Sodoben poslovni objekt - Technopark Raaba

Sodoben poslovni objekt, ki se nahaja v neposredni bližini avstrijskega Gradca in je zaživel konec leta 2014, smo popolnoma opremili s stavbnim pohištvom in tako pravzaprav poskrbeli za celovit videz objekta, saj so naša tako okna in vhodna vrata, kakor tudi fasada iz aluminija. 

V podjetju AJM se z enako veliko motivacije in zanosa lotevamo opreme zasebnih domovanj, kakor tudi večjih poslovnih objektov. Čeprav se vsiljuje vtis, da so prvi veliko zahtevnejši, kakor drugi, se danes vse pogosteje dogaja, da imajo tudi investitorji poslovnih objektov višje arhitekturne zahteve in potrebe. Tako je tudi v tem primeru investitor želel atraktiven izgled objekta, h kateremu naj svoj delež prispeva tudi zasteklitev. 

Za opremo poslovnih prostorov se najpogosteje uporabljajo ALU okna, saj je aluminij skrajno nezahteven in vzdržljiv material, čeprav ima v osnovi slabše izolativne lastnosti, ki pa, vsaj še pred nekaj leti, pri poslovnih prostorih niso bile najbolj v ospredju.

V primeru poslovnega objekta Technopark Raaba, so se stvari odvile nekoliko drugače. Investitor se je odločil za plastična okna z zunanjo prekrivno masko iz aluminja.

Predlagali smo vgradnjo oken AJM Energeto ALU, ki se ponašajo z dobrimi zvočno-izolativnimi lastnostmi in ga priporočamo za vse klasično izolirane objekte. Hkrati imajo ta okna tudi izredno moderen videz, ki ga prinašajo ravni robovi in zunanja prekrivna maska iz aluminija, ki poskrbi tudi za dodatno zaščito profila okna pred zunanjimi vplivi. Z izbiro zunanje prekrivne maske iz aluminija je investitor poskrbel tudi za celovit videz objekta, saj je za zunanji ovoj stavbe bila izbrana aluminijasta fasadna obloga v podobnem odtenku in jo je prav tako prispevalo naše podjetje.

Za nemoteno delo v pisarnah in za prijetno vzdušje v gostinskih in trgovskih prostorih, še posebej tistih obrnjenih na južno stran, tudi v poletnih mesecih, poskrbi posebna sončno-zaščitna zasteklitev oken. Celovite panoramske razglede, svetle prostore in sodoben videz stavbe zagotavljajo vogalne zasteklitve - v vogalu se steklo stika s steklom, brez ovirja oziroma profila. 

Sodobno arhitekturo tega poslovnega objekta poudarja steklena fasada na pročelju. Ta zalaga notranjost s svetlobo, hkrati pa s svojo orientiranostjo prispeva tudi toplotno energijo, ki jo dajejo sončni žarki, s čimer prinaša dodatne prihranke energije.  

Svoje prostore so v tem sodobno opremljenem poslovnem objektu našla različna mlada podjetja, gostinski lokali, prodajalne in ponudniki nekaterih storitvenih dejavnosti, kot so fitnes in frizer. 

Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Družinski dom z odličnim razgledom

Arhitektka je za svojo mlado petčlansko družino zasnovala sodoben dom, ki je moderen, funkcionalen in obvljadljiv. Sodobno, a sila enostavno zasnovan dom, v eni etaži ponuja ...
Več

Oddih sredi gozda

Na visokih 1000 metrov nadmorske višine globoko med Pohorskimi smrekami se nahaja apartmajski kompleks Storžek, ki smo ga po njegovi prenovi opremili z les-ALU okni AJM. Pristna narava in tišina skupaj z vrhunsko storitvijo so ...
Več

Hiša M

Sodobna enodružinska pritlična hiša, ki je postala nov dom mlade družine znanega mariborskega nogometaša, se ponaša z veliko steklenimi površinami, zato so prostori svetli in meja med notranjostjo in zunanjostjo mini...
Več