10 korakov za učinkovito primerjavo ponudb za okna in vrata

1.12.2015

Na slovenskem trgu obstaja večje število proizvajalcev in prodajalcev stavbnega pohištva. Izdelki se med sabo razlikujejo po kakovosti in ceni. Ko primerjate ponudbe različnih proizvajalcev, bodite pozorni na naslednje:

1. Število postavk: najprej preverite ali so vse postavke o katerih ste se pogovarjali s ponudnikom zabeležene in vštete v končno ceno in ali se ujema število elementov na vseh ponudbah, ki jih primerjate.


2. Profili: primerjajte profile na ponudbah. Bolj kot število komor, je pomembna debelina profila. Debelejši je profil, večjo stabilnost in boljšo izolacijo vam zagotavlja. Preverite tudi ali je profil izoliran s peno. Profili polnjeni s peno zagotavljajo večjo toplotno izolativnost, vendar so tudi dražji.


3. Tesnila: primerjajte število tesnil, ki vam jih zagotavlja proizvajalec. Nekateri ponujajo tri tesnila že v osnovi, drugi le dve in tretje za doplačilo.


4. Zasteklitev: pozornost posvetite tudi steklu oziroma načinu zasteklitve. Nekateri ponudniki ponujajo v osnovni ceni dvoslojno zasteklitev, trislojna pa je za doplačilo.


5. Barva profilov: preverite ali je na vseh ponudbah, ki jih primerjate enaka barva profilov. Upoštevajte, da se cene med belimi in barvanimi profili razlikujejo.


6. Zaključne letve: pozornost posvetite tudi zaključnim letvam. Bodite pozorni ali so te že vračunane v ceno ali so za doplačilo.


7. Način odpiranja: tudi načini odpiranja elementov se cenovno razlikujejo. Preverite ali je na vseh ponudbah, ki jih primerjate definiran enak način odpiranja elementov. Drsni način odpiranja oken je mnogo dražji od klasičnega.


8. Material polnila: kadar ponudba vsebuje tudi vhodna vrata, bodite pozorni na material polnila. Različnih proizvajalci imajo različne dobavitelje polnil, ki se po izgledu bistveno ne razlikujejo. Prihaja pa do pomembnih razlik v materialu. Kakovostna polnila so ključna za varnost in dolgo življenjsko dobo vaši vhodnih vrat, zato bodite pozorni na njihovo poreklo in sestavo. Pozanimajte se tudi, ali vam ponudnik zagotavlja morebitno zamenjavo stekel v polnilu.


9. Storitve: preverite na ponudbah tudi storitve, predvsem ali so vse storitve, ki ste jih želeli, zajete v ceno – dostava, montaža, letvanje, zidarska dela, odvoz starih materialov in potni stroški.


10. Garancija in servis: proizvajalci vam bodo zagotovili nemoteno delovanje naročenih elementov, vendar prihodnosti ni moč  napovedati. Zato je dobro, da izberete ponudnika, ki vam bo zagotavljal večletno garancijo in brezplačen servis. Preverite garancijske pogoje in jih primerjajte med seboj. Pozanimajte se tudi o servisni službi proizvajalca, ki ga boste izbrali. Ali podjetje servis ponuja po vsej Sloveniji, ali je ta brezplačen, kakšna je okvirna čakalna doba v primeru, da potrebujete storitev, kako je z nadomestnimi materiali ipd.


Da bo nakup stavbnega pohištva prijetna izkušnja brez negativnih presenečenj, vam priporočamo, da kot pripomoček uporabite teh deset korakov. Pri primerjavi ponudb vam tudi z veseljem pomagamo in svetujemo.

Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

PREJŠNJI ČLANEK

Zdravo in varno prezračevanje oken z vzporednim odmikom

Novi časi za odpiranje vaših oken. Kontrolirano in zdravo prezračevanje kadarkoli - tudi, ko vas ni doma. Kako deluje? Ogle...
Več
NASLEDNJI ČLANEK

Kako pravilno izbrati energijsko varčna okna?

Na trgu se pojavlja veliko ponudnikov oken, ki jih vsi bolj ali manj ponujajo kot energetsko učinkovita ali prodajajo v p...
Več
PREBERITE TUDI

RAL-montaža za okna AJM

Sodobna okna z vsemi svojimi lastnostmi dosegajo izjemne rezultate energetske učinkovitosti, pogosto pa se zatakne pri vgradnji. Okno ne bo doseglo pričakovanih učinkov, če ...
Več