AJM PASIV+ (PLUS)

Lesena okna AJM Pasiv+ so že v osnovni izvedbi, torej v standardu, izdelana s trislojno za­steklitvijo, kar daje odlično zvočno in toplotno izolativnost. S štirislojnimi lepljenci in širino profila 90 mm ta okna dosegajo maksimalno stabilnost ter tudi višjo stopnjo toplotne in zvočne izolativnost. Steklo je lepljeno v krilo okna, kar prinaša dodatno stabilnost in zanesljivost.
Eno najboljših lesenih oken na trgu, odlično za pasivno in nizkoenergijsko gradnjo!

 • Razvito v AJM.
 • Certificirano na IFT Rosenheim!
 • Za pasivne hiše! Uw = do 0,72 W/m2K!
 • 3-slojna zasteklitev in skrito okovje serijsko!
Toplotna izolativnost: visoka
Zvočna izolativnost: visoka
Varnost: visoka
Cenovni razred: višji

Barve

Lesena okna iz družine Pasiv izdelujemo iz dveh vrst lesa, iz macesna in iz smreke. Za smreko je značilen rumenkast, za macesen pa rdečkast do rdečerjav barvni odtenek. 

Barvni odtenki (lazure) za smreko: 

Barvni odtenki (lazure) za macesen: 

Ne glede na material in odtenek, vsa naša lesena okna obdelamo s štirislojno barvno zaščito, ki varuje okna pred škodljivimi vplivi iz okolja, seveda pa poskrbi tudi za želen barvni videz in lesk. 

Izberite odtenek, ki vam je všeč in ki se sklada z notranjo opremo. 

POSTOPEK BARVANJA 

Tehnologija barvanja lesenih oken je sledeča: 

 • Potapljanje elementa v korito z osnovno barvo (vsaka lazura ima svojo osnovno barvo). 
 • Sledi postopek brizganja z vmesno brezbarvno zaščitno lazuro.
 • Postopek se zaključi z brizganjem s končno barvo. Nanos te barve je odvisen od materiala (smreka, macesen) in od lazure. 

ŽELITE USKLAJEN VIDEZ OKEN Z DRUGIMI LESENIMI ELEMENTI?  

Po vgradnji oken, si pogosto zaželimo enotnega videza vseh lesenih elementov našega objekta (nadstrešek, vrtna lopa,...).
Lesena okna AJM so barvana s profesionalnimi barvami Adler, ki niso namenjena za domačo uporabo in jih tudi ne tržimo.

Lahko pa Alder barve in lake za domačo uporabo dobite pri za to specializiranih trgovcih. V Sloveniji sta to dva: Blažič d.o.o. (Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto) in DO-RAL d.o.o. (Škofja Loka). Povprašajte za Pullex lazure, ki so dobavljive vsaj v podobnem, če ne povsem enakem tonu, kot so profesionalne barve, ki jih uporabljamo za lesena okna AJM. 

Barve

Lesena okna v naravni barvi - rumenkasta smreka in rdečkasto rjav macesen, ali morda raje dekorirani leseni profili? 

Tehnologija

Lesena okna iz družine Pasiv v podjetju izdelujemo od leta 2012. Povsem nova proizvodnja, ki spada med najnaprednejše v Evropi, poteka s pomočjo najsodobnejših strojev za obdelavo lesa in lesenih profilov. V želji po vrhunski kakovosti, navkljub sodobni tehnologiji, veliko dela opravimo tudi ročno, saj verjamemo, da je človeška spretnost še vedno natančnejša in veliko bolj sofisticirana od stroja.

Za vrhunsko kakovost prav tako proizvodnjo načrtno ohranjamo v omejenem obsegu. Vse to je tisto, kar poskrbi, da so vsa lesena okna iz družine Pasiv že v standardu 

- opremljena s skritim okovjem

kar pomeni, da pri zaprtem oknu ne vidimo tečajev. 

- opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic.

Okna so s tem bolje izolativna, bolj stabilna, olajšana pa je tudi namestitev okenskih polic. 

 

- na notranji strani stekla z vstavljenim suhim tesnilom,

ki za razliko od uporabe silikonov daje oknu estetsko usklajen videz. 

- z lepljenim steklom v krilo, s čimer je krilo okna stabilnejše in ohranja svojo obliko do milimetra natančno. 

 

Tehnologija

Naša lesena okna so zahvaljujoč tehnologiji in izkušenim lesarskim strokovnjakom lepa, topla, tehnološko napredna in energetsko učinkovita. 

