AJM PASIV+ (plus) ALU Classic

Leseno okno AJM Pasiv+ CLASSIC je že v standardu izdelano s trislojno za­steklitvijo in s skrito vgrajenim okovjem. S širino profila 90 mm, ki ga sestavljajo štirislojni lepljenci, to leseno okno dosega maksimalno stabilnost ter tudi višjo stopnjo toplotne in zvočne izolativnosti. Z izbiro ustreznega izolacijskega stekla predstavlja primerno rešitev za pasivno in nizkoenergijsko gradnjo. Za dodatno zaščito okna poskrbi zunanja prekrivna maska iz aluminija.  

 • Razvito v AJM.
 • Certificirano na IFT Rosenheim!
 • Serijsko 3-slojna zasteklitev!
 • Skrito okovje serijsko.
Toplotna izolativnost: visoka
Zvočna izolativnost: izboljšana
Varnost: visoka
Cenovni razred: višji

Steklo

V podjetju AJM nudimo širok nabor različnih možnosti zasteklitve. Od trislojne zasteklitve, ki jo predvsem priporočamo za pasivne hiše, do različnih možnosti dvoslojnih zasteklitev. Ne glede na izbiro zasteklitev, velja, da lahko s primerno zasteklitvijo z našimi okni prihranite tudi do 36% energije letno.

Vloga stekla - toplotna in zvočna izolacija

Steklo je tisti del okna od katerega je zelo odvisna njegova toplotna in zvočna izolacija.

Uw - koeficient toplotnega prehoda

Pri izbiri zasteklitve okna upoštevajte kakšen koeficient toplotnega prehoda okna (določa količino toplotne energije, ki se v določenem času in ob temperaturni razliki 1K izgubi skozi površino 1m2) vam izbrana zastekliklitev omogoča skupaj z izbranim profilom. Zapomnite si, da čim manjši je koenficient toplotnega prehoda (Uw) tem boljša je toplotna izolativnost.

Dvoslojna ali trislojna zasteklitev?

Trislojno zasteklitev priporočamo graditeljem novih energetsko zahtevnejših objektov kot so nizkoenergijske in predvsem pasivne hiše. 
Medtem ko dvoslojna zasteklitev ob izbiri kakovostnega profila povsem zadovolji pričakovanja po energetskih prihrankih v klasično grajenih objektih, pri prenovah in energetskih sanacijah.

Prednosti in slabosti vsake od zasteklitev prikazuje spodnja tabela. Rw - zvočna izolativnost oken

Zvočna izolativnost oken je odvisna od vrste zasteklitve. Pri naših oknih se giblje od 27 do 51 dB.

Steklo

Kako nas bodo okna zaščitila pred vplivi iz zunanjosti je zelo odvisno od izbire stekla.

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Montaža

Sodobna okna z vsemi svojimi lastnostmi dosegajo izjemne rezultate energetske učinkovitosti, pogosto pa se zatakne pri vgradnji. Dobra montaža mora zagotoviti trajno zaščito pred vremenskimi vplivi, zrakotesnost med stiki, toplotno in zvočno zaščito.

Vgradnjo oken v AJM načrtujemo skupaj z vami. Začne se že pri svetovanju in izmeri na objektu, kjer vam predstavimo najbolj primeren način vgradnje. Montažo izvajamo izključno z usposobljenimi monterji, pri vgradnji pa se zgledujemo po smernicah ZAG Ljubljana in po smernicah RAL (standard RAL), ki jih uporabljajo v Avstriji in Nemčiji.

RAL montaža - za najzahtevnejše objekte

Tak način montaže priporočamo predvsem pri novogradnjah, oziroma pri vseh energetsko zahtevnejših objektih (nizkoenergijska in pasivna gradnja; energetsko zahtevnejša sanacija).

Pri energetsko učinkoviti vgradnji se uporablja sistem vgradnje s tesnjenjem fuge med oknom in objektom v treh ravneh. Velja načelo "znotraj tesneje, kot zunaj", zato mora biti:

- notranji stik (stik okvirja in ometa) zrakotesen in paroneprepusten, zato da ne dovoli vdora vodne pare in zraka,

- vmesni del oziroma srednji sloj (ki je v regi) toplotno izolativen in kolikor se da tesen,

- zunanji stik (izstop iz rege) vodotesen in paroprepusten, da preprečuje vdor dežja, vetra in prepušča vodno paro.

