Vhodna vrata Trend L8

Vhodna vrata Trend najlažje opišemo z besedama: kakovostno in trendi. Odlikujejo jo namreč sodobni in kakovostni materiali od najboljših LES, ALU ali PVC profilov do zanesljivih polnil. Značilne so tudi zanimive kombinacije materialov in barv ter sodobni, tudi nekonvencionalni dodatki. Vrata Trend tudi zadostujejo vsem standardom trajne, varčne in energetsko učinkovite gradnje, saj prinašajo prihranek energije in se lahko v celoti reciklirajo.

 • Vrhunska kakovost!
 • Najvišji standardi izdelave.
 • Delno ročna izdelava!
 • Inovativna sestava vratnega krila, ki preprečuje ukrivljanje.
Toplotna izolativnost: izboljšana
Zvočna izolativnost: izboljšana
Varnost: izboljšana
Cenovni razred: višji

Dodatki

Posvetite čas tudi izbiri potezal in kljuk.

Nabor je bogat od modernih in inovativnih, do klasičnih in stilnih kljuk in potezal.

Različne oblike, funkcionalnosti, obdelave in kombinacije materialov vas bodo navdušile.

Vabimo vas, da si celotno ponudbo ogledate v najbližjem salonu AJM.

 

Dodatki

Doživetje vrat se začne in konča s prijemom. Zato je izbiri potezal in kljuk vredno posvetiti svoj čas.

Toplotna izolativnost

V naši ponudbi imamo več različnih paketov toplotne izolativnosti vhodnih vrat. Priporočamo vam izbiro stopnje izolativnosti, ki bo usklajena z izolativnostjo objekta.

 • Za klasične gradnje priporočamo izbiro vhodnih vrat s toplotno izolativnostjo stopnje STANDARD
 • Za nižje stopnje energetsko varčne gradnje priporočamo izbiro izolativnega razreda ENERGETIK, kjer govorimo o izboljšani toplotni izolativnosti vhodnih vrat. 
 • Za nizkoenergijsko gradnjo priporočamo izbiro izolativnega razreda ENERGETIK+, kjer gre za višji razred toplotne izolativnosti. 
 • Za pasivno gradnjo pa izberite naš izolativni paket PASIV

 

Toplotna izolativnost

Kakovostna vhodna vrata prinašajo varnost, udobje in prihranek energije. 

Protivlomna zaščita

Kakovostni materiali podboja in krila, pravilna vgradnja in skrbno izbrane komponente, ki poskrbijo za protivlomno zaščito, so tisti ključni faktorji, ki jih ne gre spregledati, kadar govorimo o varnosti in zaščiti, ki bi jo naj nudila vhodna vrata.

Pomembne varnostne komponente za vhodna vrata, ki bodo nepridipravom povzročile veliko dela in jih s tem odvrnile od vloma, so:

 • kakovostna konstrukcija krila in podboja, ki je odporna proti poskusom vloma (ključni so kakovostni profili z jekleno konstrukcijo);
 • kakovostno okovje, večtočkovna ključavnica, ki se blokira ob poskusu vloma in ima dodatne fiksne zatiče;
 • kakovosten cilindrični vložek, ki onemogoča podvajanje ključev;
 • varnostna rozeta, ki varuje pred prevrtanjem in lomljenjem.

Dobrodošla je kakovostna kontrola dostopa: na primer z motorizirano ključavnico in odklepanjem na prstni odtis, ki omogoča, ki omogočajo časovno omejitev dostopa, beležijo zgodovino in lahko omogočajo tudi spremljanje oziroma nadzor na daljavo.

Protivlomna zaščita

Jasno, vhodna vrata morajo posrkbeti za varnost in protivlomno zaščito. 

Odpiranje na prstni odtis

Odpiranje na prstni odtis ponuja elegantno odpiranje vrat brez ključa, kod ali kartic, pri tem je ta sistem povsem varen in preizkušen. Še celo več, izmed vseh biometričnih tehnik, je odpiranje na prstni odtis ena najbolj varnih, ekonomičnih in enostavnih tehnik. Vaš prstni odtis, ki je unikaten in ga na svetu ni enakega, je tako veliko bolj varen, kakor ključ, ki ga lahko izgubimo, pozabimo ali pa nam ga ukradejo. Vhodna vrata enostavno odprete samo z zdrsom prsta čez čitalec. Tako niti prstnega odtisa ne pustite na čitalcu. 

