo tri trajnoelastična tesnila, ki zagotavljajo odlično tesnjenje in tako prispevajo viden delež k preprečevanju toplotnih izgub. Za izjemno toplotno in tudi zvočno izolacijo tega okna pa seveda poskrbi tudi širok profil v kombinaciji s širokim naslonom med podbojem in krilom. Ta ne prispeva samo k toplotni in zvočni izolaciji, pač pa tudi k stabilnosti okna AJM Performance, ki smo jo izboljšali še z inovativnim postopkom kjer je steklo lepljeno v krilo okna. 

Rokovanje z oknom je v veliki meri odvisno od okovja, ki je vgrajeno v okno. V okna AJM Performance vgrajujemo vrhunska okovja nemškega proizvajalca Winkhaus. Lahko da se vam bo okno nekaj časa po vgradnji nekoliko povesilo, a je to povsem naraven pojav, ki terja le nastavitev okovja. To z nekaj spretnosti in z orodjem, ki se najde v vsaki domači delavnici brez težav opravite sami. Pri tem vam pomagamo s tem video navodilom. Nič hudega, če vam ne uspe ali tega ne bi želeli opraviti sami, saj se z veseljem oglasimo pri vas in nastavitev okovja opravimo namesto vas - kontaktirajte nas

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Serija Entry

Vhodna vrata sestavljena iz prečk. Možnih je veliko različnih oblikovnih...

Serija Trend

Vhodna vrata Trend najlažje opišemo z besedama: kakovostno in trendi....

NE SPREGLEJTE

Navodila za izmero

Okno, police in komarnik lahko izmerite sami, na njihovi podlagi pa vam pripravimo informativno ponudbo. Preverite video priročnik. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Zelo sem zadovoljna, ste točni, zanesljivi in prijazni. Skratka face ste, takih je malo. Tako naprej. Srečno! Lucija, Ljubljana


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!