Okolju prijazna PVC okna AJM

24.3.2021

Naravni viri na našem planetu so omejeni. Nič novega ni, da moramo vsi, podjetja in gospodinjstva, porabo energije v naslednjih letih drastično zmanjšati, če želimo ohraniti planet za naše zanamce.

Pri AJM imamo smernice varovanja okolja in ohranjanja naravnih virov že zastavljene. PVC okna se lahko na primer v celoti reciklirajo. Zavedamo se, da lahko podjetja za ohranitev virov veliko naredimo že v fazah izbire materialov in proizvodnje. Tako da na primer za lesena okna izbiramo les, ki prihaja iz kontrolirane sečnje ali od dreves, ki so se, sicer zdrava, podrla zaradi vpliva naravnih dejavnikov. 

NI vseeno kje so izdelki, ki jih uporabljamo doma, izdelani. Z izbiro okna AJM boste izbrali izdelek ki ohranja naravne vire in zagotavlja odlične energetske prihranke. Zmotno je prepričanje, da s PVC okni onesnažujemo okolje. PVC okna se lahko večkratmo 100% reciklirajo in to brez izgube kakovosti materiala. Poleg tega boste s PVC okni znatno zmanjšali porabo energije, kar se bo poznalo v vaši denarnici, hkrati pa boste naredili pomemben korak k ekološko odgovornemu ravnanju. 

PVC okna AJM brez jeklenih ojačitev so prispevek k varstvu okolja 

Vsa PVC okna AJM so izdelana brez jeklenih ojačitev, ki jo nadomeščamo z ojačitvami iz steklenih vlaken. PVC okna z ojačitvijo iz steklenih vlaken, skupaj s tehniko lepljenja stekla v krilo, ostajajo vso življenjsko dobo stabilna in delujejo brez težav. 

Prednosti proizvodnje PVC oken brez jeklenih ojačitev

Prednosti proizvodnje brez jeklenih ojačitev so številne in imajo večkratne pozitivne vplive na okolje: 

  • ohranjanje naravnih virov in manj porabljene energije: nič več rezanja in zmanjšana poraba jekla, saj se ga uporablja samo še pri večjih elementih. 
  • za 20% nižjo težo oken, posledično pa manjšo porabo energije za transport in montažo, 
  • ožje profile PVC oken, kar prinaša bolj osvetljene prostore in hkrati 16% prihranek PVC materiala, 
  • pomembno zmanjšanje emisij CO2 v proizvodnji, in sicer za 21% pri proizvodnji enokrilnega in 19% pri proizvodnji dvokrilnega okna.  
PVC okna brez jeklenih ojačitev prispevajo k ohranitvi planeta za naslednje generacije.
PVC okna brez jeklenih ojačitev prispevajo k ohranitvi planeta za naslednje generacije.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

PREJŠNJI ČLANEK

Se vaša nova okna rosijo? Nič nenavadnega!

V hladnejšem delu leta se pogosto srečamo s pojavom kondenzacije na okenskih steklih. Pojav je posebej izrazit v starej&scar...
Več
NASLEDNJI ČLANEK

Rosenje stekel pri novih oknih

Končno imate vgrajena nova okna. Izbrali ste odličnega ponudnika in njegov energetsko učinkovit model oken s trislojno zasteklitvijo, potem pa, že po nekaj dneh…rosa ...
Več
PREBERITE TUDI

RAL-montaža za okna AJM

Sodobna okna z vsemi svojimi lastnostmi dosegajo izjemne rezultate energetske učinkovitosti, pogosto pa se zatakne pri vgradnji. Okno ne bo doseglo pričakovanih učinkov, če ...
Več