Nov dom za novo upanje

Podarili smo PVC okna

Družina iz Zgornje Kungote je oktobra lani po požaru ostala brez strehe nad glavo in si zgolj za las rešila svoja življenja. Danes na pogorišču stoji nova hiša, ki so jo v veliki humanitarni akciji pomagali graditi obrtniki, podjetja in prostovoljci. Njihov klic na pomoč smo slišali tudi pri nas in družini darovali vsa okna, balkonska vrata in vhodna vrata.

Gospod Miro, oče družine, ki jih je doletela ta huda nesreča, si po požaru ni želel drugega, kakor čim prej zgraditi nov topel dom za svojo družino. Na pomoč lokalne skupnosti je upal, da bo ta tako širokogrudna in od vsepovsod, si ni upal niti sanjati. V novo hiško, ki se sicer ne bohoti zaradi edinstvene arhitekture, izžareva pa veliko topline in hvaležnost družine, da je, smo pripomogli tudi mi z okni in vhodnimi vrati. Vgradili smo PVC okna AJM Performance in vhodna vrata iz serije Entry.

PVC okno AJM Performance je primerno za graditelje energetsko zahtevnejših objektov, saj ima odlične karakteristike na področju toplotne in zvočne izolativnosti. Prednosti tega okna so tudi v širokem podboju, treh brezkončnih tesnilih, ter velikim naslonom med podbojem in krilom, ki zagotavljajo visoko toplotno in zvočno izolacijo.

Pri zasteklitvi okna AJM Performance je uporabljena najnovejša tehnologija lepljenja stekla v krilo, ki ima številne prednosti. Okna s tehniko stekla lepljenega v krilo tako ne potrebujejo več v krilu jeklenih ojačitev, saj nosilnost krila prevzame steklo, in ne več obratno, ko je krilo nosilo steklo. Vlom ni mogoč, saj je steklo lepljeno v krilo nemogoče sneti, tudi če se na notranji strani zlomi letvica.

Okna vnašajo v notranjost svetlobo, hkrati pa je skozi nje, kar je razvidno tudi iz fotografij, v vsakem trenutku dneva čudoviti pogledati na prekrasno okoliško panoramo. Izbrani roloji, za katere so si želeli, da so v dekorju lesa, v teh vročih poletnih dneh poskrbijo za potrebno zaščito pred sončno pripeko.

Vhodna vrata Entry so sestavljena iz prečk, možnih je veliko variant in kombinacij med polnilom in steklom. Izberete si lahko povsem svoj model, če je ta v skladu s tehnološko dopustnostjo. Družina se je odločila za obstoječo možnost, za model 2225, ki je iz kombinacije stekla in prečk.

Gre za brezčasen model v beli barvi na notranji in zunanji strani, ki se lepo podaja klasični podeželski arhitekturi. K lepemu hišnemu vhodu prispeva tudi obsvetloba ob vratih s steklom, ki s svojo mlečno strukturo preprečuje radovedne poglede od zunaj, vendar pa skupaj s steklenim vstavkom v krilu poskrbi za obilno naravno dnevno svetlobo v predsobi, ki se nadaljuje v kuhinjo in dnevni prostor, zato vrata prispevajo tudi k osvetlitvi teh prostorov.

Družina je neizmerno vesela in hvaležna svoje nove hiške, ki se z nežno zeleno barvo fasadnega ovoja zliva s prekrasnimi štajerskimi griči. V svojo novo hiško, ki jim je v veliko zadovoljstvo, hkrati pa tudi v grenak spomin na veliko nesrečo, ki jih je doletela, z odprtimi rokami sprejemajo vse, ki se oglasijo pri njih. Lep hišni vhod pa zgolj poskrbi za piko na i k odprtem in toplem sprejemu domačih.

Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Alya in gradnja hiše z AJM

Alya že od malih nog sledi svojim sanjam. Zgodaj se je uveljavila kot uspešna glasbenica, kakršno jo poznamo danes, a to še ni vse, česar si je prilju...
Več

V mestnem središču zasijala okna Zero Sash by AJM

Legendarna prodajalna cvetja Cvetličarna, ki jo mariborčani najdemo na vogalu Tyrševe in Krekove ulice, pod kreativnim vode...
Več

Gentry 11 ima lesena okna AJM

Butični hotel, ki očara  "Potovati, raziskovati neznane kotičke, spoznati navade, najljubše lokale domačinov, začutiti pristen utrip izbrane destinacije...
Več