Lizika je izbrala nova okna AJM

Kdo je Lizika in zakaj je izbrala okna AJM? 

Največji dijaški dom v severovzhodnem delu Slovenije, Dijaški dom Lizike Jančar, je v letu 2019 doživel temeljito energetsko prenovo. Eden od temeljev energetske sanacije je zamenjava oken in vrat. Tukaj smo nastopili mi in dom opremili s PVC okni AJM. 

Za energetsko prenovo dijaškega doma v katerem bivajo fantje in dekleta, ki obiskujejo različne mariborske srednje šole, so bila izbrana PVC okna, in sicer model AJM Energeto. Gre za standardna PVC okna, ki veljajo za najpogostejšo izbiro naših strank v primeru prenov. Profili oken so ostali tako na notranji, kot na zunanji strani v beli barvi. Okno AJM Energeto ima sicer moderne, ozke profile, izravnanin in gladkih linij, ki se zlijejo z vsakršnim interierjem. 

PVC okna z nadstandardnimi lastnostmi 

Čeprav gre za naše najbolj standardno okno, smo v njega vključi odlične tehnične karakteristike, za katere menimo, da jih vsako sodobno energetsko učinkovito okno mora imeti. Zato je tako kot pri vseh PVC oknih AJM tudi pri tem modelu steklo lepljeno v krilo okna, s čimer se dviguje nivo toplotne izolativnosti in varnosti, prav tako pa okno s tem pridobiva na stabilnosti. Prav tako imajo ta PVC okna, tako kot vsa okna AJM, podboj in krilo iz steklenih vlaken, kar povečuje kakovost in stabilnost okna, jeklena ojačitev, ki je bila dober prevednik temperature, pa ni več potrebna.

Okno AJM Energeto tudi odlično tesni, saj ima ob standardnih tesnilih vgrajeno še prikrito srednje tesnilo, ki izboljša tesnjenje v smislu zvočne in toplotne izolacije, hkrati pa zaščiti okovje pred zunanjimi vplivi. Tako dijake pri učenju ne bo več motil promet iz cestišča v središče mesta, sirene reševalnih vozil iz kliničnega centra in vlak, ki brzi mimo po progi v neposredni bližini. 

V dijaški dom Lizike Jančar smo vgradili različne vrste oken, od enodelnih, do trodelnih, v različnih kombinacijah odpiranja in fiksnih zasteklitev. Potrebno je bilo upoštevati tudi varnostne predpise in mehanizme, zato smo ponekod v profile vgradili tudi posebne ključavnice, ki, kadar je to potrebno, preprečujejo odpiranje oken. 

Za senčenje izbrane zunanje žaluzije 

Na vsa okna so bila vgrajena tudi senčila. Investitor se je odločil za zunanje žaluzije na ročno upravljanje s pomočjo teleskopske palice, s katero poljubno uravnavamo položaj lamel in pa dvigujemo ali spuščamo celotno zunanje senčilo. V nekaterih kletnih prostorih so bile uporabljene notranje žaluzije. 

S PVC profilov smo izdelali tudi steklena vhodna vrata in več medetažnih vrat. Nekaj modelov vhodnih vrat - predvsem za stranske vhode, pa je iz linije Entry, kjer se kombinirajo PVC paneli, prečke in steklo. 

Nova okna prinesla obilo sprememb 

Lizika je dobila novo podobo, predvsem pa višjo energetsko učinkovitost, ki prinaša, več udobja in komforta za njene stanovalce in ima pozitiven učinek na okolje. 

To pa je pri opisu izkušenj z novimi AJM okni izpostavila tudi direktorica doma mag. Bojana Peruš Marušič:
"Veseli nas, da so v energetsko prenovljenem Dijaškem domu Lizike Jančar sedaj vgrajena kvalitetna, učinkovita in zelo lepa okna AJM, saj si v domu bivajoči dijaki zaslužijo le najboljše. Toplotna in zvočna izolacija je naravnost neverjetna in tudi po zaslugi oken AJM objekt sedaj ustreza najzahtevnejšim energetskim smernicam v zvezi z varovanjem okolja. Sodelovanje z vsemi zaposlenimi podjetja AJM je potekalo na visokem strokovnem nivoju, zato ne preseneča zgodba o uspehu, ki smo ji priča preteklih 30 let in prepričani smo, da se bo ta zgodba nadaljevala tudi v prihodnosti!"  

Če načrtujete prenovo in iščete standardno energetsko učinkovita in lepa nova okna, priporočamo izbiro oken AJM Energeto.
Bi želeli ponudbo? Sestavite jo lahko s konfiguratorjem. Lahko pa vam jo pripravimo tudi mi. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali. 

 

Dijaški dom Lizike Jančar je po energetski sanaciji dobil nova okna AJM.
Dijaški dom Lizike Jančar je po energetski sanaciji dobil nova okna AJM.
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!

Alya in gradnja hiše z AJM

Alya že od malih nog sledi svojim sanjam. Zgodaj se je uveljavila kot uspešna glasbenica, kakršno jo poznamo danes, a to še ni vse, česar si je prilju...
Več

V mestnem središču zasijala okna Zero Sash by AJM

Legendarna prodajalna cvetja Cvetličarna, ki jo mariborčani najdemo na vogalu Tyrševe in Krekove ulice, pod kreativnim vode...
Več

Gentry 11 ima lesena okna AJM

Butični hotel, ki očara  "Potovati, raziskovati neznane kotičke, spoznati navade, najljubše lokale domačinov, začutiti pristen utrip izbrane destinacije...
Več