Način odpiranja s prstnim odtisom lahko uporabljajo tudi otroci, in sicer nekje od šestega leta starosti. Zmogljiva spominska kartica si lahko zapomni več kot 900 prstnih odtisov. Novi prstni odtisi se dodajajo hitro in enostavno, pri tem pa ni potrebna uporaba računalnika. Skrbi da bi vi ali vaši najdražji izgubili ključe vašega doma in da bi se jih polastili nepridipravi, so tako v primeru odklepanja na ta način povsem odveč. 

Odpiranje na prstni odtis

Odpiranje na prstni odtis - udobje in varnost v enem! 

Ko ti strokovnjak svetuje, da izbereš lesena okna, nastane to... 

Na vprašanje zakaj je izbrala okna in vhodna vrata AJM je lastnica povedala: "Bili ste odzivni, dostopni in profesionalni. Nisem tehnični tip. O oknih in vratih nisem vedela nič, zato sem imela veliko vprašanj, a vaši strokovnjaki so me uspeli prepričati, da imajo rešitve, ki bodo funkcionalne in estetske. Hkrati so predlagali tudi nekaj svojih izboljšav, tako da se ni bilo težko odločiti."

Sodobna enodružinska hiša v bližini Maribora je nastala iz obstoječe obrtne delavnice s pomočjo arhitekturnega studia AB objekt iz Celja. Hišo smo pri AJM s stavbnim pohištvom opremili v celoti. 

Lastnica si je želala svetlih prostorov z velikimi steklenimi površinami, hkrati pa ji ni bila všeč možnost senčenja s klasičnimi senčili, kot so roloji ali zunanje žaluzije: "ne želim velikih stekel na katerih bom potem za senčenje morala imeti čez dan spuščene zunanje žaluzije, saj s tem nisem naredila nič." Zato so se arhitekti odločili za rešitev v obiliki velikih napuščev, ki poskrbijo za potrebno senčenje notranjih prostorov in hkrati tudi za zaščito terase. 

 

Lesena ali steklena vhodna vrata?

Lastnica poudari, da je že od vsega začetka želela lesena okna, saj si je na splošno v opremi notranjega prostora želela poudarke iz lesa in bi se tako okna z notranjo opremo lepo povezovala. Za vhodna vrata pa je kolebala med lesenimi vhodnimi vrati in steklenimi vhodnimi vrati. "Odločitev je padla po ogledu vhodnih vrat v vašem salonu. Odločila sem se za les v kombinaciji z veliko obsvetlobo," in, kakor je videti, lastnica odločitve ne obžaluje, saj poudarja: "ta lesena vhodna vrata so zares nekaj posebnega. Z veseljem jih pogledam vsakič, ko se vrnem domov. Tudi obiskovalci so navdušeni nad njihovim videzom."

Ob vhodnih vratih je velika stranska steklena stena ali obsvetloba, ki poskrbi za svetlo vežo, na katero se je lastnica za več intime odločila namestiti notranji rolo. 

Velike steklene površine poskrbijo za svetlobo in stik notranjega prostora z zunanjim vrtom. Leseni okvirji iz svetlega smrekovega lesa so iz našega sistema AJM Pasiv+, ki se ponaša z odličnimi toplotno-izolativnimi lastnostmi. Svetla barva smreke se odlično zlije z notranjo ureditvijo in notranji prostor odpira zunanjosti. Na zunanji strani so leseni okvirji zaščiteni s prekrivno masko iz aluminija AJM Pasiv+ ALU modern, ki je prašno barvana v atrancitno barvo. 

Zasteklitev z nevidnimi vertikalnimi spoji

"Moja želja so bile velika okna od stropa do tal, praktično steklene stene. Ker so dimenzije presegale tehnične oziroma statične zmogljivosti, jih je bilo na posameznih delih potrebno prekiniti. To me je malce skrbelo, saj si nisem predstavljala, kakšen bo končni rezultat in kako široki bodo stični robovi. Na moje veliko veselje so tako tanki, da so popolnoma nemoteči oziroma jih danes sploh ne vidim več," dodaja lastnica. Robovi o katerih je govora, so neposredni spoji steklenih površin po vertikali. Med stike so vstavljena kakovostna tesnila iz visokoodpornih materialov, ki so neobčutljivi na vremenske vplive, tudi na škodljive UV-žarke.

Velike steklene površine z vertikalnimi spoji stekla s steklom brez vmesnega profila so idealna rešitev za vse, ki si želijo širokega panoramskega pogleda. Danes so takšne rešitve priljubljene pri novogradnjah, vendar ni prav nobene ovire, da jih ne bi vgradili, tako kot v opisanem primeru, v že obstoječe stavbe, seveda ob upoštevanju vseh statičnih zakonitosti. 