Pri nas izvajamo več različnih načinov RAL montaže, ki se razlikujejo glede na stanje na terenu - na primer ali gre za novogradnjo, ali želite ob tem tudi boljšo zvočno izolacijo, tretji v primeru prenov, četrti v primeru montaže oken v cono izolacije itd. Naš strokovnjak bo upošteval stanje na terenu in vaše želje, ter se na podlagi tega odločil za rešitev, ki bo najbolj primerna. Pri vsem je najbolj pomembna izbira materialov. Izbiramo le materiale, ki so med seboj kompatibilni in za katere so na voljo dokazila o njihovi lastnostih in so certificirani.

A AJM montažo po smernicah RAL že leta potrjujemo s certifikatom "Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva", ki ga izdaja pooblaščeni organ ZRMK iz Ljubljane.

Klasična AJM montaža - v primeru prenove

Tudi v primeru zamenjave starih oken z novimi boste skupaj z našim strokovnjakom poiskali najboljšo rešitev, ki vam bo zagotavljala pričakovano energetsko učinkovitost. V primeru klasičnih zamenjav oken v obstoječih stavbah RAL montaža pogosto ni najbolj primerna, saj pogosto stavba ne dohaja toplotne zaščite, ki bi jo z navedeno montažo nudila okna. V tem primeru svetujemo izvedbo klasične AJM montaže. Tudi to opravi izkušen in strokovno podkovan kader v skladu z najsodobnejšimi normativi za vgradnjo stavbnega pohištva.

 

 

Montaža

Nova okna ne bodo dosegla
pričakovanih učinkov,
če ne bodo pravilno vgrajena.

Od naročila do vgradnje

Ni važno ali kupujete eno samo okno, ali pa s stavbnim pohištvom opremljate svoj nov dom, želimo, da naša okna in vrata, ki bodo prišla v vaš dom, odlikuje kakovost, energetska učinkovitost, vzdržljivost in enostavno vzdrževanje. Da bi vam bila v zadovoljstvo, vam bomo po prvem stiku z nami svetovali pregled, izmere in svetovanje na objektu. Naš strokovni sodelavec bo po v terminu, ki ga bosta dogovorila, skupaj z vami skrbno pregledal vaš tip novogradnje ter vam predlagal najbolj primerno rešitev - od izbire vrste okna, do primernih dodatkov. Po opravljenih izmerah, izboru izdelka in potrditvi ponudbe, bodo vaša okna poslana v proces proizvodnje. Vse aktivnosti potekajo s pomočjo sodobnega infromacijskega sistema, ki skrbi za usklajeno delovanje vseh procesov, od tehničnega izrisa do proizvodne tehnologije izdelave do odpreme.

Vaš svetovalec bo spremljal vaše naročilo na poti iz prodajno-svetovalnega oddelka v proizvodnjo in nato na oddelek odpreme in montaže ter vas bo o morebitnih posebnostih pravočasno obveščal. 

Ko bodo okna izdelana, boste prejeli pisno obvestilo s predlaganim terminom montaže. Montažo oken bo opravilo strokovno usposobljeno osebje, ki je pri svojem delu natančno, hitro, usklajeno.

Montaža zahteva minimalni poseg v vaš življenjski prostor, trudimo se, da je opravljena hitro in kar se da čisto. Kljub temu, se določeni stopnji prahu ne moremo izogniti, zato je priporočljivo, da s folijo zaščitite pohištvo, ter z okenskih polic odstranite lončnice, okenske zavese in podobno. Priporočljivo je, da pred prahom in morebitnimi poškodbami umaknete vse vrednejše in lomljive predmete. Vgradnja bo opravljena po vnaprej dogovorjenem postopku - bodisi bo klasična ali po smernicah RAL.

Z vami ostajamo tudi po vgradnji. V primeru kakršnih koli težav nas lahko brez skrbi kontaktirate, saj za nemoteno delovanje naših vgrajenih elementov skrbi naša servisna služba.  

