Stanovanjsko-poslovni kompleks Riegler-Downtown

Ekskluziva bivanja tudi zaradi oken AJM  

Med enega izmed večjih projektov lanskega leta štejemo opremo poslovno-stanovanjskega kompleksa Riegler-Downtown. Ekskluzivna stanovanjska soseska se nahaja v Seiersbergu v bližini Gradca v Avstriji.

Gre za projekt, ki po svojem konceptu in arhitekturni zasnovi izstopa iz množice enoličnih predmestnih naselij in ponuja bivanje z dodano vrednostjo, ki jo prinašajo sodobna stanovanja z opremo visokega kakovostnega razreda in velikimi svetlimi prostori, ki jih omogočajo naše zasteklitve. Investitor projekta je nepremičninska družba Riegler in Partner.

Stanovanjsko naselje obsega 52 stanovanj in 6 ekskluzivnih mansardnih stanovanj z najsodobnejšo notranjo opremo in ureditvijo. V pritličju in kleti se nahajajo parkirna mesta, do stanovanj vodijo zastekljena dvigala. Na vrhu je šestih ekskluzivnih mansardnih stanovanj z vrhunsko nadstandardno opremo, ki so oblikovana in opremljena v sodelovanju z bodočimi lastniki. Vsa imajo tudi prostorno strešno teraso s svojim wellness kotičkom in razgledom na Gradec in okolico. Ob stanovanjih naselje ponuja še gostinski lokal in pisarniške prostore.

Naše podjetje je s stavbnim pohištvom opremilo celotno naselje. Vsa stanovanja v naselju Riegler-Downtown se ponašajo z velikimi steklenimi površinami, ki poskrbijo, da so prostori prežeti s svetlobo in tako pomembno prispevajo k udobju. Steklena ograja na balkonih in terasah pa poskrbi za dolge panoramske razglede. Zastekljeni so tudi tuneli po katerih potujejo dvigala, tako da se stanovalcem odpira razgled po okolici tudi na poti do doma. 

Montaža več kot 450 oken in balkonskih vrat. Smo zmogli? 

Projekt je bil precej zahteven in obsežen. Izdelanih in vgrajenih je bilo več kot 450 oken in balkonskih vrat. V stanovanjskem delu so bila vgrajena okna AJM energeto view, z barvo zunanje aluminijaste prekrivne maske po RAL-u 7016. V prostorih namenjenih poslovni dejavnosti, torej pretežno v pritličju, pa so bila vgrajena ALU okna - natančneje AJM 75+. Vsa okna smo opremili z notranjo in zunanjo polico, ter z zunanjimi žaluzijami, za udobje krmiljena katerih poskrbi elektropogon.

Pri zasteklitvi oken je bila uporabljena tehnika lepljenja stekla v krilo, kar dvigne nivo stabilnosti in zanesljivosti okna še za stopnjo višje. Uporabljena stekla so visoko zvočno izolativna, nad nekaterimi okni so vgrajeni tudi prezračevalni sistemi. Posebno pozornost pri montaži je zahtevala vgradnja stekel v dvigalne jaške, saj so posamezna stekla presegala tudi 300 kg. 

Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!

Hiša s PVC-ALU panoramskimi stenami: uživajte v razgledu!

Na slikoviti, sončni parceli, s čudovitim pogledom na zelene obronke Pohorja, se nahaja nova enodružinska hiša, ki predsta...
Več

Odkrijte čar ALU panoramskih sten v treh vilah v Gajani

V srcu slikovitega istrskega kraja Gajana, le lučaj od Fažane, kjer valovi Jadranskega morja nežno božajo obalo, se nahajajo tri...
Več

Alya in gradnja hiše z AJM

Alya že od malih nog sledi svojim sanjam. Zgodaj se je uveljavila kot uspešna glasbenica, kakršno jo poznamo danes, a to še ni vse, česar si je prilju...
Več