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Čiščenje in vzdrževanje lesenih oken

Les je živ, naravni material, ki se odziva na vplive in okolja. Čeprav sodobna premazna sredstva nudijo nego in zaščito pred vremenskimi in drugimi vplivi (prah, industrijski izpusti ipd.), pa je kljub vsemu potrebno lesenim oknom posvetiti nekoliko več nege, kakor oknom iz plastike ali aluminija. Da se ne bi pojavile razjede na površinah oken, redno čistite predvsem zunanje površine lesenih oken.

Če za čiščenje uporabimo čistilna sredstva, ki niso eksplicitno namenjena za čiščenje lesenih površin, naj ta ne vsebujejo abrazivnih, lužnih sestavin in organskih topil. V nasprotnem primeru lahko nastanejo poškodbe površin, ki niso predmet reklamacije. Kljub vsemu vam priporočamo, da vsako čistilno in zaščitno sredstvo pred uporabo testirate na skritem delu površine.

V naših prodajnih salonih so na voljo čistilna sredstva, ki so namenjena negi lesenih oken AJM. Set vsebuje izdelke, s katerimi boste iz lesenih okvirjev brez težav odstranili umazanijo, vključno z mastnimi madeži. Prav tako boste s tem čistilnim setom brez težav zaprli mikrofine razpoke in druge pore lakiranega premaza, s čimer boste podaljšali interval za celovito prenovo lesenih okvirjev ter dobili sijočo površino, ki jo boste lahko brez težav prelakirali.  

Set za nego in čiščenje lesenih oken AJM vsebuje: 

 • ČISTILO s pomočjo katerega boste s podlage brez težav očistili umazanijo in nečistoče.
 • NEGOVALNI BALZAM, ki vsebuje mikroaktivne snovi, ki prodrejo globoko v strukturo profilov in poleg negovalnega učinka vplivajo tudi na vodoodpornost lesa. 
 • ČISTILNO GOBICO IN ČISTILNO KRPICO. 

Priporočamo, da se čiščenje s tem specializiranim setom izvede enkrat letno. Na lesenih oknih, ki so zaradi vgradne situacije zaščitene pred vremenskimi vplivi, uporaba ni potrebna. 

Čiščenje in vzdrževanje lesenih oken

Redno čiščenje in negovanje lesenih oken zagotavlja brezhiben izgled in nemoteno funkcionalnost. 

Kdo pravi, da ALU okna ne morejo sestavljati vinske vitrine? 

V stari samostanski zgradbi, bolje rečeno dvorcu, smo za znanega štajerskega vinarja Dveri Pax opremili vinsko klet. 

Prenova skoraj 900 let starega dvorca je potekala zadnji dve leti. Temeljita sanacija je zajemala vse segmente od notranje do zunanje prenove. Ker so dela potekala pod budnim očesom Zavoda za kulturno dediščino, ki je zahteval, da se ohrani prvotni izgled stavbe, so bila dela izjemno zahtevna.

V podjetju AJM smo poskrbeli za opremo vinoteke in prodajalane vina v pritličju stavbe, opremili smo ju namreč s steklenimi hladilnimi vinskimi omarami ali vitrinami v katerih so shranjene buteljke. Ker je šlo za projekt, ki v prvo vrsto postavlja estetiko in varnost, ni pa toliko pomembna energetska učinkovitost, smo naročniku predlagali izbor profilov iz aluminija. Ti delujejo estetsko, hkrati pa se odlično ujemajo z interirjem in samo namembnostjo prostora.

Naši leseni profili so bili izbrani tudi za vrata med notranjimi prehodi v pritličju, kjer se nahaja vinoteka in trgovina. Vrata so iz lesenih profilov, sicer pa v celoti iz stekla, s čimer dopolnjujejo zgodbo steklenih vitrin in velike degustacijske mize, ki je v kombinaciji stekla in lesa.

Hkrati smo za podjetje Dveri Pax s stavbnim pohištvom opremili še njihov vinski bar v centru Maribora - v pritličju poslovne stavbe Slavija. Zimski vrt smo opremili z lesenimi okni AJM Zero Sash.

Bi želeli tudi vi tovrstne izdelke za svoj poslovni prostor ali dom? Kontaktirajte nas kar tukaj, z veseljem vam bomo svetovali.

Obiščite nas tudi v naših prodajnih mestih, kjer si boste lahko ogledali vse naše izdelke, preizkusili njihovo funkcionalnost in izvedeli vse o energetsko učinkovitih oknih in vratih. 

