Okna AJM v sodobni "vinarski arhitekturi"

Vino, prvobitna narava, sodobna okna in kakovostna arhitektura - enkratna izkušnjo za vsa čutila. 

Če kdaj, potem zdaj, v času korona krize, izkoristimo čas za odkrivanje neznanih kotičkov domovine. Odpravimo se mimo avtocest – tja, kamor vodijo vijugaste lokalne poti. Ena takih pripelje do gornje slovenskogoriške vinske ceste, kjer najdemo odlične vinarje, neokrnjeno naravo in vrhunsko kulinariko. Vse bolj pa tudi odlično arhitekturo.

Tukaj, na svečinskem območju Slovenskih goric je nedavno zrasla nova odlična vinska klet Vračko s sodobno »vinsko arhitekturo«. Klet ni več hladen podzemni prostor, napolnjen s temo, vlago in prašnimi sodi, ampak zanimiv arhitekturni presežek, ki se skupaj z dobrim vinom zliva v enkratno doživetje.

Vinska klet je zrasla iz več kot stoletje dolge gostinsko-vinogradniške tradicije družine Vračko, katere predstavnik četrte generacije je vinar Matej Vračko. Ta v svoji vinski kleti, ki je lani na prestižnem dunajskem vinskem tekmovanju postala najboljša slovenska klet, ponuja kakovostna bela vina in penine v spremljavi hladnih jedi, pripravljenih v domačem gostišču, streljaj od vinske kleti.

Moderno vinsko klet je s stavbnim pohištvom opremilo naše podjetje - AJM. Smo prvi in največji slovenski proizvajalec stavbnega pohištva iz PVC-ja, lesa in aluminija. Slednji vse bolj pridobiva veljavo, saj je trpežen, odporen, estetski in preprost za vzdrževanje. Za opremo vinske kleti ga je izbral tudi investitor, mladi vinar Matej Vračko.

Z veliki steklenimi stenami do razgledov kot z razglednice

Pri AJM smo izdelali več večjih panoramskih zasteklitev z aluminijastimi okvirji znamke Wicona. Aluminijaste okenske konstrukcije so v preteklosti priporočali zlasti za poslovne objekte, saj je aluminij slab izolator, a temu ni več tako. Alu okna AJM oziroma profili za njihovo izdelavo imajo prekinjen termični most, kar omogoča doseganje dobrih toplotno-izolativnih vrednosti in so tako primerni tudi za stanovanjske, gostinske in nastanitvene objekte.

Uporabljen je profil AJM WicLine 75 Evo s širino 75 mm ter skupno debelino stekla 70 mm. Oblika profilov je elegantna, poda se k moderni arhitekturni zasnovi. Izbrana je siva barva temnega tona in v fini strukturi (DB 703 FS). Tako se stavbno pohištvo zlije s sodobnim, tukaj na trenutke zelo neobdelanim industrijskim ambientom, ki je najbolj poudarjen v zasebni sobi, kjer lahko ob vinu in razgledu uživa zaključena družba.

Največja panoramska stena se razteza po južnem delu objekta in meri kar 16 metrov v dolžino in čez 3 metre v višino. O naravni osvetljenosti notranjih prostorov tako ne gre izgubljati besed. Posamezne steklene plošče so med seboj spete s tako rekoč nevidnimi stiki, kar očem omogoča neprekinjen panoramski razgled po okolici – na vasico, obdelovalno zemljo in seveda griče z vinsko trto.

Vsi vhodi v svet vinskih degustacij so prav tako opremljeni z elementi AJM: gostinski del z vhodnimi vrati AJM Trend z osnovno aluminijasto konstrukcijo in lesenim polnilom v krilu v ščetkanem hrastu, vhodi v klet pa z vhodnimi vrati AJM Trend z aluminijasto konstrukcijo in aluminijastim polnilom v vratnem krilu – vse v enakem temno sivem tonu, kakor profili zasteklitev. S tem je stavbno pohištvo zaokrožena celota in skladni element celotne arhitekture.

O gostinsko-vinski ponudbi družine Vračko si lahko več preberete tukaj: www.vracko.si.

O uporabljenih elementih AJM pa vam lahko več povemo v naših prodajnih salonih, ali na brezplačni telefonski številki 080 14 01. Lahko nam tudi pišete - kontakt

Vinska klet Vračko ima vgrajena ALU okna AJM in vhodna vrata AJM. Najdaljša steklena stena meri 16 metrov in je visoka več kot 3 metre.
Vinska klet Vračko ima vgrajena ALU okna AJM in vhodna vrata AJM. Najdaljša steklena stena meri 16 metrov in je visoka več kot 3 metre.
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!

Alya in gradnja hiše z AJM

Alya že od malih nog sledi svojim sanjam. Zgodaj se je uveljavila kot uspešna glasbenica, kakršno jo poznamo danes, a to še ni vse, česar si je prilju...
Več

V mestnem središču zasijala okna Zero Sash by AJM

Legendarna prodajalna cvetja Cvetličarna, ki jo mariborčani najdemo na vogalu Tyrševe in Krekove ulice, pod kreativnim vode...
Več

Gentry 11 ima lesena okna AJM

Butični hotel, ki očara  "Potovati, raziskovati neznane kotičke, spoznati navade, najljubše lokale domačinov, začutiti pristen utrip izbrane destinacije...
Več