AJM 8000 ALUSKIN

Toplotna izolativnost: izboljšana
Zvočna izolativnost: izboljšana
Varnost: izboljšana
Cenovni razred: višji

Barve

Več kot 250 odtenkov za PVC okna

Na PVC profile lahko nanašamo različne barve po vaših željah. Barve so na izbiro po lestvici RAL - izbirate lahko med več kot 250 odtenki, pri čemer je možna tudi kombinacija več barv na enem oknu.

V vseh 250 odtenkih barvne lestvice RAL lahko pobarvamo tudi zunanje ALU prekrivne profile, ki poskrbijo za dodatno zaščito. Za barvanje PVC profilov oken in vrat uporabljamo barvo na vodni osnovi, ki je okolju prijaznejša od ostalih barv.

 

Sistem barvanja Adler Protor

Za najzahtevnejše objekte priporočamo izbiro sistema barvanja Adler Protor, ki omogoča kakovosten in vzdržljiv nanost vseh barv po lestvici RAL, ne glede na material.

Foliranje za učinek lesa - barvni sistem DEKOR

Lahko se odločite tudi za tehniko foliranja. Gre za tehnološki proces toplega lepljenja renolitnih folij v različnih barvah in v raznih barvnih imitacijah lesa.

Barve

Izberite barvo, ki bo ustrezala tako arhitekturnim rešitvam kot vašim željam.

Okna in varnost

Le varna okna ponujajo brezkrbno in sproščeno počutje. Pri AJM vam ponujamo več različnih razredov varnostnih stopenj.

Z vgradnjo enih najbolj kakovostih okovij, vzdržljivim in kakovostnim materilom okvirja in krila ter kakovostno zasteklitvijo sicer že serijsko poskrbimo za visoko stopnjo varnosti.

Sicer pa varnostne stopnje delimo v 4 različne razrede: od osnovne varnosti, do RC1 - varnostna stopnja 1, preko RC2 do RC3. 

Standardna varnostna stopnja RC1 in najvišja RC3

Okna AJM so opremljena z okovjem proizvajalca Winkhaus, ki spada med najbolj kakovostne na evropskem trgu. V standardu ponujamo okovje z varnostno stopnjo RC1 s petimi varnostnimi zapirali. Standardno stopnjo pa lahko še zvišate z izbiro okovja, ki nudi najvišjo protivlomno varnost - stopnja RC3.

Otroško zapiralo in kljuka s ključem ali varnostnim gumbom

Otroško zapiralo in kljuka s ključem sta pripomočka, ki poskrbita za zaščito vaših otrok. Oba sistema onemogočata otrokom nenadzorovano odpiranje oken. Z vgradnjo otroškega zapirala lahko dopustimo, da se okno odpre le nagibno, ali pa ga enostavno odklenemo in se okno odpira običajno - nagibno/vrtljivo.

Tudi kljuka z varnostnim gumbom oziroma ključem preprečuje otrokom, da bi samostojno rokovali z oknom in se ob tem izpostavljali morebitni nevarnosti.

Varnost na daljavo

Sodobni nadzorni sistemi omogočajo upravljanje senčil, oken in vrat na daljavo. Gre za t.i. sisteme "pametnega doma", s pomočjo katerih se omenjene elemente našega bivanjskega prostora upravlja preko internetne povezave na prenosnih računalnikih, tablicah in telefonih. Izkoristite sodobno tehnologijo in izboljšajte ne samo udobje, ampak tudi varnost svojega doma. V podjetju AJM ponujamo rešitev NeticHome, ki je brezžična, primerna za novogradnje in ob prenovah, saj ne zahteva nobenih gradbenih posegov. Svoj dom nadzorujete preko obstoječih stikal, oziroma preko računalnika ali pametnega telefona. Sistem omogoča izdelavo različnih prilagojenih scenarijev in urnikov.