 

 

 

 

Za izdelavo lesenega okna AJM Pasiv+ uporabljamo les najboljše kakovosti, ki ga pred obdelavo skrbno skladiščimo in strogo kontroliramo njegovo kakovost po fizikalnih in estetskih kriterijih. Končni profil je površinsko impregniran in zaščiten s štirimi sloji barve, ki učinkovito ščitijo okno pred škodljivimi vplivi iz okolja, hkrati pa s tem okno dobi tudi želen barvni videz in lesk.

V lesena okna AJM Pasiv+ smo združili najboljše kar na tem področju ponuja tehnologija. V ta lesena okna je tako že v standardu vgrajeno skrito okovje priznanega svetovnega proizvajalca Siegenia. Skrito okovje pomeni, da pri zaprtem oknu ne vidimo tečajev, na katerih se okno odpira. Prav tako so ta lesena okna že v osnovni izvedbi izdelana s trislojno za­steklitvijo, zato dosega skupna toplotna prehodnost okna (Uw) do 0,72 W/m2K. Spodnji in zgornji rob profila sta enako široka, kar daje posebno estetsko vrednost v obliki simetrično usklajene oblike okna. Nizko krilo in podboj dajeta večjo površino stekla, kar omogoča večji vpad svetlobe v prostor.

Leseno okno AJM Pasiv+ je zanesljivo in varno. Mehanska trdnost in povečana izolativnost lesenega okna je dosežena tudi s sodobno tehnologijo lepljenja stekla v krilo. Na notranji strani stekla je vstavljeno suho tesnilo, ki za razliko od uporabe silikonov daje oknu estetsko usklajen videz. Vsa lesena okna so tudi opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic, ki poleg izboljšane izolativnosti omogoča stabilno lego okna v okenski odprtini, natančno vgradnjo in boljšo namestitev okenskih polic.

Prednosti in odlike okenskega profila AJM Pasiv+:

 • Primerno za nizkoenergijske in pasivne hiše
 • Skupna toplotna prehodnost: Uw = do 0,62 W/m2K
 • Steklo lepljeno v krilo okna
 • Skrito okovje (tečaji niso vidni)
 • Tesnjenje stekel s suhim tesnilom
 • Skupna debelina stekla do 54 mm
 • Visokoizolativna letev za namestitev polic
 • Debelina podboja 90 mm,
 • Skupna višina podboja in krila 103 mm 
ŠTUDIJA PRIMERA
PODROBNEJŠI OPIS

Za izdelavo lesenega okna AJM Pasiv+ uporabljamo les najboljše kakovosti, ki ga pred obdelavo skrbno skladiščimo in strogo kontroliramo njegovo kakovost po fizikalnih in estetskih kriterijih. Končni profil je površinsko impregniran in zaščiten s štirimi sloji barve, ki učinkovito ščitijo okno pred škodljivimi vplivi iz okolja, hkrati pa s tem okno dobi tudi želen barvni videz in lesk.

V lesena okna AJM Pasiv+ smo združili najboljše kar na tem področju ponuja tehnologija. V ta lesena okna je tako že v standardu vgrajeno skrito okovje priznanega svetovnega proizvajalca Siegenia. Skrito okovje pomeni, da pri zaprtem oknu ne vidimo tečajev, na katerih se okno odpira. Prav tako so ta lesena okna že v osnovni izvedbi izdelana s trislojno za­steklitvijo, zato dosega skupna toplotna prehodnost okna (Uw) do 0,72 W/m2K. Spodnji in zgornji rob profila sta enako široka, kar daje posebno estetsko vrednost v obliki simetrično usklajene oblike okna. Nizko krilo in podboj dajeta večjo površino stekla, kar omogoča večji vpad svetlobe v prostor.

Leseno okno AJM Pasiv+ je zanesljivo in varno. Mehanska trdnost in povečana izolativnost lesenega okna je dosežena tudi s sodobno tehnologijo lepljenja stekla v krilo. Na notranji strani stekla je vstavljeno suho tesnilo, ki za razliko od uporabe silikonov daje oknu estetsko usklajen videz. Vsa lesena okna so tudi opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic, ki poleg izboljšane izolativnosti omogoča stabilno lego okna v okenski odprtini, natančno vgradnjo in boljšo namestitev okenskih polic.

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so se prvotno uporabljale za senčenje poslovnih stavb,...

Nadokenska roleta

Roleta je senčilo, s katerim dosežemo skoraj popolno zatemnitev prostora....

NE SPREGLEJTE

Navodila za izmero

Okno, police in komarnik lahko izmerite sami, na njihovi podlagi pa vam pripravimo informativno ponudbo. Preverite video priročnik. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Hiter odziv in montaža, ugodni popusti, odlična plastična okna (zlasti zapiranje in tesnjenje). Vida, Vodice


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!