Zgodovina

Zgodovina podjetja AJM, d. o. o., se začne v letu 1990, ko je Janez Ajlec prisluhnil svoji poslovni intuiciji in se skupaj z ženo Marijo lotil posebnega izziva, proizvodnje in prodaje PVC-oken. Opogumljena z izkušnjo dela v tujini, predvsem pa z vero v uspeh, sta se z desetimi zaposlenimi odločila stopiti iz gostinstva v povsem nove podjetniške vode in se kot prva v takratni Jugoslaviji lotila proizvodnje PVC-oken.

 
1990: Janez Ajlec kupi v Kungoti pri Mariboru staro gospodarsko poslopje in ga preuredi v proizvodni obrat za proizvodnjo PVC-oken. Zaposlenih je 8 ljudi. Podjetje je v naslednjih letih beležilo uspeh za uspehom. Povpraševanje in prodaja sta naraščala, potreba po povečanju prodajnih in proizvodnih površin je bila vse večja. 
 
1993: Sledi dograditev dodatnih 1250 m² površin. Zgrajena je bila dodatna proizvodna hala, hkrati pa sta se prostorsko ločila prodaja in računovodstvo, povečane so bile tudi skladiščne površine. Podjetje je zaposlovalo 18 ljudi. 
 
1997: Podjetje že leto prej beleži 10-kratno rast kapitala in števila zaposlenih, zato se v tem letu proizvodna površina ponovno poveča, tokrat za približno 2.600 m². Število zaposlenih je poskočilo na 83. Kakovost podjetja je v tem obdobju vse bolj odmevala v javnosti. Dokazana je bila s standardom kakovosti ISO 9001 in Znakom kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva. 
 
2004: Podjetje še tretjič razširi poslovne prostore, in sicer za približno 1950 m². Takrat je uprava dobila tudi novo poslovno stavbo s stekleno fasado. Zaposlenih je že 240. S tem je izgubilo status malega podjetja in se uvrstilo med srednje velika podjetja. V tem letu smo obnovili certifikat ISO 9001 in Potrdilo o skladnosti z evropskim certifikatom CE. Podjetje si je prislužilo še nazive »Naj direktor leta« in »Naj podjetje leta za mala in srednja podjetja«, ki jih podeljuje revija Mariborčan. 
 
2007: Podjetje se razvija naprej, raste in posodablja svojo proizvodno linijo. Tega leta smo prejeli tudi certifikat Družini prijazno podjetje. 

2010: V septembru smo obeležili 20 let obstoja. Praznovali smo ga skupaj z zaposlenimi, poslovnimi partnerji in prijatelji podjetja.

2011: Podjetje se širi na tuje nove trge (Švica, Francija) in krepi prodajno mrežo doma.

2012: Janez in Marija Ajlec predata vodenje družbe Trivo Krempl-u, sama pa se umakneta v nadzorni svet družbe.

2012: Začetek proizvodnje lesenih oken. 

2013: Podjetje trgu predstavi revolucionarno okno AJM Zero Sash. 

2014: Podjetje ustanovi hčerinsko družbo v Avstriji in poveča število zastopnikov na 30. 

2015: AJM praznuje 25 let obstoja in delovanja. 

V tem starem hlevu se je začela vsa zgodba podjetja AJM.
V tem starem hlevu se je začela vsa zgodba podjetja AJM.
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!

AJM družini prijazno podjetje

Podjetje AJM je nosilec certifikata Družini prijaznega podjetja  Spadamo v prvo generacijo (2007) prejemnikov slovenskih po...
Več

Kakovost

Politika podjetja - Področje kakovosti  Proizvodi in storitve podjetja niso samo v skladu z zahtevami in smernicami veljavnih predpisov ter standardov, temveč tudi in predvsem v...
Več

Varstvo osebnih podatkov in videonadzor

Obvestilo posameznikom po 13. členu splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) glede obdelave podatkov - Video nadzor v poslov...
Več