 

 

Okna in varnost

S preudarno izbiro dodatkov lahko varnost svojih oken še dvignete in svoj dom še dodatno zaščitite.

Montaža

Sodobna okna z vsemi svojimi lastnostmi dosegajo izjemne rezultate energetske učinkovitosti, pogosto pa se zatakne pri vgradnji. Dobra montaža mora zagotoviti trajno zaščito pred vremenskimi vplivi, zrakotesnost med stiki, toplotno in zvočno zaščito.

Vgradnjo oken v AJM načrtujemo skupaj z vami. Začne se že pri svetovanju in izmeri na objektu, kjer vam predstavimo najbolj primeren način vgradnje. Montažo izvajamo izključno z usposobljenimi monterji, pri vgradnji pa se zgledujemo po smernicah ZAG Ljubljana in po smernicah RAL (standard RAL), ki jih uporabljajo v Avstriji in Nemčiji.

RAL montaža - za najzahtevnejše objekte

Tak način montaže priporočamo predvsem pri novogradnjah, oziroma pri vseh energetsko zahtevnejših objektih (nizkoenergijska in pasivna gradnja; energetsko zahtevnejša sanacija).

Pri energetsko učinkoviti vgradnji se uporablja sistem vgradnje s tesnjenjem fuge med oknom in objektom v treh ravneh. Velja načelo "znotraj tesneje, kot zunaj", zato mora biti:

- notranji stik (stik okvirja in ometa) zrakotesen in paroneprepusten, zato da ne dovoli vdora vodne pare in zraka,

- vmesni del oziroma srednji sloj (ki je v regi) toplotno izolativen in kolikor se da tesen,

- zunanji stik (izstop iz rege) vodotesen in paroprepusten, da preprečuje vdor dežja, vetra in prepušča vodno paro.

Pri nas izvajamo več različnih načinov RAL montaže, ki se razlikujejo glede na stanje na terenu - na primer ali gre za novogradnjo, ali želite ob tem tudi boljšo zvočno izolacijo, tretji v primeru prenov, četrti v primeru montaže oken v cono izolacije itd. Naš strokovnjak bo upošteval stanje na terenu in vaše želje, ter se na podlagi tega odločil za rešitev, ki bo najbolj primerna. Pri vsem je najbolj pomembna izbira materialov. Izbiramo le materiale, ki so med seboj kompatibilni in za katere so na voljo dokazila o njihovi lastnostih in so certificirani.

A AJM montažo po smernicah RAL že leta potrjujemo s certifikatom "Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva", ki ga izdaja pooblaščeni organ ZRMK iz Ljubljane.

Klasična AJM montaža - v primeru prenove

Tudi v primeru zamenjave starih oken z novimi boste skupaj z našim strokovnjakom poiskali najboljšo rešitev, ki vam bo zagotavljala pričakovano energetsko učinkovitost. V primeru klasičnih zamenjav oken v obstoječih stavbah RAL montaža pogosto ni najbolj primerna, saj pogosto stavba ne dohaja toplotne zaščite, ki bi jo z navedeno montažo nudila okna. V tem primeru svetujemo izvedbo klasične AJM montaže. Tudi to opravi izkušen in strokovno podkovan kader v skladu z najsodobnejšimi normativi za vgradnjo stavbnega pohištva.

 

 

Montaža

Nova okna ne bodo dosegla
pričakovanih učinkov,
če ne bodo pravilno vgrajena.

Prezračevanje

Svež zrak v prostoru ni nujen samo zaradi našega dobrega počutja, ampak ga potrebujejo tudi notranji prostori, sicer se v njih nabira vlaga, plesen in škodljive snovi. Pri izbiri načina prezračevanja upoštevajte, da naj okna še vedno opravljajo svoje temeljno poslanstvo, to je dobro tesnjenje.

 

Pri nas vam ponujamo več različnih možnosti prezračevanja:

1. Zračenje s pomočjo kljuke - sistem MSL.OS

Enostaven in cenovno dostopen način prezračevanja, primeren za plastična okna.