Zunanja terasa poteka vzdolž celoten bivanjski del hiše, za prehod je poskrbljeno z drsno-dvižnimi vrati z nizkimi pragovi. Nizki pragovi so poravnani s talno, hodno, površino. Gre za rešitev, ki ni samo estetska, ampak tudi praktična. Dobrodošla je zlasti pri družinah z majhnimi otroci, praktično neobhodna pa je ta rešitev za ljudi z gibalno oviranostjo, saj pomeni konec spotikanja oziroma neoviran prehod med notranjim in zunanjim prostorom. 

Hiša, ki je nastala iz starejšega objekta zgrajenega v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, je moderna in funkcionalna. "Opažam, da smo, odkar smo v tej hiši, vsi več doma, kot smo bili prej. Tudi obiski prihajajo pogosteje in se zadržijo dlje. Naša hiša ni samo lepa in nova, ampak je tudi svetla, vesela in polna, in to je tisto kar zares šteje. Radi smo doma," zaključuje lastnica.

Želite izvedeti več o vhodnih vratih AJM? Prelistajte naš katalog vhodnih vrat ali si oglejte naše linije vhodnih vrat.

Leseni profil uporabljen za zasteklitev in za drsno-dvižna vrata Panorama je predstavljen TUKAJ

 

Vhodna vrata, ki smo jih pomenovali Trend L8, so vhodna vrata v celoti izdelana iz lesa hrasta. Oblikovali smo jih za vas, ki spremljate trende in si želite vodna vrata, ki so oblikovana po najnovejših smernicah. Trendovski izgled z grčami in dolg zaobljen ročaj delujeta izjemno moderno. Hkrati pa so vsaka taka vhodna vrata tudi unikat, saj so naravni vzorci v lesu, ki jim tukaj pustimo, da pridejo popolnoma do izraza, neponovljivi in edinstveni. 

Vrata so izdelana iz kakovostnega profila AJM Eco-Energy 78 z aluminijastim pragom, ki ima za boljšo izolativnost prekinjen termični most. Profil je sodobnih, ravnih linij, njegova vgradna globina obsega zanesljivih 78 mm. Krilo je izdelano iz edinstvene večslojne gladke lesene "sendvič" plošče (rohling), ki ima v sredici jeklen okvir, ki preprečuje ukrivljanje. Nahaja se v jedru krila in je popolnoma zvarjen ter ima poseben antikorozivni premaz. Vrata s tovrstnim krilom dosegajo odlične rezultate toplotne in zvočne izolativnosti. 

Sicer pa za vhodna vrata Trend L8 velja prav to, kar velja tudi za vsa ostala vhodna vrata AJM iz linije Trend: so sodobna, zanesljiva, dinamična in zadostujejo vsem standardom trajne, varčne in energetsko učinkovite gradnje. Pri njih tako lahko računate na visoko stopnjo kompaktnosti, ki jo zagotavljajo kakovostni profili iz lesa, aluminija ali PVC-ja, in trdna polnila; kot tudi nemoteno delovanje, varnost in udobje. Za dobro tesnjenje in zapiranje poskrbi kakovostno okovje Winkhaus AV3. To je tudi tisto, ki poskrbi za posebno prednost teh vrat: zaklepanje brez uporabe ključa. To torej pomeni, da se vrata z zapiranjem hkrati tudi zaklenejo: sistem z dvema zapahoma izskoči iz krila vrat v elemente na okvirju in s tem zaklene vrata. A le, kadar tako želite, saj lahko avtomatsko zaklepanje tudi izključite in tako onemogočite dostop z zunanje strani brez odklepanja s ključem.

Trend vhodna vrata imajo tudi serijsko prekrito krilo - torej, da na zunanji strani krilo sega čez okvir vrat in s tem poskrbi, da je celotna podoba vrat usklajena. Na razpolago je tudi široka paleta dodatkov: kljuke, potezala, ročaji. Naj bodo vrata dolgoročna naložba v vašo varnost. Ob ceni in varnostnem vidiku upoštevajte še energetsko učinkovitost, videz, kakovost materialov in poreklo. 

Vhodna vrata Trend L8: 

 • leseni okvir - les hrast grča (na voljo sta dva lesena profila AJM Eco-Energy 78 in AJM Eco-Pasiv 98 z montažno globino 78 oziroma 98 mm; izbirate lahko med tremi vrstami lesa: macesen, smreka, hrast; okvir je lahko na zunanji strani zaščiten s prekrivno masko iz aluminija v poljubni barvi)
 • leseno krilo - les hrast grča 
 • ročaj: TR 160 + okrogla rozeta AJM inox mat 
 • prag iz aluminija s prekinjenim termičnim mostom 

*prekinjen termični most: aluminij združuje dobre mehanske lastnosti, njegova slabost pa je majhen toplotni upor. Da bi to pomanjkljivost odpravili, imajo sodobna okna in vrata iz aluminija vložek iz snovi z nizko toplotno prevodnostjo. Okvir je torej toplotno ločen na dva dela, na hladnejši (zunaj) in toplejši (znotraj), med njima pa je PVC vmesnik, ki poskrbi za prekinjen toplotni most. 

