Nova lesena okna v stari preobleki

Ta lesena okna so brez dvoma tudi okras 

V samem središču Maribora je nedavno svoja vrata odprla renovirana lepotica, stavba, ki so jo meščani poznali nekoč zelo dolgo nazaj po pivovarni, malo manj nazaj pa po priljubljenem lokalu, zadnjih nekaj let pa po žalostnem obrazu, ki je kazala propadanje kulturne dediščine. A, vse do pred nekaj let,…

… ko se je prenove stavbe na Koroški 2 in 4 lotil lokalni podjetnik s posluhom za kulturno izročilo preteklosti. Po letih intenzivne prenove, ki je potekala prav od temeljev je v prvih dneh letošnje pomladi svoja vrata odprl luksuzni hotel z velnesom, kavarno in gostilno - Hotel in Gostilna Maribor.

Sodoben kompleks, ki ohranja vse ključne poteze kulturnega spomenika, smo sooblikovali tudi v našem podjetju, saj smo prispevali vsa okna, drsno-nagibna balkonska vrata, fiksne zasteklitve in vhodna vrata. Želja je bila ohranitev prvotnega videza objekta, in ker so okna in vrata pomemben sooblikovalec videza vsake stavbe, to pomeni, da smo morali izdelati stavbno pohištvo, ki bo ohranjalo videz iz preteklosti, hkrati pa bo zagotavljalo vse prednosti, ki jih imajo sodobna okna, z dobro zvočno in toplotno izolacijo na čelu.

Za okna smo uporabili lesene profile iz sistema AJM Pasiv+, uporabljen les je smrekov. Les je naraven in zato tudi izredno lep material, ki pa potrebuje že pri obdelavi veliko skrbnosti. Za izdelavo lesenih oken uporabljamo les najboljše kakovosti, s katerim ravnamo izredno skrbno že od skladiščenja naprej. Da bi les ohranil vse svoje dragocene značilnosti, je namreč že pri skladiščenju potrebno zagotoviti točno določene termične pogoje, hkrati je potrebno z lesom pri obdelavi skrbno ravnati, saj je morebitne praske in druge poškodbe izredno težko popraviti. Za obdelavo lesa uporabljamo najnovejše tehnološke postopke, les pa zaščitimo z večslojnimi okolju prijaznimi premazi. Pri nas prav vsako leseno okno obdelamo s 4-slojno barvno zaščito, ki varuje okno pred škodljivimi vplivi iz okolja. Obenem z njimi ustvarimo tudi želen barvni videz in lesk. V primeru Hotela Maribor so okna obdelana na obeh straneh z belo lazuro.

Sicer pa so okna s profili iz sistema AJM Pasiv+ rubustna in zanesljiva z debelino podboja 90 mm in skupno višino podboja in krila 103 mm, s trislojno zasteklitvijo (skupna debelina stekla je lahko kar do 54 mm), s trislojnim tesnjenjem (na notranji strani je vstavljeno suho tesnilo, kar daje oknu estetsko usklajeni videz. Pri Hotelu in Gostilni Maribor so z namenom, da bi dosegli prvoten videz okna uporabljene še vertikalne okrasne prečke. Okno AJM Pasiv+ ima na zunaji strani na okvirju še zaščitno odkapno letev, ki pa je v tem primeru, zaradi posnemanja prvotnega videza, nima. 

Pri zasteklitvi oken za Hotel Maribor smo uporabili našo najnovejšo tehniko, kjer steklo lepimo v krilo okna. Prednosti te tehnike so številne. Dviguje mehansko trdnost okna, povečuje tudi njegovo toplotno in zvočno izolativnost. Krilo je s pomočjo te tehnike tudi stabilnejše in ohranja svojo obliko do milimetra natančno, saj krilo več ne nosi stekla, ampak steklo nosi krilo.

Okovje je skrito, kar pomeni, da tečaji niso vidni. To prav tako prispeva k varnosti in pripomore k lepšemu celostnemu videzu okna.

Za izhode na terase apartmajev Hotela Maribor smo vgradili še široka drsno-nagibna balkonska vrata, ki poskrbijo za velike izhode, hkrati pa skupaj s pripadajočimi fiksnimi zasteklitvami notranjost apartmajev razkošno zalagajo s svežim zrakom in dnevno svetlobo.

Vhodna vrata v objekt so prav tako iz sistema AJM Pasiv+, uporabljen les je macesen, ki je na obeh straneh oljen. Posebnost teh vrat je njegovo krilo, ki je sestavljeno iz posebne večslojne gladke lesene »sendvič« plošče, ki je iz lepljenega masivnega lesa, ima izolacijo iz lesnih vlaken in posebno patentirano rešitev popolnoma zvarjen jekleni okvir, ki poteka po vsem obodu krila in preprečuje ukrivljanje. Vrata s tovrstnim krilom dosegajo odlične toplotne in zvočne karakteristike. 

Če načrtujete nakup stavbnega pohištva in bi želeli želeli nova lesen okna ali lesena vhodna vrata, ne odlašajte. Kontaktirajte nas in se naročite na brezplačne izmere in svetovanje na objektu, lahko pa nam posredujete tudi mere in v nekaj dneh vam bomo pripravili informativno ponudbo.

Vabljeni tudi v naše prodajne salone, kjer predstavljamo vsa naša okna in vhodna vrata iz lesa in drugih materialov. 

Lesena okna AJM Pasiv 90 iz lesa smreke v beli lazuri krasijo stavbo v središču Maribora.
Lesena okna AJM Pasiv 90 iz lesa smreke v beli lazuri krasijo stavbo v središču Maribora.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Alya in gradnja hiše z AJM

Alya že od malih nog sledi svojim sanjam. Zgodaj se je uveljavila kot uspešna glasbenica, kakršno jo poznamo danes, a to še ni vse, česar si je prilju...
Več

V mestnem središču zasijala okna Zero Sash by AJM

Legendarna prodajalna cvetja Cvetličarna, ki jo mariborčani najdemo na vogalu Tyrševe in Krekove ulice, pod kreativnim vode...
Več

Gentry 11 ima lesena okna AJM

Butični hotel, ki očara  "Potovati, raziskovati neznane kotičke, spoznati navade, najljubše lokale domačinov, začutiti pristen utrip izbrane destinacije...
Več