                 Njegove ključne prednosti so:

                                  A) enostavna nastavitev in krmiljenje,

                                  B) šest različnih stopenj zračenja nastavljivih s kljuko,

                                  C) preprosta vgradnja,

                                  D) zanesljivo v vetrovnih razmerah. 

 

 

 

2. Zidni zračniki Aeropac

Zidni zračniki so ena od izjemno učinkovitih načinov prezračevanja, ki je tudi izjemno ekonomičen. Za najnovejše modele, ki jih ponujamo, je namreč značilna nizka poraba energije in velik učinek (tudi samo 5W na 60m2/h). Priporočamo jih za novogradnje in prenove, saj montaža poteka enostavno, brez večjih gradbenih posegov ali polaganja cevi.

       Prednosti:

                     A) večina modelov nudi optimalno zvočno izolacijo,

                     B) zagotavljajo rekuperacijo toplote in ščitijo pred vlago,

                     C) učinkovito filtrirajo zrak (koristno za alergike!),

                     D) enostavni so za uporabo in preprosti za vzdrževanje,

                     E) montaža poteka na ali pod omet,

                     F) upravljanje je ročno ali z daljincem (brezžična povezava).

 

 

3. Okovje za vzporedni odmik: PADK in PADM

 

Izjemno učinkovit in hkrati varen način prezračevanja omogoča okovje za vzporedni odmik activPilot PADK.

 

Gre za sistem okovja s pomočjo katerega se krilo okna vzporedno odmakne od okvirja po celotnem obodu (vse štiri stranice).

         Tak  način zračenja je:

                    A) varen in varčen,

                    B) ne povzroča prepiha ali loputanja oken,

                    C) ohranja se stalna sobna temperatura.

Upravljanje sistema poteka bodisi ročno s pomočjo prestavljanja kljuke okna v različne položaje (sistem PADK), bodisi elektronsko, torej z možnostjo krmiljenja z daljincem (sistem PADM).

Oba tipa okovja se lahko namestita na okna naknadno, saj ne zahtevata večjih posegov. Zamenjava je čista in hitra.

 

 

 

 

4. Sistem Lunos

Prezračevalni in rekuperacijski sisitem Lunos priporočamo za vgradnjo v zunanje stene ali pa k oknom in vratom. Na razpolago sta dva učinkovita sisitema: Lunos e2 in Aero Therm.

  A) Lunos e2 je rekuperativni ventilator, ki se ga vgradi v zunanjo steno, ter pri tem poskrbi za izmenično dovajanje in odvajanje zraka v in iz prostora. Njegov toplotni izkoristek znaša med 85 in 90 odstotkov. Raven hrupa, ki jo povzroča je manj kot 20 dB, na enoto pa porabi manj kot 1,5W energije.

  B) Aero Therm je rekuperativni ventilator pripravljen za vgradnjo nad, pod, levo in desno od okna. Njegove ključne prednosti so, poleg skoraj neslišnega delovanja, še energetska varčnost (poraba le okrog 3,8 W energije), visok izkoristek (celo čez 90 odstotkov) in enostavno vzdrževanje.  

 

 

 

Odločitev o načinu prezračevanja naj bo sprejeta predvsem glede na to, ali je objekt še v fazi načrtovanja, gradnje, ali pa je že vseljen. Vsekakor pa vam svetujemo, da se o primerni izbiri prezračevanja posvetujete z našim strokovnjakom, ki bo skupaj z vami poiskal ustrezno rešitev.

 

 

 

Prezračevanje

Nova okna tesnijo veliko bolje od starih, zato je potrebno ob njihovi vgradnji razmisliti tudi o načinu prezračevanja.

PVC okna AJM 8000 ALUSKIN ustrezajo najvišjim standardom in zahtevam za vse, ki si želijo nekaj posebnega. Ta okna odlikuje masiven profil z ravnimi robovi, ki so aktualni trend v svetu oken.