Od naročila do vgradnje

Pri nas stojite na prvem mestu: od nakupa do montaže.
In tudi kasneje.  

Kdo pravi, da ALU okna ne morejo sestavljati vinske vitrine? 

V stari samostanski zgradbi, bolje rečeno dvorcu, smo za znanega štajerskega vinarja Dveri Pax opremili vinsko klet. 

Prenova skoraj 900 let starega dvorca je potekala zadnji dve leti. Temeljita sanacija je zajemala vse segmente od notranje do zunanje prenove. Ker so dela potekala pod budnim očesom Zavoda za kulturno dediščino, ki je zahteval, da se ohrani prvotni izgled stavbe, so bila dela izjemno zahtevna.

V podjetju AJM smo poskrbeli za opremo vinoteke in prodajalane vina v pritličju stavbe, opremili smo ju namreč s steklenimi hladilnimi vinskimi omarami ali vitrinami v katerih so shranjene buteljke. Ker je šlo za projekt, ki v prvo vrsto postavlja estetiko in varnost, ni pa toliko pomembna energetska učinkovitost, smo naročniku predlagali izbor profilov iz aluminija. Ti delujejo estetsko, hkrati pa se odlično ujemajo z interirjem in samo namembnostjo prostora.

Naši leseni profili so bili izbrani tudi za vrata med notranjimi prehodi v pritličju, kjer se nahaja vinoteka in trgovina. Vrata so iz lesenih profilov, sicer pa v celoti iz stekla, s čimer dopolnjujejo zgodbo steklenih vitrin in velike degustacijske mize, ki je v kombinaciji stekla in lesa.

Hkrati smo za podjetje Dveri Pax s stavbnim pohištvom opremili še njihov vinski bar v centru Maribora - v pritličju poslovne stavbe Slavija. Zimski vrt smo opremili z lesenimi okni AJM Zero Sash.

Bi želeli tudi vi tovrstne izdelke za svoj poslovni prostor ali dom? Kontaktirajte nas kar tukaj, z veseljem vam bomo svetovali.

Obiščite nas tudi v naših prodajnih mestih, kjer si boste lahko ogledali vse naše izdelke, preizkusili njihovo funkcionalnost in izvedeli vse o energetsko učinkovitih oknih in vratih. 

 

 

 

 

Za izdelavo lesenega okna AJM Pasiv+ ALU CLASSIC uporabljamo les najboljše kakovosti, ki ga pred obdelavo skrbno skladiščimo in strogo kontroliramo njegovo kakovost po fizikalnih in estetskih kriterijih. Končni profil okna je površinsko impregniran in zaščiten s štirimi sloji barve, ki učinkovito ščitijo okno pred škodljivimi vplivi iz okolja, hkrati pa s tem okno dobi tudi želen barvni videz in lesk.

V lesena okna iz družine AJM Pasiv+ smo združili najboljše kar na tem področju ponuja tehnologija. V ta okna je tako že v standardu vgrajeno skrito okovje priznanega svetovnega proizvajalca Siegenia. Skrito okovje pomeni, da pri zaprtem oknu ne vidimo tečajev, na katerih se krilo okna odpira. Prav tako so ta lesena okna s trislojno za­steklitvijo v standardu, zato dosega skupna toplotna prehodnost okna (Uw) do 0,72 W/m2K. Spodnji in zgornji rob profila sta enako široka, kar daje posebno estetsko vrednost v obliki simetrično usklajene oblike okna. Nizko krilo in podboj dajeta večjo površino stekla, kar omogoča večji vpad svetlobe v prostor.

Leseno okno AJM Pasiv+ ALU CLASSIC je zanesljivo in varno. Mehanska trdnost in povečana izolativnost lesenega okna je dosežena tudi s sodobno tehnologijo lepljenja stekla v krilo. Na notranji strani stekla je vstavljeno suho tesnilo, ki za razliko od uporabe silikonov daje oknu estetsko usklajen videz. Vsa lesena okna so tudi opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic, ki poleg izboljšane izolativnosti omogoča stabilno lego okna v okenski odprtini, natančno vgradnjo in boljšo namestitev okenskih polic.

