V mestu in v naravi hkrati: Stanovanjsko naselje Habakuk.

Najkakovostnejša PVC okna v blokovskem naselju 

S stavbnim pohištvom, stekleno fasado na pročelju in s steklenimi ograjami, smo opremili nadstandardno stanovanjsko naselje v Mariboru.

Habakuk je nizkoenergijska novogradnja, zato so bila izbrana za vgradnjo naša energetsko najbolj učinkovita PVC okna AJM Hi-Performance s trislojno zasteklitvijo, ki se ponaša s faktorjem toplotne prehodnosti okna 0,60 W/m2K. AJM Hi-Performance velja za top model na področju pvc oken, tako po tehnološki kot oblikovni plati. Velja za okno z enim od najboljših faktorjev toplotne prehodnosti okna na svetu - torej 0,60 W/m2K.

Takšen faktor dosega tudi zaradi treh visokotehnoloških postopkov izdelave, od lepljenja stekla v krilo okna, kar poskrbi za dodatno stabilnost, do integrirane ojačitev s PVC-trakovi iz steklenih vlaken v profilih, do polnjenja le teh s posebno poliuretansko peno, kar poskrbi za dodatno izolativnost. Podboj in krilo okna sta oblikovana trendovsko, sta ožja, ravnih in gladkih linij, kar zagotavlja atraktiven sodoben videz. Tako se ta okna odlično ujemajo z modernim interierjem in hkrati pokrbijo za potrebno energetsko učinkovitost. Zaradi ožjih profilov že tako velike steklene površine prepuščajo v stanovanja še več svetlobe. Hkrati pa za več svetlobe poskbijo tudi vogalni spoji, ki so brez profilov, tako da potuje pogled po okoliški pokrajini skoraj neprekinjeno.

Steklena fasada AJM 

Stanovanjsko naselje Habakuk smo opremili tudi s stekleno fasado s profili iz aluminija. Steklena fasada se razprostira na pročelju nad glavnimi vhodi v stanovanjske bloke. Izkazala se je za odličen estetski dodatek objektom, saj se v njej prekrasno zrcali okoliška narava, vendar pa njena funkcija sega čez to. zaradi velikih steklenih površin izdatno zalaga s svetlobo notranjost ter zaradi kakovostne zasteklitve pripomore tudi k energetski učinkovitosti (toplotna energija od sonca).

Za osrednje skupne vhode v stanovanjska objekta so bila izbrana AJM vhodna vrata s profili iz aluminija, ki je s 75 milimetrsko širino profilov zagotavljajo zanesljivost in varnost. Ker so profili nekoliko širši je odlična tudi zvočna izolativnost, tako da je zagotovljen mir pred zunanjimi vplivi na hodnikih in v stanovanjih.

Kljub druigačnim prvotnim načrtom smo stanovanjsko naselje Habakuk opremili tudi s steklenimi ograjami za prostorne terase. Z njihovo pomočjo seže pogled na gozdnato Pohorje naravnost od jedilniške mize ali iz sedežne garniture v dnevni sobi.

Sodobna arhitektura tega stanovanjskega naselja je tudi s pomočjo naših izdelkov dobila svojo končno podobo, ki ji ni para med stanovanjskimi naselji v Mariboru in okolici.

 

 

PVC okna AJM 8000 so primerna za novogradnje in prenove. Tako kot v stanovanjskem naselju Habakuk, bodo tudi vam prinesla odlične energetske prihranke.
PVC okna AJM 8000 so primerna za novogradnje in prenove. Tako kot v stanovanjskem naselju Habakuk, bodo tudi vam prinesla odlične energetske prihranke.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Alya in gradnja hiše z AJM

Alya že od malih nog sledi svojim sanjam. Zgodaj se je uveljavila kot uspešna glasbenica, kakršno jo poznamo danes, a to še ni vse, česar si je prilju...
Več

V mestnem središču zasijala okna Zero Sash by AJM

Legendarna prodajalna cvetja Cvetličarna, ki jo mariborčani najdemo na vogalu Tyrševe in Krekove ulice, pod kreativnim vode...
Več

Gentry 11 ima lesena okna AJM

Butični hotel, ki očara  "Potovati, raziskovati neznane kotičke, spoznati navade, najljubše lokale domačinov, začutiti pristen utrip izbrane destinacije...
Več