AJM PASIV+ (plus) ALU Modern

Leseno okno AJM Pasiv+ ALU Modern je najboljša izvedba za energetsko varčne načine gradnje. Na zunanji strani je dodana prekrivna maska iz aluminija, ki je oblikovana v skladu z zadnjimi arhitekturnimi smernicami, linije so pravokotne in v vseh ravninah izenačene. AJM Pasiv+ ALU Modern daje moderen videz fiksnih zasteklitev okna na zunanji strani in prijeten občutek naravnega lesa na notranji strani. 

 • Odgovarja zahtevam pasivne gradnje.
 • Privlačen dizajn.
 • Odlična toplotna in zvočna izolacija!
 • Priporočamo za novogradnje.
Toplotna izolativnost: visoka
Zvočna izolativnost: visoka
Varnost: izboljšana
Cenovni razred: višji

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Prezračevanje

Svež zrak v prostoru ni nujen samo zaradi našega dobrega počutja, ampak ga potrebujejo tudi notranji prostori, sicer se v njih nabira vlaga, plesen in škodljive snovi. Pri izbiri načina prezračevanja upoštevajte, da naj okna še vedno opravljajo svoje temeljno poslanstvo, to je dobro tesnjenje.

 

Pri nas vam ponujamo več različnih možnosti prezračevanja:

1. Zračenje s pomočjo kljuke - sistem MSL.OS

Enostaven in cenovno zelo dostopen način prezračevanja, primeren za plastična okna.

                 Njegove ključne prednosti so:

                                  A) enostavna nastavitev in krmiljenje,

                                  B) šest različnih stopenj zračenja nastavljivih s kljuko,

                                  C) preprosta vgradnja,

                                  D) zanesljivo v vetrovnih razmerah. 

 

 

2. Okovje za vzporedni odmik: PADK in PADM

Izjemno učinkovit in hkrati varen način prezračevanja omogoča okovje za vzporedni odmik activPilot PADK.

Gre za sistem okovja s pomočjo katerega se krilo okna vzporedno odmakne od okvirja po celotnem obodu (vse štiri stranice).

         Tak  način zračenja je:

                    A) varen in varčen,

                    B) ne povzroča prepiha ali loputanja oken,

                    C) ohranja se stalna sobna temperatura.

Upravljanje sistema poteka bodisi ročno s pomočjo prestavljanja kljuke okna v različne položaje (sistem PADK), bodisi elektronsko, torej z možnostjo krmiljenja z daljincem (sistem PADM).

Oba tipa okovja se lahko namestita na okna naknadno, saj ne zahtevata večjih posegov. Zamenjava je čista in hitra.

 

 

 

 

4. Sistem prezračevanja z lokalnim dvosmernim prezračevalnim sistemom z rekuperacijo toplote 

Vedno svež zrak brez odpiranja oken lahko dosežemo tudi z lokalnim dvosmernim sistemom z rekuperacijo toplote Airdoo. Omogoča kotrolirano zračenje in s stalnim dvosmernim pretokom zraka zagotavlja, da se vlaga nenehno odvaja iz prostora. Če želite dom s stalnim pritokom svežega zraka, brez nepotrebnih vonjav, zunanjega hrupa in brez mrčesa, se odločite za sistem Airdoo, ki je hkrati tudi energetsko učinkovit, saj gre za prezračevanje prostorov z vračanjem toplote. 

Airdoo namreč deluje po principu velikih rekuperacijskih sistemov in poskrbi za enakomeren istočasni dovod svežega in odvod kontaminiranega zraka. To pomeni, da ne prihaja do sprememb tlaka v prostoru in tako poskrbi za kar največje udobje. Sistem ima možnost popolnoma avtomatiziranega delovanja, ki zagotavlja optimalno delovanje in nadzor na daljavo. 

Vsestransko je uporaben za prostore do 60 m2. S svojim inovativnim načinom delovanja se oblikovno zlije s prostorom ne glede na način vgradnje. 

Rekuperator Airdoo poganjata močna in trpežna motorja z realnim pretokom več kot 100 m3/h, uporaba filtra F7 za filtriranje drobnih delcev (cvetni prah in delci pm 10) pa ta pretok ne zmanjša. 

Rekuperacijsko jedro je izdelano iz kakovostnega aluminija in zaščiteno proti vlagi in koroziji. Vsi uporabljeni materiali so antialergeni in antibakterijski. 

Kar loči sistem Airdoo od ostalih podobnih prezračevalnih sistemov sta popolnoma ločeni poti za umazan in čisti zrak! Zrak tako ne potuje po isti poti v obe smeri, zaradi česar tudi ne prihaja do mešanja zraka oziroma kontaminacije. Kar je tudi v skladu s priporočili NIJZ.

Prezračevanje

Nova okna tesnijo veliko bolje od starih, zato je potrebno ob njihovi vgradnji razmisliti tudi o načinu prezračevanja.

