Meščanska vila

Na mirni lokaciji, v urejenem okolju enega od slovenskih mest, se nahaja popolnoma prenovljena meščanska vila. Skrbna prenova je do potankosti ohranila arhitekturne detajle obdobja v katerem je bila zgrajena. Tudi novi elementi so narejeni v izvornem stilu. Izjema ni niti stavbno pohištvo, ki smo ga izdelali v našem podjetju. 

Vila, ki je nastala v začetku 19. stoletja je zasebni investitor prenovil do potankosti. Prenova je zajemala tako zunanji ovoj stavbe, kakor notranje prostore. Vsak, ki se je kdaj loteval prenove starejšega objekta ve, kako zahteven projekt je to, še posebej, če želimo pri tem ohraniti izvirno podobo objekta. Pogosto se namreč zgodi, da o objektu in morebitnih kasnejših posegih ni na voljo nobene tehnične dokumentacije, tako je vsak poseg tudi veliko tveganje. Zato so pri takih projektih nujni izvajalci z veliko izkušenj in občutka za obnovo starejših objektov. Če ob tem še vzamemo v obzir dejstvo, da so dela potekala v skladu s spomeniškovarstvenimi predpisi, ki predvidevajo uporabo materialov, ki niso množično na trgu, je jasno, zakaj se je lastnik te čudovite meščanske vile odločil, da bo izvedbo prenove zaupal le izvajalcem z dolgoletno tradicijo in bogatim referenčnim portfolijem. 

Prenova je potekala po delih in je zaradi obsega dela zahtevala tudi veliko koordinacije in prilagajanja med izvajalci. Del zunanje prenove je tudi naš prispevek - novo stavbno pohištvo. To je bilo zamenjano v celoti.

Projekt je bil zahteven, saj je bilo po predpisih spomeniškovarstvene službe, bilo potrebno opraviti rekonstrukcijo obstoječega stavbnega pohištva. Ohraniti podobo prvotnega in pri tem imeti še vse tehnične prednosti sodobnega, je bila torej naša osnovna naloga pri izdelavi tega stavbnega pohištva. Projekt je bil še dodatno kompliciran v primerih nekaterih elementov, ki imajo na vrhu krivine. Izdelali smo okna AJM Performance, ki so na zunanji strani zelene, znotraj pa krem bele barve. Tako so okna na zunanji strani ohranila prvoten videz objekta, na notranji strani pa z izbiro nežne in tople krem bele barve delujejo umirjeno in nevpadljivo. Ob stavbnem pohištvu smo poskrbeli še za zunanja senčila - ALU roloje v enaki barvni kombinciji kakor okna. 

Vila je dobila novo stavbno pohištvo, ki ohranja izvoren videz objekta, ob tem pa je energetsko učinkovito, stabilno in zanesljivo. Poskrbi za popolno udobje v notranjih prostorih tako poleti, ko s senčili zaščiti pred sončno pripeko, kot pozimi, ko nudi prihranek energije in preprečuje toplotne izgube. 

Dodajmo še, da smo na notranji, dvoriščni strani vile, z ALU stavbnim pohištvom opremili zimski vrt, ki poskrbi za neposreden stik z okolico in nudi udobno bivanjsko okolje v vseh letnih časih. 

Več o naših oknih AJM Performance si lahko preberete TUKAJ

 

 

 

 

Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Družinski dom z odličnim razgledom

Arhitektka je za svojo mlado petčlansko družino zasnovala sodoben dom, ki je moderen, funkcionalen in obvljadljiv. Sodobno, a sila enostavno zasnovan dom, v eni etaži ponuja ...
Več

Oddih sredi gozda

Na visokih 1000 metrov nadmorske višine globoko med Pohorskimi smrekami se nahaja apartmajski kompleks Storžek, ki smo ga po njegovi prenovi opremili z les-ALU okni AJM. Pristna narava in tišina skupaj z vrhunsko storitvijo so ...
Več

Hiša M

Sodobna enodružinska pritlična hiša, ki je postala nov dom mlade družine znanega mariborskega nogometaša, se ponaša z veliko steklenimi površinami, zato so prostori svetli in meja med notranjostjo in zunanjostjo mini...
Več