Družinski dom z odličnim razgledom

Nova hiša, nova okna. Toda kakšna? Kaj pa vrata? 

Arhitektka je za svojo mlado petčlansko družino zasnovala sodoben dom, ki je moderen, funkcionalen in obvljadljiv. Sodobno, a sila enostavno zasnovan dom, v eni etaži ponuja vse kar je potrebno za udobno življenje in zdravo otroštvo. 

Do potankosti funkcionalno zasnovan dom mlade družine ločuje dnevne prostore od prostorov namenjenih za umik od vsakodnevnega vrveža. Ker pa je hiša umeščena na podežlje, v objem narave, sta se mlada starša odločila, da bo njihov dom sestavljen iz velikih steklenih površin in velikih premičnih sten. Tako vanj vstopa kar se da veliko dnevne svetlobe, hkrati pa ponuja krasne razglede po zeleni okolici. 

Izbira: ALU okna in ALU vrata 

Lastnika sta se odločila, da bosta za svoj dom izbrala aluminijasto stavbno pohištvo - iz aluminija so tako okna, kot vhodna vrata. No slednja so pravzaprav v kombinaciji aluminija in lesa. Za okna sta tako izbrala sistem AJM ALU 75+. Gre za odlično ALU okno primerno za zahtevnejše potrebe, kot je gradnja energetsko varčnejših objektov - tako so ta okna iz aluminija primerna tudi za hiše.

Natančneje to pomeni, da gre pri tem oknu za profile z debelino podboja 75 mm in krila 85 mm s prekinjenim termičnim mostom. Našteto skupaj s pestro izbiro termoizolacijskih stekel omogoča doseganje višjih vrednosti toplotne izolativnosti, kot smo jih vajeni od oken s profili iz aluminija. Skupna toplotna izolativnost profila in stekla, torej okna, znaša Uw = do 0,79 W/m²K.

Lastnika sta izbrala enotno barvo profila tako na zunanji in notranji strani - gre za sivo barvo DB 703, ki deluje brezčasno, hkrati pa poudari arhitekturo objekta. Velike drsne stene povezujejo v obliki drsno-dvižnih vrat ponujajo lep prehod na teraso. 

Vrata v kombinaciji lesa in aluminija 

Vhodna vrata so iz linije Trend. Krilo je iz lesa ščetkanega hrasta, podboj je iz aluminija. K vhodnim vratom sta lastnika dodala še obsvetlobo, ki notranjost veže bogato osvetli z dnevno svetlobo, hkrati pa vhodna vrata estetsko zaokroži in pušča vtis o večjem in prestižnejšem vhodu.

Na obsvetlobo lahko lastnika po želji kadarkoli dodata še strukturno obsvetlobo in s tem poudarita moderen in rahlo industrijski videz objekta. 

Vedno se je lepo vrniti domov. Še posebej pa v tako čudovito družinsko hišo. 

Družinska hiša z okni iz aluminija.
Družinska hiša z okni iz aluminija.
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!

Alya in gradnja hiše z AJM

Alya že od malih nog sledi svojim sanjam. Zgodaj se je uveljavila kot uspešna glasbenica, kakršno jo poznamo danes, a to še ni vse, česar si je prilju...
Več

V mestnem središču zasijala okna Zero Sash by AJM

Legendarna prodajalna cvetja Cvetličarna, ki jo mariborčani najdemo na vogalu Tyrševe in Krekove ulice, pod kreativnim vode...
Več

Gentry 11 ima lesena okna AJM

Butični hotel, ki očara  "Potovati, raziskovati neznane kotičke, spoznati navade, najljubše lokale domačinov, začutiti pristen utrip izbrane destinacije...
Več