Od naročila do vgradnje

Ni važno ali kupujete eno samo okno, ali pa s stavbnim pohištvom opremljate svoj nov dom, želimo, da naša okna in vrata, ki bodo prišla v vaš dom, odlikuje kakovost, energetska učinkovitost, vzdržljivost in enostavno vzdrževanje. Da bi vam bila v zadovoljstvo, vam bomo po prvem stiku z nami svetovali pregled, izmere in svetovanje na objektu. Naš strokovni sodelavec bo po v terminu, ki ga bosta dogovorila, skupaj z vami skrbno pregledal vaš tip novogradnje ter vam predlagal najbolj primerno rešitev - od izbire vrste okna, do primernih dodatkov. Po opravljenih izmerah, izboru izdelka in potrditvi ponudbe, bodo vaša okna poslana v proces proizvodnje. Vse aktivnosti potekajo s pomočjo sodobnega infromacijskega sistema, ki skrbi za usklajeno delovanje vseh procesov, od tehničnega izrisa do proizvodne tehnologije izdelave do odpreme.

Vaš svetovalec bo spremljal vaše naročilo na poti iz prodajno-svetovalnega oddelka v proizvodnjo in nato na oddelek odpreme in montaže ter vas bo o morebitnih posebnostih pravočasno obveščal. 

Ko bodo okna izdelana, boste prejeli pisno obvestilo s predlaganim terminom montaže. Montažo oken bo opravilo strokovno usposobljeno osebje, ki je pri svojem delu natančno, hitro, usklajeno.

Montaža zahteva minimalni poseg v vaš življenjski prostor, trudimo se, da je opravljena hitro in kar se da čisto. Kljub temu, se določeni stopnji prahu ne moremo izogniti, zato je priporočljivo, da s folijo zaščitite pohištvo, ter z okenskih polic odstranite lončnice, okenske zavese in podobno. Priporočljivo je, da pred prahom in morebitnimi poškodbami umaknete vse vrednejše in lomljive predmete. Vgradnja bo opravljena po vnaprej dogovorjenem postopku - bodisi bo klasična ali po smernicah RAL.

Z vami ostajamo tudi po vgradnji. V primeru kakršnih koli težav nas lahko brez skrbi kontaktirate, saj za nemoteno delovanje naših vgrajenih elementov skrbi naša servisna služba.  

Od naročila do vgradnje

Pri nas stojite na prvem mestu: od nakupa do montaže.
In tudi kasneje.  

Čiščenje in vzdrževanje lesenih oken

Les je živ, naravni material, ki se odziva na vplive in okolja. Čeprav sodobna premazna sredstva nudijo nego in zaščito pred vremenskimi in drugimi vplivi (prah, industrijski izpusti ipd.), pa je kljub vsemu potrebno lesenim oknom posvetiti nekoliko več nege, kakor oknom iz plastike ali aluminija. Da se ne bi pojavile razjede na površinah oken, redno čistite predvsem zunanje površine lesenih oken.

Če za čiščenje uporabimo čistilna sredstva, ki niso eksplicitno namenjena za čiščenje lesenih površin, naj ta ne vsebujejo abrazivnih, lužnih sestavin in organskih topil. V nasprotnem primeru lahko nastanejo poškodbe površin, ki niso predmet reklamacije. Kljub vsemu vam priporočamo, da vsako čistilno in zaščitno sredstvo pred uporabo testirate na skritem delu površine.

V naših prodajnih salonih so na voljo čistilna sredstva, ki so namenjena negi lesenih oken AJM. Set vsebuje izdelke, s katerimi boste iz lesenih okvirjev brez težav odstranili umazanijo, vključno z mastnimi madeži. Prav tako boste s tem čistilnim setom brez težav zaprli mikrofine razpoke in druge pore lakiranega premaza, s čimer boste podaljšali interval za celovito prenovo lesenih okvirjev ter dobili sijočo površino, ki jo boste lahko brez težav prelakirali.  

Set za nego in čiščenje lesenih oken AJM vsebuje: 

 • ČISTILO s pomočjo katerega boste s podlage brez težav očistili umazanijo in nečistoče.
 • NEGOVALNI BALZAM, ki vsebuje mikroaktivne snovi, ki prodrejo globoko v strukturo profilov in poleg negovalnega učinka vplivajo tudi na vodoodpornost lesa. 
 • ČISTILNO GOBICO IN ČISTILNO KRPICO. 

Priporočamo, da se čiščenje s tem specializiranim setom izvede enkrat letno. Na lesenih oknih, ki so zaradi vgradne situacije zaščitene pred vremenskimi vplivi, uporaba ni potrebna. 

Čiščenje in vzdrževanje lesenih oken

Redno čiščenje in negovanje lesenih oken zagotavlja brezhiben izgled in nemoteno funkcionalnost. 

