Stanovanjsko-poslovni kompleks Riegler-Downtown

Med enega izmed večjih projektov lanskega leta štejemo opremo poslovno-stanovanjskega kompleksa Riegler-Downtown. Ekskluzivna stanovanjska soseska se nahaja Seisersbergu v bližini Gradca v Avstriji.

Gre za projekt, ki po svojem konceptu in arhitekturni zasnovi izstopa iz množice enoličnih predmestnih naselij in ponuja bivanje z dodano vrednostjo, ki jo prinašajo sodobna stanovanja z opremo visokega kakovostnega razreda in velikimi svetlimi prostori, ki jih omogočajo naše zasteklitve. Investitor projekta je nepremičninska družba Riegler in Partner.

Stanovanjsko naselje obsega 52 stanovanj in 6 ekskluzivnih mansardnih stanovanj z najsodobnejšo notranjo opremo in ureditvijo. V pritličju in kleti se nahajajo parkirna mesta, do stanovanj pa vodijo zastekljena dvigala. Na vrhu je šestih ekskluzivnih mansardnih stanovanj z vrhunsko nadstandardno opremo, ki so oblikovana in opremljena skupaj z bodočimi lastniki. Vsa imajo tudi prostorno strešno teraso s svojim wellness kotičkom in razgledom na Gradec in okolico. Ob stanovanjih naselje ponuja še gostinski lokal in pisarniške prostore.

Naše podjetje je s stavbnim pohištvom opremilo celotno naselje. Vsa stanovanja v naselju Riegler-Downtown se ponašajo z velikimi steklenimi površinami, ki poskrbijo, da so prostori prežeti s svetlobo in tako pomembno prispevajo k udobju. Steklena ograja na balkonih in terasah pa poskrbi za dolge panoramske razglede. Zastekljeni so tudi tuneli po katerih potujejo dvigala, tako da se stanovalcem odpira razgled po okolici tudi na poti do doma. 

Projekt je bil precej zahteven in obsežen. Izdelanih in vgrajenih je bilo več kot 450 oken in balkonskih vrat. V stanovanjskem delu so bila vgrajena okna AJM 5000 Aluskin, z barvo zunanje aluminijaste prekrivne maske po RAL-u 7016. V prostorih namenjenih poslovni dejavnosti, torej pretežno v pritličju, pa so bila vgrajena ALU okna - natančneje AJM 75 EVO. Vsa okna smo opremili z notranjo in zunanjo polico, ter z zunanjimi žaluzijami, za udobje krmiljena katerih poskrbi elektropogon.

Pri zasteklitvi oken je bila uporabljena tehnika lepljenja stekla v krilo, kar dvigne nivo stabilnosti in zanesljivosti okna še za stopnjo višje. Uporabljena stekla so visoko zvočno izolativna, nad nekaterimi okni so vgrajeni tudi prezračevalni sistemi. Posebno pozornost pri montaži je zahtevala vgradnja stekel v dvigalne jaške, saj so posamezna stekla presegala tudi 300 kg. 

 

 

 

Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Okna AJM v sodobni "vinarski arhitekturi"

Vino, prvobitna narava, sodobna okna in kakovostna arhitektura - enkratna izkušnjo za vsa čutila.  Če kdaj, po...
Več

Lizika je izbrala nova okna AJM

Največji dijaški dom v severovzhodnem delu Slovenije, Dijaški dom Lizike Jančar, je v letu 2019 doživel temeljito energetsko prenovo. Eden od temeljev energetsk...
Več

Ko okno postane stičišče z naravo.

Na najvišji razgledni točki na prelepo avstrijsko štajersko, natančneje v kraju Ciringa, se nahajajo izjemne nastanitve vinogradniške družine Tement, kje...
Več