ŠTUDIJA PRIMERA
PODROBNEJŠI OPIS

Vhodna vrata, ki smo jih pomenovali Trend L8, so vhodna vrata v celoti izdelana iz lesa hrasta. Oblikovali smo jih za vas, ki spremljate trende in si želite vodna vrata, ki so oblikovana po najnovejših smernicah. Trendovski izgled z grčami in dolg zaobljen ročaj delujeta izjemno moderno. Hkrati pa so vsaka taka vhodna vrata tudi unikat, saj so naravni vzorci v lesu, ki jim tukaj pustimo, da pridejo popolnoma do izraza, neponovljivi in edinstveni. 

Vrata so izdelana iz kakovostnega profila AJM Eco-Energy 78 z aluminijastim pragom, ki ima za boljšo izolativnost prekinjen termični most. Profil je sodobnih, ravnih linij, njegova vgradna globina obsega zanesljivih 78 mm. Krilo je izdelano iz edinstvene večslojne gladke lesene "sendvič" plošče (rohling), ki ima v sredici jeklen okvir, ki preprečuje ukrivljanje. Nahaja se v jedru krila in je popolnoma zvarjen ter ima poseben antikorozivni premaz. Vrata s tovrstnim krilom dosegajo odlične rezultate toplotne in zvočne izolativnosti. 

Sicer pa za vhodna vrata Trend L8 velja prav to, kar velja tudi za vsa ostala vhodna vrata AJM iz linije Trend: so sodobna, zanesljiva, dinamična in zadostujejo vsem standardom trajne, varčne in energetsko učinkovite gradnje. Pri njih tako lahko računate na visoko stopnjo kompaktnosti, ki jo zagotavljajo kakovostni profili iz lesa, aluminija ali PVC-ja, in trdna polnila; kot tudi nemoteno delovanje, varnost in udobje. Za dobro tesnjenje in zapiranje poskrbi kakovostno okovje Winkhaus AV3. To je tudi tisto, ki poskrbi za posebno prednost teh vrat: zaklepanje brez uporabe ključa. To torej pomeni, da se vrata z zapiranjem hkrati tudi zaklenejo: sistem z dvema zapahoma izskoči iz krila vrat v elemente na okvirju in s tem zaklene vrata. A le, kadar tako želite, saj lahko avtomatsko zaklepanje tudi izključite in tako onemogočite dostop z zunanje strani brez odklepanja s ključem.

Trend vhodna vrata imajo tudi serijsko prekrito krilo - torej, da na zunanji strani krilo sega čez okvir vrat in s tem poskrbi, da je celotna podoba vrat usklajena. Na razpolago je tudi široka paleta dodatkov: kljuke, potezala, ročaji. Naj bodo vrata dolgoročna naložba v vašo varnost. Ob ceni in varnostnem vidiku upoštevajte še energetsko učinkovitost, videz, kakovost materialov in poreklo. 

TEHNIČNE LASTNOSTI

SORODNI PRODUKTI

AJM PASIV+ (PLUS)

Lesena okna AJM Pasiv+ so že v osnovni izvedbi, torej v...

AJM Pasiv ALU Classic

Leseno okno AJM Pasiv ALU Classic je zanesljivo, vzdržljivo in stabilno okno. Na...

NE SPREGLEJTE

Navodila za pravilno rokovanje

Oglejte si kako pravilno rokujemo s sodobnimi vhodnimi vrati. 

Potrebujete nasvet pri izbiri?

Nadaljujte svoje delo s tako kvaliteto, korektnostjo, prijaznostjo. Uspeh vam je zagotovljen. Obljubim, da bom svojo pozitivno izkušnjo z vami posredoval prijateljem in znancem. Zvone, Koper


VEČ PRIPOROČIL
Gradnja hiše - postopek od parcele do vselitve.

Gradnja hiše je izjemno zahtevna naloga, ki zahteva veliko predanosti, znanja, načrtovanja in dokumentacije.

S pomočjo izkušenih arhitektov vas natančno peljemo skozi ves postopek od izbire in nakupa parcele preko gradnje vse do vselitve.

Preverite TUKAJ!