Za izdelavo lesenega okna AJM Pasiv+ ALU Modern uporabljamo les najboljše kakovosti, ki ga pred obdelavo skrbno skladiščimo in kontroliramo njegovo kakovost. Končni profil je površinsko impregniran in zaščiten s štirimi sloji barve, ki učinkovito ščitijo okno pred škodljivimi vplivi iz okolja, hkrati pa s tem okno dobi tudi želen barvni videz in lesk.

lesena okna AJM Pasiv+ ALU Modern smo združili najboljše kar na področju izdelave oken iz lesa ponuja tehnologija. V ta lesena okna je tako že v standardu vgrajeno skrito okovje priznanega proizvajalca Siegenia. Skrito okovje pomeni, da pri zaprtem oknu ne vidimo tečajev, na katerih se okno odpira. Prav tako so ta lesena okna že v osnovni izvedbi izdelana s trislojno za­steklitvijo, zato dosega skupna toplotna prehodnost okna (Uw) do 0,62 W/m2K. Spodnji in zgornji rob profila sta enako široka, kar daje posebno estetsko vrednost v obliki simetrično usklajene oblike tega lesenega okna. Nizko krilo in podboj dajeta večjo površino stekla, kar omogoča večji vpad svetlobe v prostor.

Leseno okno AJM Pasiv+ ALU Modern je zanesljivo in varno. Mehanska trdnost in povečana izolativnost lesenega okna je dosežena tudi s sodobno tehnologijo lepljenja stekla v krilo. Na notranji strani stekla je vstavljeno suho tesnilo, ki, za razliko od silikonov, daje oknu estetsko usklajen videz. Vsa lesena okna so tudi opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic, ki poleg izboljšane izolativnosti omogoča stabilno lego okna v okenski odprtini, natančno vgradnjo in boljšo namestitev okenskih polic.

Zunanja prekrivna ALU-maska pri lesenem oknu AJM Pasiv+ ALU Modern je izravnanih linij, kar daje izredno moderen videz fiksnih zasteklitev. Zunanja maska poskrbi za dodatno zaščito okna pred vremenskimi vplivi. Na voljo je v številnih odtenkih, kar omogoča, da videz okna uskladite z zunanjo podobo objekta. 

Prednosti, ki jih imajo lesena okna AJM Pasiv+ ALU Modern: 

 • skupna toplotna prehodnost: Uw = do 0,62 W/m2K
 • steklo lepljeno v krilo okna, 
 • nevidni tečaji, 
 • suha tesnila, 
 • do 60 mm skupna debelina stekla, 
 • debelina podboja 90 mm,
 • skupna višina podboja in krila 103 mm. 
BROŠURE
PODROBNEJŠI OPIS

Za izdelavo lesenega okna AJM Pasiv+ ALU Modern uporabljamo les najboljše kakovosti, ki ga pred obdelavo skrbno skladiščimo in kontroliramo njegovo kakovost. Končni profil je površinsko impregniran in zaščiten s štirimi sloji barve, ki učinkovito ščitijo okno pred škodljivimi vplivi iz okolja, hkrati pa s tem okno dobi tudi želen barvni videz in lesk.

lesena okna AJM Pasiv+ ALU Modern smo združili najboljše kar na področju izdelave oken iz lesa ponuja tehnologija. V ta lesena okna je tako že v standardu vgrajeno skrito okovje priznanega proizvajalca Siegenia. Skrito okovje pomeni, da pri zaprtem oknu ne vidimo tečajev, na katerih se okno odpira. Prav tako so ta lesena okna že v osnovni izvedbi izdelana s trislojno za­steklitvijo, zato dosega skupna toplotna prehodnost okna (Uw) do 0,62 W/m2K. Spodnji in zgornji rob profila sta enako široka, kar daje posebno estetsko vrednost v obliki simetrično usklajene oblike tega lesenega okna. Nizko krilo in podboj dajeta večjo površino stekla, kar omogoča večji vpad svetlobe v prostor.

Leseno okno AJM Pasiv+ ALU Modern je zanesljivo in varno. Mehanska trdnost in povečana izolativnost lesenega okna je dosežena tudi s sodobno tehnologijo lepljenja stekla v krilo. Na notranji strani stekla je vstavljeno suho tesnilo, ki, za razliko od silikonov, daje oknu estetsko usklajen videz. Vsa lesena okna so tudi opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic, ki poleg izboljšane izolativnosti omogoča stabilno lego okna v okenski odprtini, natančno vgradnjo in boljšo namestitev okenskih polic.

Zunanja prekrivna ALU-maska pri lesenem oknu AJM Pasiv+ ALU Modern je izravnanih linij, kar daje izredno moderen videz fiksnih zasteklitev. Zunanja maska poskrbi za dodatno zaščito okna pred vremenskimi vplivi. Na voljo je v številnih odtenkih, kar omogoča, da videz okna uskladite z zunanjo podobo objekta. 

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so se prvotno uporabljale za senčenje poslovnih stavb,...

Nadokenska roleta

Roleta je senčilo, s katerim dosežemo skoraj popolno zatemnitev prostora....

NE SPREGLEJTE

Navodila za izmero

Okno, police in komarnik lahko izmerite sami, na njihovi podlagi pa vam pripravimo informativno ponudbo. Preverite video priročnik. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Podjetje AJM je dodalo pomemben del h končni podobi naše vile. Sodelovanje je potekalo brez težav. Z vgrajenimi okni pa smo zelo zadovoljni. Ohranjajo videz stavbe in nudijo odlično energetsko zaščito. lastniki meščanske vile


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!