Širok profil podboja, tri brezkončna tesnila ter velik naslon med podbojem in krilom zagotavljajo visoko toplotno in zvočno izolacijo. Trajnoelastična tesnila zagotavljajo optimalno tesnjenje in preprečujejo toplotne izgube. S pomočjo inovativne tehnike lepljenja stekla v krilo, le to še dodatno mehansko stabiliziramo.

PVC okno AJM 8000 ALUSKIN je na voljo z zasteklitvijo, s katero lahko dosežemo toplotno prehodnost okna Uw kar do 0,67 W/m2K. S tem postane to PVC okno primerno za vgradnje v objekte z višjim energetskimi standardi.

Varnost in PVC okna AJM 8000 ALUSKIN 
Pri vseh serijah PVC oken iz družine 8000, torej tudi pri 8000 ALUSKIN, vam omogočamo vgradnjo senzorja za alarm, s čimer lahko poskrbite za dodatno varnost svojega doma. Prav tako imajo ta okna visoko kakovostno okovje, ki preprečuje hiter in enostaven vdor. S posebnim, inovativnim tretjim tesnilom, pa dvigujemo nivo osnovne varnosti še višje, saj to vlomilcu onemogoča, da bi snel krilo od okvirja okna. Dodatno si varen spanec lahko zagotovite še z vpeljavo upravljanja sistema oken na daljavo, ki vključuje tudi alarmni sistem. 

Z varnostnega vidika so pomembne tudi varnostne kljuke, ki jih lahko namesto običajnih namestite na notranji strani. Te preprečujejo odpiranje oken na primer otrokom ali starejšim, dementnim osebam, in s tem morebitno nepotrebno, nenadzorovano, izpostavljanje nevarnosti. 


Prezračujte varno, udobno in zdravo 
Prav tako se lahko odločite za okovje, ki omogoča t.i. paralelno odpiranje, kar pomeni, da se okensko krilo paralelno odmakne od okvirja za 6 mm na vseh štirih oseh, s čimer je zagotovljen maksimalni pretok zraka pri maksimalni reži med krilom in podbojem okna, kar zagotavlja protivlomno varnost pri "odprtem" oknu kar po stopnji RC2. 


ALU maska - popolna individualna prilagoditev 
PVC okna AJM 8000 ALUSKIN
so na zunanji stani oblečena v aluminijasto masko, ki ščiti profil profil okna pred vremenskimi in drugimi vplivi iz okolja. Zunanja maska iz aluminija je tudi izredno trendovski dodatek, posebej priljubljen pri današnjih novogradnjah. Na voljo je širok barvni razpon aluminijastih mask, kar vam omogoča popolno vizualno prilagoditev okna videzu zunanjega ovoja hiše.

  • skupna toplotna prehodnost okna: Uw = do 0,67 W/m²K,
  • skupna debelina stekla: do 51 mm,
  • zvočna izolacija stekla: Rw = do 51 dB,
  • tri trajnoelastična tesnila,
  • tip profila: zaokroženi robovi,
  • krilo okna je zlepljeno s steklom,
  • podboj in krilo brez jeklene ojačitve (razen profilih daljših od 2400 mm),
  • debelina podboja: 85 mm, debelina stekla 109 mm. 
PODROBNEJŠI OPIS

PVC okna AJM 8000 ALUSKIN ustrezajo najvišjim standardom in zahtevam za vse, ki si želijo nekaj posebnega. Ta okna odlikuje masiven profil z ravnimi robovi, ki so aktualni trend v svetu oken.

Širok profil podboja, tri brezkončna tesnila ter velik naslon med podbojem in krilom zagotavljajo visoko toplotno in zvočno izolacijo. Trajnoelastična tesnila zagotavljajo optimalno tesnjenje in preprečujejo toplotne izgube. S pomočjo inovativne tehnike lepljenja stekla v krilo, le to še dodatno mehansko stabiliziramo.

