Meščanska vila

PVC okna za ohranitev prvotnega videza objekta 

Na mirni lokaciji, v urejenem okolju enega od slovenskih mest, se nahaja popolnoma prenovljena meščanska vila. Skrbna prenova je do potankosti ohranila arhitekturne detajle obdobja v katerem je bila zgrajena. Tudi novi elementi so narejeni v izvornem stilu. Izjema ni niti stavbno pohištvo, ki smo ga izdelali v našem podjetju. 

Vila, ki je nastala v začetku 19. stoletja je zasebni investitor prenovil do potankosti. Prenova je zajemala tako zunanji ovoj stavbe, kakor notranje prostore. Vsak, ki se je kdaj loteval prenove starejšega objekta ve, kako zahteven projekt je to, še posebej, če želimo pri tem ohraniti izvirno podobo objekta. Pogosto se namreč zgodi, da o objektu in morebitnih kasnejših posegih ni na voljo nobene tehnične dokumentacije, tako je vsak poseg tudi veliko tveganje. Zato so pri takih projektih nujni izvajalci z veliko izkušenj in občutka za obnovo starejših objektov. Če ob tem še vzamemo v obzir dejstvo, da so dela potekala v skladu s spomeniškovarstvenimi predpisi, ki predvidevajo uporabo materialov, ki niso množično na trgu, je jasno, zakaj se je lastnik te čudovite meščanske vile odločil, da bo izvedbo prenove zaupal le izvajalcem z dolgoletno tradicijo in bogatim referenčnim portfolijem. 

Prenova je potekala po delih in je zaradi obsega dela zahtevala tudi veliko koordinacije in prilagajanja med izvajalci. Del zunanje prenove je tudi naš prispevek - novo stavbno pohištvo. To je bilo zamenjano v celoti.

Okna in spomeniškovarstvena služba 

Projekt je bil zahteven, saj je bilo po predpisih spomeniškovarstvene službe, bilo potrebno opraviti rekonstrukcijo obstoječega stavbnega pohištva. Ohraniti podobo prvotnega in pri tem imeti še vse tehnične prednosti sodobnega, je bila torej naša osnovna naloga pri izdelavi tega stavbnega pohištva. Projekt je bil še dodatno kompliciran v primerih nekaterih elementov, ki imajo na vrhu krivine. Izdelali smo okna AJM Performance, ki so na zunanji strani zelene, znotraj pa krem bele barve. Tako so okna na zunanji strani ohranila prvoten videz objekta, na notranji strani pa z izbiro nežne in tople krem bele barve delujejo umirjeno in nevpadljivo. Ob stavbnem pohištvu smo poskrbeli še za zunanja senčila - ALU roloje v enaki barvni kombinciji kakor okna. 

Vila je dobila novo stavbno pohištvo, ki ohranja izvoren videz objekta, ob tem pa je energetsko učinkovito, stabilno in zanesljivo. Poskrbi za popolno udobje v notranjih prostorih tako poleti, ko s senčili zaščiti pred sončno pripeko, kot pozimi, ko nudi prihranek energije in preprečuje toplotne izgube. 

Dodajmo še, da smo na notranji, dvoriščni strani vile, z ALU stavbnim pohištvom opremili zimski vrt, ki poskrbi za neposreden stik z okolico in nudi udobno bivanjsko okolje v vseh letnih časih. 

Več o naših oknih AJM Performance si lahko preberete TUKAJ

 

Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!

Alya in gradnja hiše z AJM

Alya že od malih nog sledi svojim sanjam. Zgodaj se je uveljavila kot uspešna glasbenica, kakršno jo poznamo danes, a to še ni vse, česar si je prilju...
Več

V mestnem središču zasijala okna Zero Sash by AJM

Legendarna prodajalna cvetja Cvetličarna, ki jo mariborčani najdemo na vogalu Tyrševe in Krekove ulice, pod kreativnim vode...
Več

Gentry 11 ima lesena okna AJM

Butični hotel, ki očara  "Potovati, raziskovati neznane kotičke, spoznati navade, najljubše lokale domačinov, začutiti pristen utrip izbrane destinacije...
Več