Okna Zero Sash in gostilnica Uno

Okna Zero Sash za metropolitanski videz 

Družinsko restavracijo v centru pomurske prestolnice, Murski Soboti, ki je prva v pokrajino ob Muri prinesla pristno italijansko hrano, smo ob njeni prenovi opremili z našim stavbnim pohištvom. Povsem nov stil po prenovi zaokroža stavbno pohištvo Zero Sash by AJM, ki je vhodu kombinirano z našim najnovejšim izdelkom v ponudbi, vhodnimi vrati iz lesa. 

Nov stil restavracije, v katerem se meša pridih zahodnih metropol z eksotiko bližnjega vzhoda in italijanskimi elementi, zaokroža s svojo zunanjo podobo naš Zero Sash, ki je na vhodu kombiniram z našim najnovejšim izdelkom, vhodnimi vrati iz lesa. 

Željo po prenovi restavracije so lastniki lokalno uveljavljene gostilnice Uno, prestavljali vse do trenutka, ko bodo lahko z njeno ponovno otvoritvijo v prenovljeni podobi praznovali hkrati tudi dolgih 25 let odkar so prvič odprli svoja vrata. Gostilnico smo fotografirali ravno na dan, ko bo potekalo slavje in so bile priprave v polnem teku. 

Želja lastnikov so bile velike steklene površine, ki bodo segale od stropa do tal in se bodo v toplejšem delu leta lahko tudi v čim večjem obsegu odpirale zunanjosti - mogočnemu drevoredu in mestnemu vrvežu. V zimskem času pa bo moč iz tople notranjosti ob čaju, kakavu ali topli juhi občudovati poplesavanje snežink in zimsko idilo v mestu.

Odločitev kaj ponuditi stranki je bila v tem primeru precej enostavna - ozki, očesu praktično nevidni okvirji, nizek pohodni prag, veliko stekla, eleganca v črnem, kombinacija fiksnih zasteklitev in drsno-dvižnih vrat, dosežen videz kavarn, bistrojev in mini lokalov, kot jih poznamo iz ulic New Yorka, vse to lahko ponudi samo Zero Sash...  

Vse prednosti linije Zero Sash je hitro prepoznal tudi naročnik in se odločil, da bo z njim določil videz zunanje podobe svojega lokala. Ostalo je samo še vprašanje vhodnih vrat. Vzeti vhodna vrata iz iste linije Zero Sash ali poseči po čem drugem? Ker je gostilnica meša sodoben urbani stil z retro elementi so se steklena vrata Zero Sash zdela preveč minimalistična. Lesena vhodna vrata sodobnega dizajna pa ravno prava kombinacija sodobnega in retro stila.

Tako je stranka izbrala vhodna vrata iz linije Trend les. Vhodna vrata so iz surovega neobdelanega lesa in se odlično spajajo z notranjo ureditvijo, zlasti z mizami, ki so v istem stilu. Les ima s svojo neobdelano obliko retro značaj, sodoben ročaj enostavnih oblik pa doda pridih modernega, današnjega, skupaj z vidnimi tečaji, ki so prav tako v črni barvi, pa tudi surovega, industrijskega, hkrati pa se barvno navezuje tudi na črno zasteklitev Zero Sash. 

Izpostavimo še posebnost, ki jo imajo lesena vhodna vrata iz serije Trend. To je leseno krilo, ki je izdelano iz posebne večslojne gladke lesene "sendvič" plošče, ki ima v sredici popolnoma zvarjeni jeklen okvir, ki preprečuje ukrivljanje vratnega krila.

Gre za posebno patentirano rešitev, ki omogoča izdelavo lesenih vhodnih vrat tudi v večjih dimenzijah, pri tem pa leseno krilo ohranja svojo obliko, hkrati pa imajo vrata s takim krilom tudi odlične zvočne in toplotne rezultate izolativnosti. Odlični rezultati so tudi posledica izolacije iz lesnih vlaken, ki ima nekaj zares odličnih lastnosti: je ekološko prijazna in primerna za recikliranje, je koži prijazna, odlikuje jo visoka poletna in zimska toplotna izolacija, posebej je odprta za difuzijo, prispeva k izvrstni biološki klimi prostora in nenazadnje jo odlikuje tudi visoka tlačna trdnost. Debelina krila je odvisna od izbire pripadajočega okvirja krila in je lahko 78 ali 98 mm. Okvir je sicer izdelan iz lepljenega masivnega lesa, vogali pa so spojeni z mozniki.

Možne izvedbe takšnih vhodnih vrat so iz lesa macesna, smreke ali hrasta. Na voljo pa sta dva lesena profila podboja, AJM Eco-Energy 78 in AJM Eco-Pasiv 98, ki sta ravnih linij, imata dve oziroma tri tesnila ter tri tečaje. Toplotna izolativnost znaša Ud je do 1,0 W/m2K oziroma 0,8W/m2K. V primeru izbire zasteklitev v vratih je ta troslojna (Ug = 0,5 W/m2K). Prag je iz aluminija s prekinjenim termičnim mostom. Po izbiri ima lahko podboj na zunanji strani tudi zunanjo prekrivno oblogo iz aluminija. 

Vrata lahko izdelamo v poljubnih dimenzijah, ki pa morajo ostati znotraj mej tehnično dopustnega. Če vas zanimajo taka vhodna vrata, vam jih z veseljem predstavimo v našem prodajnem salonu. Obiščite vam najbližjega. 

 

 

 

Zero Sash elegantna črna in steklo.
Zero Sash elegantna črna in steklo.
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!

Alya in gradnja hiše z AJM

Alya že od malih nog sledi svojim sanjam. Zgodaj se je uveljavila kot uspešna glasbenica, kakršno jo poznamo danes, a to še ni vse, česar si je prilju...
Več

V mestnem središču zasijala okna Zero Sash by AJM

Legendarna prodajalna cvetja Cvetličarna, ki jo mariborčani najdemo na vogalu Tyrševe in Krekove ulice, pod kreativnim vode...
Več

Gentry 11 ima lesena okna AJM

Butični hotel, ki očara  "Potovati, raziskovati neznane kotičke, spoznati navade, najljubše lokale domačinov, začutiti pristen utrip izbrane destinacije...
Več