Ob vseh odličnih lastnostih je to leseno okno z zunanjo prekrivno masko iz aluminija, kar prinaša moderen videz, še pomembneje pa je, da zagotavlja tudi dodatno zaščito okna pred vplivi iz okolice. Prekrivne maske iz aluminija so na voljo v številnih barvnih izvedbah, tako da jih brez težave uskladite z zunanjim videzom objekta, na primer z barvo fasade, strešne kritine ali senčil.

 • Primerno za nizkoenergijske in pasivne hiše
 • Skupna toplotna prehodnost:
 • Uw = do 0,62 W/m2K
 • Steklo lepljeno v krilo okna
 • Skrito okovje (tečaji niso vidni)
 • Tesnjenje stekel s suhim tesnilom
 • Skupna debelina stekla do 60 mm
 • Visokoizolativna letev za namestitev polic
 • Debelina podboja 90 mm
 • Skupna višina podboja in krila 103 mm
ŠTUDIJA PRIMERA
PODROBNEJŠI OPIS

Za izdelavo lesenega okna AJM Pasiv+ ALU CLASSIC uporabljamo les najboljše kakovosti, ki ga pred obdelavo skrbno skladiščimo in strogo kontroliramo njegovo kakovost po fizikalnih in estetskih kriterijih. Končni profil okna je površinsko impregniran in zaščiten s štirimi sloji barve, ki učinkovito ščitijo okno pred škodljivimi vplivi iz okolja, hkrati pa s tem okno dobi tudi želen barvni videz in lesk.

V lesena okna iz družine AJM Pasiv+ smo združili najboljše kar na tem področju ponuja tehnologija. V ta okna je tako že v standardu vgrajeno skrito okovje priznanega svetovnega proizvajalca Siegenia. Skrito okovje pomeni, da pri zaprtem oknu ne vidimo tečajev, na katerih se krilo okna odpira. Prav tako so ta lesena okna s trislojno za­steklitvijo v standardu, zato dosega skupna toplotna prehodnost okna (Uw) do 0,72 W/m2K. Spodnji in zgornji rob profila sta enako široka, kar daje posebno estetsko vrednost v obliki simetrično usklajene oblike okna. Nizko krilo in podboj dajeta večjo površino stekla, kar omogoča večji vpad svetlobe v prostor.

Leseno okno AJM Pasiv+ ALU CLASSIC je zanesljivo in varno. Mehanska trdnost in povečana izolativnost lesenega okna je dosežena tudi s sodobno tehnologijo lepljenja stekla v krilo. Na notranji strani stekla je vstavljeno suho tesnilo, ki za razliko od uporabe silikonov daje oknu estetsko usklajen videz. Vsa lesena okna so tudi opremljena z visokoizolativno letvijo za namestitev polic, ki poleg izboljšane izolativnosti omogoča stabilno lego okna v okenski odprtini, natančno vgradnjo in boljšo namestitev okenskih polic.

Ob vseh odličnih lastnostih je to leseno okno z zunanjo prekrivno masko iz aluminija, kar prinaša moderen videz, še pomembneje pa je, da zagotavlja tudi dodatno zaščito okna pred vplivi iz okolice. Prekrivne maske iz aluminija so na voljo v številnih barvnih izvedbah, tako da jih brez težave uskladite z zunanjim videzom objekta, na primer z barvo fasade, strešne kritine ali senčil.

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Nadokenska roleta

Roleta je senčilo, s katerim dosežemo skoraj popolno zatemnitev prostora....

AJM PASIV+ (plus) DRSNO-DVIŽNA BALKONSKA VRATA

Za prostore z veliko svetlobe poskrbijo drsno-dvižna vrata. Lesena bodo poleg...

NE SPREGLEJTE

PADK

Prihaja novo obdobje v prezračevanju - prezračevanje s pomočjo okovja za vzporedni odmik. Nič več skrbi, le zdravo in varno prezračevanje,...

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Vsi kontakti z AJM so bili izključno s telefonom in vedno je vse funkcioniralo. Stanko, Maribor


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!