Neprekinjen panoramski pogled skozi okna.

30.10.2015

Vogalna okna brez vertikalnega okvirja 

Raznolikost stekla, njegov videz in načini uporabe, skupaj z možnostmi, ki jih daje sodobna tehnologija, ponujajo vrsto različnih gradbenih rešitev. V sodobni arhitekturi so steklene površine vse pogosteje tiste, s katerim damo videzu zgradbe piko na i.

V podjetju AJM imamo odlično rešitev za vgradnjo steklenih elementov v sodobne arhitekturne rešitve – t. i. vogalna okna, ki v vogalu nimajo običajnega vertikalnega profila, pač pa se na tem mestu stikata stekleni površini. Tako pogled ni več prekinjen in zato seže še dlje. Taki elementi so posebej primerni za zgradbe, kjer so predvidene velike steklene površine.

Vogalna okna tudi kot panoramske stene.

Z vstavitvijo vogalnega okna ne pridobimo samo prijetnega panoramskega pogleda, ampak tudi pogled na vsaj dve strani neba. Ta individualna okenska oblika poskrbi tudi za visok vpad svetlobe v prostor. Okvirji so lahko iz plastičnih, lesenih ali aluminijastih profilov.

Takšna okna so idealna rešitev za prostore, v katerih se veliko zadržujemo. Ne boste torej zgrešili, če jih boste izbrali za dnevne prostore in kuhinje.  Dala vam bodo veliko naravne svetlobe in skorajda zabrisala mejo med notranjim in zunanjim okoljem. Če se odločimo za vgradnjo tovrstnih steklenih površin v obliki panoramskih sten pa bo prehod med zunaj in znotraj zares enostaven, oba svetova pa se bosta zlila v enovito celoto.

Montaža v vogal? Brez skrbi, za dobro tesnjenje je poskrbljeno.   

Montaža oken se pri tovrstnih oknih se ne vrši kakor običajno v ravno steno, ampak na vogal prostora. Najpogosteje jih vgrajujemo v 90 stopinjski kot, a se lahko izbere povsem poljuben kot vgradnje.

Pri tem načinu vgradnje, kjer se stekla v vogalu neposredno stikajo, je seveda primerno poskrbljeno tudi za dobro tesnjenje z odkritim robnim tesnjenjem. Tesnila so izdelana iz odpornih materialov, na katere ne vplivajo vremenski vplivi, tudi ultravijolično sončno sevanje ne. Uporabljajo se lahko tako dvoslojna, kot trislojna izolacijska stekla.

Nikakor pa tukaj ne smemo pozabiti na statične zakonitosti, zato pred naročilom vedno izračunamo potrebno debelino stekla.

V prvi vrsti so tovrstne rešitve priljubljene pri graditeljih novogradenj, vendar ni nobene ovire, da jih ne bi vgradili v že obstoječe stavbe. Povprašajte naše strokovnjake in z veseljem bomo poiskali za vas najbolj ustrezno rešitev. 

Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

PREJŠNJI ČLANEK

Okna, prezračevanje in rekuperacija

Eden izmed ključnih pogojev, da se v prostoru dobro počutimo, je primerna temperatura in zagotovo tudi primerna kakovost zraka. Ker je ravno zračenje ena izmed aktivnosti, ki...
Več
NASLEDNJI ČLANEK

Izboljšajte varnost svojega doma. Pomembno vlogo imajo okna!

Število vlomov se iz leta v leto povečuje. Okna so navadno najšibkejši člen v zaščiti doma in tako na...
Več
PREBERITE TUDI

Spoznajte varnostne stopnje za okna. In ustrezno zaščitite svoj dom.

Statistični podatki policije so nedvoumni: večina vlomov se ne zgodi ponoči, ampak sredi belega dne, med 12. in 17. uro. Ko stano...
Več