Počitniške hiške in stanovanja Golden Hill

Luksuz bivanja in razgledov skozi nova okna AJM 

Golden Hill Country Chalets and Suites je nastal iz prenovljene stare podeželske hiše in njenega gospodarskega poslopja. Nova zgodba tega podeželskega kompleksa iz 18. stoletja združuje tradicijo in sodobnost ter prvotno kmečko-gospodarsko namembnost kompleksa spreminja v prestižen turistični kompleks s počitniškimi hiškami in stanovanji. Leta 2015 odprti zasebni luksuzni kompleks ponuja novo definicijo razkošja in sprostitve, ki je hkrati tudi trajnostno usmerjena.  

Zlati hrib, kakor se imenuje ta turistična destinacija v slovenskem prevodu, se nahaja na vinorodnih gričih na jugu avstrijske štajerske, v vasi St. Nikolai, nedaleč od Gradca. Nastal je iz navdiha lastnikov, ki sta tamkajšnjo pokrajino in njeno tradicijo povzdignila v prestižno turistično destinacijo. Stara podeželska hiša in njeno gospodarsko poslopje - hlev, sta na novo redefinirana in predelana v počitniško hišico s suitami z 180 kvadratnimi metri bivalne površine primerne za do šest oseb in v podstrešno mansardno stanovanje v velikosti 250 kvadratnih metrov in primerno za dve osebi. 

Tukaj se vseskozi prepleta staro, tradicionalno in novo, moderno. Lastnika sta si namreč želela ohraniti tradicionalno arhitekturo, kot se najbolje da. Zato na primer zunanji ovoj stavbe gospodarskega poslopja ostaja v stanju, kot sta ga našla -  in s tem pripoveduje zgodbo preteklosti. Notranjost, na drugi strani, ponuja prvovrstno udobje z vsem kar je potrebno za brezskrben in sproščujoč oddih. Izbrani materiali so visokega kakovostnega razreda, oprema je prestižna, moderna in udobna. Dozidava gospodarskega poslopja je potekala z masivnim lesom, prav tako so bile zgrajene tudi suite. 

Pri obnovi so se upoštevali najstrožji standardi obnovljivih virov energije in energetske učinkovitosti. V notranjosti je urejeno talno gretje. Energijo zagotavljata solarna in fotovoltaična naprava kot tudi geotermalna energija. Tudi vsi ostali elementi od stavbnega pohištva do inštalacij in aparatov so usklajeni z visokimi standardi energetske učinkovitosti in trajnosti. 

Odločitev za najboljše, odločitev za AJM okna Zero Sash 

Ker sta lastnika, Barbara in Andreas Reinsch, pri prenovi izbirala le najboljše materiale, ne preseneča, da so se odločili za našo linijo oken Zero Sash, ki pride posebej do izraza v mansardnem stanovanju. Nahaja se v prenovljenem gospodarskem poslopju - nekdanjem hlevu, in je z 250 kvadrati prostorno in svetlo. Dve stekleni kocki, ki ju sestavljajo panoramske stene, v notranjost spuščata svetlobo in odpirata izjemne razglede. Tri do pet metrov široka panoramska okna in 200 kvadratnih metrov velika steklena terasa, ki je prav tako naš izdelek, ponujajo osupljiv panoramski razgled. Posebej bogat je prostor z jutranjo svetlobo in prvimi sončnimi žarki, saj je panoramska stena na vzodni strani dolga več kot 12 metrov. Medtem, ko tista na južni meri 5 metrov in tista na zahodni 4 metre. 

Za panoramske stene so izbrana drsno-dvižna vrata Zero Sash v izvedbi Panorama. Take so tudi vse ostale zasteklitve. Za izvedbo Panorama so značilne povečane steklene površine in na fiksnih zasteklitvah steklo od stropa do tal (prag je vzporeden z površino). 

Na vrtu, kjer kraljuje 200 kvadratnih metrov velik naravni plavalni ribnik, se nahaja manjša hiška s savno, ki je prav tako opremljena z drsno-dvižnimi vrati Zero Sash v izvedbi Panorama. Tudi preostala zasteklitev nekdanjega gospodarskega objekta, torej okna so prav tako iz naše linije Zero Sash. Izbrana je bila različica s črnim emajliranim robom. Več o njej si lahko ogledate TUKAJ

 

Zero sash okna v rezidenci Golden Hill.
Zero sash okna v rezidenci Golden Hill.
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!

Alya in gradnja hiše z AJM

Alya že od malih nog sledi svojim sanjam. Zgodaj se je uveljavila kot uspešna glasbenica, kakršno jo poznamo danes, a to še ni vse, česar si je prilju...
Več

V mestnem središču zasijala okna Zero Sash by AJM

Legendarna prodajalna cvetja Cvetličarna, ki jo mariborčani najdemo na vogalu Tyrševe in Krekove ulice, pod kreativnim vode...
Več

Gentry 11 ima lesena okna AJM

Butični hotel, ki očara  "Potovati, raziskovati neznane kotičke, spoznati navade, najljubše lokale domačinov, začutiti pristen utrip izbrane destinacije...
Več