PVC okno AJM 8000 ALUSKIN je na voljo z zasteklitvijo, s katero lahko dosežemo toplotno prehodnost okna Uw kar do 0,67 W/m2K. S tem postane to PVC okno primerno za vgradnje v objekte z višjim energetskimi standardi.

Varnost in PVC okna AJM 8000 ALUSKIN 
Pri vseh serijah PVC oken iz družine 8000, torej tudi pri 8000 ALUSKIN, vam omogočamo vgradnjo senzorja za alarm, s čimer lahko poskrbite za dodatno varnost svojega doma. Prav tako imajo ta okna visoko kakovostno okovje, ki preprečuje hiter in enostaven vdor. S posebnim, inovativnim tretjim tesnilom, pa dvigujemo nivo osnovne varnosti še višje, saj to vlomilcu onemogoča, da bi snel krilo od okvirja okna. Dodatno si varen spanec lahko zagotovite še z vpeljavo upravljanja sistema oken na daljavo, ki vključuje tudi alarmni sistem. 

Z varnostnega vidika so pomembne tudi varnostne kljuke, ki jih lahko namesto običajnih namestite na notranji strani. Te preprečujejo odpiranje oken na primer otrokom ali starejšim, dementnim osebam, in s tem morebitno nepotrebno, nenadzorovano, izpostavljanje nevarnosti. 


Prezračujte varno, udobno in zdravo 
Prav tako se lahko odločite za okovje, ki omogoča t.i. paralelno odpiranje, kar pomeni, da se okensko krilo paralelno odmakne od okvirja za 6 mm na vseh štirih oseh, s čimer je zagotovljen maksimalni pretok zraka pri maksimalni reži med krilom in podbojem okna, kar zagotavlja protivlomno varnost pri "odprtem" oknu kar po stopnji RC2. 


ALU maska - popolna individualna prilagoditev 
PVC okna AJM 8000 ALUSKIN
so na zunanji stani oblečena v aluminijasto masko, ki ščiti profil profil okna pred vremenskimi in drugimi vplivi iz okolja. Zunanja maska iz aluminija je tudi izredno trendovski dodatek, posebej priljubljen pri današnjih novogradnjah. Na voljo je širok barvni razpon aluminijastih mask, kar vam omogoča popolno vizualno prilagoditev okna videzu zunanjega ovoja hiše.

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

Plise komarnik

V poletnih mesecih prehodi na terase in balkone ostajajo pogosto odprti...

Serija Trend

Vhodna vrata Trend najlažje opišemo z besedama: kakovostno in trendi....

NE SPREGLEJTE

Navodila za izmero

Okno, police in komarnik lahko izmerite sami, na njihovi podlagi pa vam pripravimo informativno ponudbo. Preverite video priročnik. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Zaupajte nam vaše kontaktne podatke in naš svetovalec bo stopil z vami v kontakt.

Podjetje AJM okna-vrata-senčila d.o.o. izjavlja, da se bodo pridobljeni osebni podatki uporabljali samo za namen, zaradi katerega so bili dani, vse v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Dovoljujem, da me podjetje AJM občasno obvešča o prodajnih novostih, akcijah in drugi ponudbi podjetja. Seznanjen sem, da svojo privolitev lahko vedno prekličem in zahtevam izbris podatkov na naslovu marketing@ajm.si
Strinjam se s splošnimi pogoji.

Bili ste odzivni, dostopni in profesionalni. O oknih in vratih nisem vedela nič, zato sem imela veliko vprašanj, a vaši strokovnjaki so me uspeli prepričati, da imajo rešitve, ki bodo funkcionalne in estetske. Hkrati so predlagali tudi nekaj svojih izboljšav, tako da se ni bilo težko odločiti. Nina, Ptuj

VEČ PRIPOROČIL
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM.