Postali smo German Innovation Award Winner!

18.5.2021

Danes - 18. maja, so uradno postali znani prejemniki vsakoletnega prestižnega natečaja v svetu dizajna in inovacij German Innovation  Award (Nemška nagrada za inovacije). Organizira ga German Design Council (Nemški svet za oblikovanje), ki je bil ustanovljen leta 1953 na pobudo Nemškega zveznega parlamenta. Z leti je nagrajevanje preraslo nemške okvirje in postalo mednarodno ocenjevanje, kamor svoje inovacije in oblikovalske dosežke prijavljajo podjetja iz vsega sveta. Letos se je za laskavi naziv potegovali kar 680 podjetij.  

Zmagovalci v kategoriji "Pametno bivanje"

Ponosni smo, da je med letošnjimi zmagovalci tega natečaja tudi naše podjetje. Prejeli smo naziv German Innovation Award - Winner v kategoriji "Smart living" - Excellence in Bussiness to Customer (Odličnost na področju poslovanja s potrošniki). 

Nagrajena so bila t.i. AJM "Smart-home-doors" iz linije AJM Five Shades of gray. Moderen dizajn vrat je bil oblikovan v sodelovanju s podjetjem Biro Biro. Inovativne pametne rešitve, ki so bile tudi glavni razlog za dodelitev tega prestižnega naziva, pa so rezultat lastnega razvoja. 

"Alexa, open the door" - "Alexa, odkleni vrata"

Gre za rešitev, ki omogoča odklepanje vhodnih vrat na daljavo. Vrata odklenemo s pomočjo pametnega telefona oziroma aplikacije/zvočnika - "virtualne pomočnice" Alexe. Ta na glasovni ukaz neposredno na zvočnik ali na telefon sproži motorizirano ključavnico, da odklene vhodna vrata brez uporabe ključa. 

Ob glasovnem upravljanju odklepanja imajo (lahko) ta vhodna vrata tudi posebno dinamično obsvetlobno površino (obsvetlobni stekelni element levo, desno od vrat ali nad vrati). Steklo v tej obsvetlobni površini se lahko dinamično prilagodi glede na naše potrebe in želje. Steklo je namreč bodisi v celoti zamegljeno in torej neprosojno, bodisi se zbistri in omogoča pogled skozi. Regulacija tega stekla prav taklo poteka preko "digitalne pomočnice" Alexe. Podnevi, kadar smo doma, imamo tako lahko svetel hodnik, poln dnevne svetlobe, zvečer pa steklo zameglimo in s tem onemogočimo radovedne poglede v notranjost. 

Varnost na prvem mestu.  

Upravljanje na daljavo je varno in zanesljivo. Vrata imajo vgrajene številne varnostne mehanizme, ki ščitijo pred nezaželjenimi vdori. Priporočamo vsem, ki si želijo več svobode, udobja, pa tudi nadzora nad svojimi vhodnimi vrati oziroma nadzora nad tem, kdo vstopa in izstopa v njihovo domovanje ali stoji na hišnem pragu. 


Bi želeli o nagrajenih vratih izvedeti več? 


Vrata si lahko ogledate tudi v našem prodajnem salonu na sedežu podjetja, lahko nas pokličete brezplačno na 080 14 01 ali nam pišete tukaj

German Innovation Award Winner 2021 za vhodna vrata AJM!
German Innovation Award Winner 2021 za vhodna vrata AJM!
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!

NASLEDNJI ČLANEK

Za AJM Big See Product Design Award 2021

Z veseljem vam sporočamo, da smo prejemnik BIG SEE Product Design Award 2021 - Winner!  Tudi tokrat so nagrajen izdelek&nbs...
Več
PREJŠNJI ČLANEK

Tu smo za vas. Poslujemo nemoteno.

Dobro se je dobro izolirati. - Tudi, če niste v karanteni.  Pandemija koronavirusne bolezni nas je prisilila, da smo&n...
Več
PREBERITE TUDI

Virtualni sprehod skozi prenovljeni prodajni salon

V začetku letošnje pomladi smo zaključili s prenovo prodajnega salona na sedežu podjetja. Prodajni salon AJM na sedežu...
Več