AJM že petič prejel Znak kakovosti v graditeljstvu

8.7.2015

Brez kakovostne vgradnje ni energetskega prihranka
 

Kozjak nad Pesnico, 18. marec 2015 - Podjetje AJM okna-vrata-senčila je uspešno zakorakalo v pomlad. V okviru ravnokar minulega sejma DOM so prejeli Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva. Montaža stavbnega pohištva, ki je pravilno narejena, zagotavlja kakovostno delovanje oken in vrat.  

Znak kakovosti v graditeljstvu, ki ga je AJM prejel za montažo stavbnega pohištva, podeljuje Gradbeni inštitut ZRMK skupaj z družbo Gospodarsko razstavišče, Gospodarsko zbornico Slovenije in pristojnimi ministrstvi. Gre za certificiranje, ki ga spremljajo stroga merila s področja razvojno – tehnoloških dosežkov, ki jih praviloma zadovoljujejo samo najboljši oziroma tisti, ki za najboljšimi zaostajajo za manj kot deset odstotkov. 

Podjetje AJM je Znak kakovosti za montažo prejelo že petič. Žirija je letošnjo podelitev utemeljila s komentarjem, da je dobra stran njihove montaže v reševanju detajlov glede na značilnosti projekta in toplotnih mostov. Kot prvi v Sloveniji so tudi izdelali navodila za vgradnjo namenjena monterjem, pri vgradnji pa uporabljajo kakovostne materiale in orodja, ter upoštevajo sodobna merila stroke. Pri delu uporabljajo materiale, ki so testirani in imajo ustrezna potrdila ter certifikate. Delovni proces in obvladanje izvedbe montaže poteka v skladu s ISO standardom 9001. Montažerska služba je posebej organizirana, redno skrbijo za vsakoletno usposabljanje in dodatno izobraževanje, ter seznanitev z novostmi. 

Ob prejemu Znaka kakovosti smo v AJM izpostavili pomen dobro, pravilno, opravljene montaže stavbnega pohištva. Kakovostno okno, z odličnimi toplotno izolacijskimi lastnostmi ne bo izpolnjevalo svoje funkcije in prineslo želenega prihranka energije, če ne bo pravilno vgrajeno. Zato poudarjajo, da je ob nakupu kakovostnega okna, nujno potrebna tudi primerna strokovno opravljena montaža. V podjetju izvajajo več različnih montaž primernih za različne tipe gradenj. Klasično za prenove in sanacije, ki ne zahtevajo večjih energetskih prihrankov ter več različic t.i. montaže RAL, ki je primerna za nizkoenergijsko in pasivno gradnjo. 

Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

NASLEDNJI ČLANEK

AJM z razvojem do pozitivnih poslovnih rezultatov

Kozjak nad Pesnico, 8. april 2015 – Podjetje AJM okna-vrata-senčila d.o.o., ki velja za največjega slovenskega ponudnika sta...
Več
PREJŠNJI ČLANEK

Za AJM Team Time Ride 2015 so prijave odprte

Kot vsako leto do sedaj, se bomo v maju družili na najbolj zabavnem dogodku daleč naokoli. AJM Team Time Ride pričakuje leto več...
Več
PREBERITE TUDI

Imamo prosto delovno mesto za dva monterja

Podjetje AJM že od leta 2012 izdeluje tudi lesena okna in LES-ALU okna. Najsodobnejša proizvodnja za lesena okna v Slov...
Več